Salată de icre cu ton
Îmi plac icrele, însă nu am încercat până acum să fac în casă. Această încercare pot spune ca a fost reuşită şi a ieşit o salata foarte gustoasă. În plus, aceasta nu conţine aditivi alimentari şi are o cantitate mică de ulei (comparativ cu alte reţete). Am dorit să utilizez ulei de măsline, însă acesta poate modifica gustul icrelor şi din aceasta cauză am folosit ulei de floarea soarelui.
Peştele şi produsele din peşte sunt foarte sănătoase şi această salată poate avea o contribuţie importantă la menţinerea sănătăţii organismului.
Totuşi, această mâncare conţine o cantitate mare de sare şi nu trebuie să consumaţi mai mult de o porţie pe zi.
Timp de execuţie 20 minute Complexitate redusă
|
|
Valori nutritive/porţie
|
|
Calorii
|
182
|
Glucide
|
3.8 g
|
Proteine
|
4.4 g
|
Lipide
|
16.5 g
|
Valorile prezente în tabel sunt orientative
|
Ingrediente pentru zece porţii de salată de icre
– 80 grame icre sărate (orice tip);
– 160 ml ulei floarea soarelui;
– două cepe mici;
– ½ lămâie mare;
– 1/3 conservă ton bucăţi;
– 5 felii pâine integrală (aproximativ 100 grame);
– 200 ml lapte dulce;
– ½ legătură mărar (doar frunzele);
– ceapă verde (opţional);
Mod de preparare salată de icre cu ton
Se pune la înmuiat în lapte dulce pâinea integrală (fără coajă).
Se amestecă icrele cu tonul şi ceapa rasă pe răzătoarea mică.
Se adaugă treptat pâinea înmuiată în lapte (după ce a fost stoarsă bine).
Se adaugă treptat uleiul şi zeama de lămâie (cel mai uşor este dacă utilizaţi un mixer).
La final, după ce aţi adăugat uleiul şi zeama de lămâie, salata de icre trebuie să fie fermă.
Tocaţi mărarul, adăugaţi şi amestecaţi. Se poate adăuga şi puţină ceapă verde în momentul servirii.
Introduceţi la frigider în recipiente cu capac. Salata de icre cu ton poate fi păstrată 3-4 zile în acest mod.
Atenţie la icrele utilizate pentru ca eu am avut ghinionul de a cumpăra unele foarte sărate (14-15% sare) şi am putut consuma salata de icre doar după două zile.
Este recomandat ca salata de icre să nu fie consumată imediat ci a doua zi.
Valorile nutritive din tabelul de mai sus nu includ şi pâinea integrală pe care se pun icrele.
Costuri
Costurile pentru 10 porţii de salată de icre cu ton sunt de aproximativ 10-12 RON (preţuri 2015).
Mod de servire
Se serveşte cu pâine integrală şi ceapă verde.