E151 este un colorant negru sintetic, sub formă de pudră sau granule și solubil în apă.

E 151 negru briliantEfectele consumului de alimente ce conțin negru briliant
E151 poate produce reacții alergice, în special în cazul persoanelor sensibile la aspirină. De asemenea, în cazul persoanelor care suferă de astm poate agrava simptomele.

Negru briliant este un colorant suspectat că produce ADHD (sindromul de hiperactivitate și deficiență de concentrare la copii).

Ajuns în intestine poate fi degradat de flora bacteriană în compuși toxici. Din această cauză are și o doză zilnică acceptabilă destul de mică (5 mg / kg corp pe zi).

În cazul copiilor sub 10 ani testele au arătat că doza prezentată anterior este atinsă destul de ușor ajungând la 6.9 mg / kg corp pe zi.

Nu este recomandat în alimentația copiilor!

În plus, în cadrul testelor efectuate pe animale (doze mari) acest aditiv a redus pofta de mâncare și a favorizat apariția chisturilor la nivelul sistemului digestiv.

Acest aditiv a fost interzis în mai multe țări precum Japonia, SUA, Belgia, Austria, Suedia, Finlanda etc. Nu cred că a fost interzis fără motiv și astfel vă recomand să evitați alimentele ce îl conțin.

Surse de E151
E151 poate fi întâlnit în bomboane, prăjituri, înghețată, muștar, pastă de pește, gem și dulceață de fructe roșii, băuturi alcoolice, sucuri, sosuri, supe, caviar etc.

Print Friendly, PDF & Email