Alanina este unul dintre cei mai des întâlniţi aminoacizi şi este un aminoacid neesenţial (organismul uman îl poate sintetiza).

Chiar daca alanina (alanine) este un aminoacid neesenţial, acesta poate deveni esenţial în cazul în care din cauza unor afecţiuni acesta nu poate fi sintetizat de organism. În acest caz trebuie să se consume alimente ce conţin acest aminoacid sau să se apeleze la suplimente nutritive.
alaninaAlanina este implicată în metabolizarea triptofanului şi a vitaminei B6 şi este printre cei mai folosiţi aminoacizi, reprezentând aproximativ 9% din structura tuturor proteinelor.

Alanina este cunoscută şi pentru rolul pe care îl are în creşterea imunităţii şi stimularea sistemului nervos central.

Alanina participă şi la ciclul glucoză-alanină ce are loc între ţesuturi şi ficat ajutând organismul să metabolizeze glucoza şi să elimine toxinele.

Alanina se găseşte şi în fluidul din prostată şi de aceea se consideră că aceasta poate ajuta la tratarea hiperplaziei benigne de prostată.

Surse de Alanină
Alanina se găseşte în mod natural în carne, ouă, lactate, peşte, avocado, alune, nuci, mazăre, fasole, orez brun, cereale integrale.

Print Friendly, PDF & Email