Aș fi dorit să scriu un articol care să conțină și valorile nutritive ale produselor de tip fast food, dar nu am considerat util acest lucru pentru că le puteți găsi chiar pe paginile restaurantelor, unde sunt organizate foarte bine. Pentru a vă convinge nu trebuie decât să intrați pe site-urile oficiale ale restaurantelor.

Prin acest articol doresc doar să vă arăt cum trebuie să procedați pentru a putea ajunge la aceste informații și unde este posibil voi pune link direct către sursă.

McDonaldscalorii fast food
Pentru a vedea valorile nutritive intrați pe site-ul oficial (cel din Romania) => “Ce mancam” => alegeti produsul dorit => adăugați în calculatorul nutrițional. Aici puteți afla câte calorii are produsul respectiv și ce ingrediente conține.
Poate aveți curiozitatea de a număra câte E-uri conține un cheeseburger.
Menționez că E-uri nu sunt doar cele însoțite de indicativul E ci și alte substanțe ce sunt prezente sub alte denumiri, de exemplu lactatul de calciu care este E 327, arome, lecitina etc. Se alege varianta înlocuirii E-ului cu denumirea sa pentru a nu umple pagina de E-uri.

KFCcalorii produse KFC
Pentru a vedea valorile nutritive pentru produsele KFC intrați aici și în partea stângă veți găsi toate categoriile de produse comercializate de restaurant.
Din pacate la KFC nu am gasit lista ingredientelor decât pe site-ul oficial din SUA și deci este în engleză. Pentru a vedea ingredientele produselor vă rog să intrați aici.

Pizza Hut valori nutritive Pizza Hut
Gasiți valorile nutritive pentru toate produsele lor aici.
Trebuie să fiți atenți că valorile sunt raportate la 100 g produs și nu /produs. Gramajul produsului îl veți putea vedea dupa ce îl selectați.
Această informație apare în partea stanga jos sub forma 336/671/1067 in functie de mărimea produsului. Ca și în cazul KFC nu am găsit lista de ingrediente decât în limba engleză aici sau aici. Mi se pare mai bună varianta nr. 2 pentru că este mai bine structurată, dar vă las pe Dumneavoastră să alegeți.

Pentru pizza am ales Pizza Hut pentru ca ei au aceste date publice și astfel puteți să vă faceți o idee despre ce valori nutritive are pizza și în alte restaurante/pizzerii.

SubwaySubway calorii
Subway este un jucator nou pe piața de fast food din România. Lanțul de magazine a deschis anul acesta în România șase restaurante și dorește să deschidă încă 34 de unități în următorii patru ani. De aceea mi se pare util să includ în acest articol și acest lanț de restaurante.
Pentru a vedea valorile nutritive ale produselor Subway trebuie să intrați aici; puteți intra și pe subawayro.com, care este site-ul în limba română, dar mi se pare mult mai ușor de urmărit lista prezentă pe primul site. Pentru a vedea ingredientele produselor Subway vă rog să intrați aici.

Dacă doriți să citiți un articol de trei pagini foarte interesant despre ingredientele produselor Subway și McDonalds intrați și citiți articolul publicat în revista Forbes.

Nu am considerat că este necesar să îmi susțin prea puternic părerea despre produsele de tip fast food pentru că nu cred că este nevoie datorită faptului că cifrele din tabelele prezente pe site-urile oficiale ale restaurantelor si listele cu ingrediente vorbesc de la sine.

Există și produse sănătoase, dar sunt mult prea puține și nu toate lanțurile de restaurante fast food au în meniu asemenea produse.

Vă las pe Dumneavoastră să decideți dacă produsele de tip fast food sunt sănătoase, care sunt acele produse și dacă este sănătos să mergi cu întreaga familie la fast food. Această decizie trebuie să fie luată în cunoștință de cauză și acesta este și scopul acestui articol.

Print Friendly, PDF & Email