Sfeclă roșie / suc de sfeclă roșie pentru energie
Se pare că sfecla roșie poate fi mai eficientă decât cafeaua în ceea ce privește creșterea nivelului de energie. Atleții care au consumat aproximativ 500 ml de suc de sfeclă roșie au avut performanțe mai bune cu 16% decât cei care au consumat placebo.

Totuși, trebuie să aveți grijă să nu consumați prea mult suc de rădăcinoase sau rădăcinoase pentru că acestea pot conține o cantitate mare de nitriți și nitrați. Pentru un plus de nutrienți puteți consuma sfecla roșie direct și nu sucul.

Afine și alte fructe de pădure pentru a reduce inflamația
Fructele de pădure au un puternic efect antiinflamator. Acestea sunt bogate în antioxidanți, minerale și alți nutrienți. În plus, stimulează activitatea sistemului imunitar prin creșterea numărului de celule NK. Dacă în timpul anotimpului rece nu găsiți fructe de pădure proaspete puteți consuma produse congelate (aveți grijă ca acestea să nu conțină aditivi alimentari).

fructe padure

Miere pentru rezistență
Consumul de miere înainte de efort poate conduce la creșterea vitezei, puterii și rezistenței la efort. Este recomandată mierea bio, nepasteurizată.

Mazăre, fasole, linte pentru a întârzia oboseala musculară
Proteinele conținute de plantele leguminoase sunt bogate în BCAA, compuși ce si-au demonstrat eficiența în ceea ce privește întârzierea apariției oboselii musculare în timpul exercițiilor fizice. În plus, arginina poate contribui la stimularea sistemului imunitar, iar lizina poate facilita absorbția calciului și diminua pierderile de calciu.

Vișine / suc de vișine și rodie pentru recăpătarea puterilor și reducerea durerii
Studiile au arătat că sucul de vișine diminuează durerile produse de antrenamentele intense și că reducerea forței în cazul persoanelor care îl consumă este de doar 4%, față de 22% în cazul celor care au consumat placebo.

Ca și în cazul fructelor de pădure și acestea pot fi consumate congelate (le congelați dumneavoastră în sezon sau le cumpărați congelate). Este recomandat să le consumați sub formă de fructe și mai puțin sub formă de suc.

În ceea ce privește sucul de rodii, cercetătorii au descoperit că acesta poate fi util în refacerea musculaturii.

Pește pentru creșterea masei musculare
Acizii grași omega 3 din pește au multe efecte benefice asupra organismului. Printre acestea se pare că se află și creșterea masei musculare. În cadrul studiilor efectuate pe animale s-a observat că uleiul de pește favorizează dezvoltarea musculaturii mult mai bine decât uleiurile vegetale.

În plus, carnea de pește este bogată în proteine, vitamine și minerale. Încercați să consumați pește de 2-3 ori pe săptămână – atenție la peștele consumat pentru că există anumite specii de pește care conțin o cantitate mare de mercur.

Pepene pentru diminuarea febrei musculare
Cercetătorii au descoperit ca 500 ml de suc de pepene consumat cu o oră înainte efort fizic diminuează febra musculară. Efectul este probabil produs de citrulină, o substanță ce poate avea o influență pozitivă asupra sistemului cardiovascular. O cantitate mare de citrulină se găsește în coaja de pepene.

Ciocolată neagră pentru reducerea stresului indus de exercițiile fizice
Se cunoaște că ciocolata neagră are multe beneficii. Se pare că aceasta reduce și stresul indus de exercițiile fizice. Nu este necesar să vă chinuiți cu cea de 90% – este bună și cea de 55-70%.

Print Friendly, PDF & Email