Salata de vară cu paste este o mâncare sănătoasă şi interesantă din punct de vedere al gustului. Este bogată în vitamine, minerale, proteine şi antioxidanţi.

Timp de execuţie 20-30 minute Complexitate medie
Valori nutritive/porţie
Calorii
273
Glucide
   30.5 g
Proteine
   11.8 g
Lipide
   11.5 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru  nouă porţii
– 300 grame paste integrale;
– 150 grame muşchi afumat de porc;
– 150 grame mazare congelată;
– 100 grame morcov;
– 100 grame caşcaval afumat;
– 100 grame ardei roşu;
– o ceapă mică;
– câteva frunze de pătrunjel.

Ingrediente sos
– 400 grame smântână 12%;
– sare;
– piper (un praf);
– boia dulce (o linguriţă);
– usturoi granulat (o linguriţă);
– 100-120 ml sos franţuzesc.

Mod de preparare
Puneţi într-un vas cu apă fierbinte şi sare 300 grame de paste integrale şi lăsaţi să fiarbă aproximativ 10-12 minute.

În acest timp puneţi în alt vas toate ingredientele necesare pentru a realiza sosul şi amestecaţi bine.

Tocaţi cuburi mici morcovul, ceapa, ardeiul şi muşchiul şi radeţi caşcavalul.

Dupa ce au fiert pastele, trebuie scurse bine şi puse în vasul final. Peste ele se adaugă muşchiul, mazărea congelată, morcovul, ceapa, ardeiul, jumătate din cantitatea de caşcaval, frunzele de pătrunjel şi sosul.

Se amestecă bine şi se introduce la frigider.

salata de vara cu pasteCosturi
Costurile pentru nouă porţii de salată de vară cu paste sunt de aproximativ 17-19 RON (preţuri 2014).

Mod de servire
Se presară caşcaval peste şi poate fi servită imediat după ce a fost făcută sau rece, de la frigider.

Print Friendly, PDF & Email