Un aperitiv gustos şi plin de vitamine, minerale şi proteine. Are un conţinut relativ ridicat de glucide din cauza fulgilor de porumb şi persoanele care au probleme cu glicemia ar trebui să ocolească această reţetă.

Din cauza celor 10 grame grăsimi/porţie pare un aperitiv gras, dar 25% din grăsimi sunt de origine vegetala şi în plus se poate folosi un caşcaval mult mai slab decât cel folosit pentru această reţetă.

Timp de execuţie 30 – 45 minute
Complexitate medie
Valori nutritive/porţie
Calorii
232
Glucide
20g
Proteine
15 g
Lipide
10 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru 4 porţii
– 500 grame castraveţi;
– 4 – 5 fire ceapă;
– 75 grame fulgi de porumb (16 linguri);
două ouă;
– două roşii;
– 50 grame caşcaval (45% grăsime) sau telemea grasă;
– 100 grame muşchi de porc uscat sau afumat;
– o lingură de ulei de măsline;
– o legătură de mărar;
– sare.
castraveti copti cu fulgi de porumbMod de preparare:
Castraveţii se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe mici. Ceapa şi carnea se taie în cubuleţe mici şi se rumenesc puţin în tigaie (cu doar 1-2 picături de ulei sau deloc).

Se lasă să se răcească şi se amestecă cu oul, fulgii, mărarul tocat şi castraveţii. Se pune sare şi se amestecă bine.

Amestecul obţinut se pune în forma unsă cu ulei/unt. Se adaugă deasupra felii de roşii tăiate subţire şi caşcaval ras.

Se introduce în cuptorul preîncălzit pe treapta de mijloc, la aprox. 180 grade C pentru 15 minute.

Fiecare porţie se poate face independent, în vase termorezistente mici (eu nu am avut).

Costuri/4 porţii
În funcţie de ingredientele alese şi de sezon, costurile pentru 4 porţii ajung la 11-14 RON (preţuri 2013).

Mod de servire
Se serveşte imediat după ce a fost scoasă din cuptor.

Print Friendly, PDF & Email