Oul copt în cartof este o mâncare interesantă şi gustoasă, cu o cantitate mică de grăsimi şi cu un conţinut caloric destul de mic per 100 de grame.

Acesta poate fi gătit uşor şi cu costuri foarte mici. Vă sugerez să îl încercaţi măcar o dată.

Timp de execuţie 40-90 minute Complexitate redusă
Valori nutritive/porţie
Calorii
365
Glucide
  45 g
Proteine
  17 g
Lipide
  13 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru două porţii de ou copt în cartofi
– doi cartofi mari (aproximativ 500 grame);
– două ouă;
– puţin unt (aproximativ 10 grame);
– caşcaval sau caş afumat;
– verdeaţă (pătrunjel, mărar sau ceapă verde);
– sare şi piper.

Mod de preparare ouă coapte în cartofi
Spălaţi şi puneţi cartofii la copt într-un cuptor pe gaz, curent electric sau microunde. La cuptor clasic şi pe curent durează aproximativ o oră, iar în cazul cuptorului cu microunde aproximativ 15 minute (întoarceţi cartofii după aproximativ 7-8 minute).

Puteţi să cojiţi cartofii după ce s-au copt sau îi puteţi găti cu coajă.

Tăiaţi puţin din partea superioară (orizontal) şi scobiţi cartoful astfel încât să încapă oul şi celelalte ingrediente. Pereţii cartofului trebuie să fie de aproximativ un centimetru.

Puneţi în scobitură untul, sarea, piperul, caşcavalul ras şi puţină verdeaţă. Adaugaţi şi oul crud.

Mai presăraţi puţin caşcaval ras peste.

Acum puteţi continua în două moduri:

– din cartoful scos din scobitură puteţi face un piure pe care îl adăugaţi deasupra oului

sau

– peste cartof puneţi capacul taiat anterior, iar din cartoful scos faceţi un piure pe care îl serviţi separat sau lângă cartoful cu ou.

Introduceţi într-un cuptor preîncălzit la 180° C pentru aproximativ 15-20 minute, în funcţie de cât de tare doriţi oul.

ou copt in cartofCosturi
Costurile pentru două porţii de ouă coapte în cartofi sunt de aproximativ  4-5 RON (preţuri 2016).

Mod de servire
Se servesc calzi, tăiaţi pe lungime, cu salată şi cu smântână sau iaurt ca sos.

Print Friendly, PDF & Email