Ce să nu introduci niciodată în cuptorul cu microunde
Deși cuptorul cu microunde este un electrocasnic prezent în foarte multe case există destule persoane care consideră că pot introduce orice în acesta.
Dacă doriți să nu vă ia casa / cuptorul foc ar fi bine să vedeți lista de mai jos cu lucrurile care nu trebuie introduse niciodată în cuptorul cu microunde.
De asemenea, dacă nu aveți grijă în ce încălziți / gătiți vă puteți expune la diferite substanțe toxice.
Obiecte ce conțin diferite metale
Metalele și microundele nu se înțeleg prea bine. Astfel, pentru a evita diferite incidente precum incendii sau defectarea cuptorului cu microunde nu trebuie să introduceți în cuptorul cu microunde obiecte ce conțin metal. Sunt suficiente și câteva urme de metal – nu este necesar ca tot obiectul să fie din metal.
Printre obiectele menționate mai sus se numără toate obiectele din metal, folia din aluminiu, farfuriile / vasele cu decorațiuni metalice, diverse ambalaje din hartie care pot conține și folie din aluminiu sau diferite părți metalice (de exemplu anumite ambalaje utilizate în restaurantele chinezești).
Pungi din hârtie sau plastic
Pungile din hârtie sau plastic nu trebuie introduse în cuptorul cu microunde pentru că pot lua foc, se pot topi sau pot emite diferite substanțe toxice. Același lucru este valabil pentru toate ambalajele din hârtie / plastic inclusiv cele pentru margarină, iaurt, smântână etc.
Ouă
NU fierbeți ouă în cuptorul cu microunde pentru că explodează. Căldura produsă de cuptor produce o cantitate mare de vapori care trebuie să iasă cumva din ou și astfel se produce o explozie ce vă va da de lucru. Mergeți pe modul convențional.
Recipiente din polistiren
Recipientele din polistiren sunt în general utilizate de firmele de catering. Acestea nu sunt făcute pentru a rezista la temperatura generată de cuptorul cu microunde și astfel se pot topi sau pot elibera substanțe toxice în încăpere sau în mâncare.
Chiar dacă nu se topesc, acestea vă pot contamina mâncarea și astfel este indicat să nu reîncălziți mâncarea de la firmele de catering în aceste recipiente.
Recipiente din plastic
În această categorie intră în principal caserolele din plastic. În general, aceste caserole sunt făcute pentru depozitare și transport și nu rezistă prea bine la temperatura generată de cuptorul cu microunde (se topesc sau eliberează substanțe toxice).
Există și recipiente din plastic pentru gătitul la microunde, însă mai bine le evitați pentru că nu puteți fi siguri dacă producătorul chiar spune adevărul.
Fructe și ardei iute
Anumite fructe pot fi introduse în cuptorul cu microunde, însă există altele care nu fac față temperaturii. De exemplu strugurii explodează și stafidele scot fum.
Ardeiul iute poate lua foc dacă este introdus în cuptorul cu microunde. În plus, deschiderea ușii este un moment periculos pentru că vaporii eliberați pot afecta ochii și căile respiratorii.
Lapte matern
Nu încălziţi / decongelaţi laptele matern în cuptorul cu microunde pentru că acesta îşi poate pierde din proprietăţi.
Mâncare gătită fără capac
Acoperiţi mâncarea gătită, însă lăsaţi puţin spaţiu pentru a permite aburului să iasă.
Nimic
Pornirea cuptorului cu microunde atunci când este gol conduce la deteriorarea lui. Acest lucru se întâmplă pentru că atunci când nu există nimic în cuptor care să absoarbă microundele, acestea sunt absorbite de cuptor.
În plus, trebuie să citiți cu atenție și instrucțiunile producătorului pentru a vedea dacă mai există și alte lucruri care nu trebuie introduse în cuptorul cu microunde.