O reţetă simplă pentru un sos de roşii cherry destul de gustos şi sănătos. Nu conţine aditivi, grăsimi saturate şi alţi compuşi dăunători. Este o sursă bună de antioxidanţi şi grăsimi sănătoase. În plus, costurile pentru această reţetă sunt reduse (faţă de sosurile din comerţ care conţin şi foarte mulţi aditivi).

Timp de execuţie 50-55 minute Complexitate redusă
Valori nutritive/porţie
Calorii
132
Glucide
  5 g
Proteine
  1 g
Lipide
12 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru patru porţii de sos de roşii cherry
– 300 grame roşii cherry (eu am folosit roşii şi galbene);
– 50 ml ulei de măsline;
– şase căţei de usturoi;
– o jumătate ceapă medie;
– o linguriţă boia dulce de ardei;
– o lingură şi jumătate de oţet de mere;
– ½ linguriţă zahăr brun;
– 200 ml apă;
– sare şi piper după gust.

Mod de preparare
Se taie roşiile pe jumătate, se pun într-un vas şi se adaugă peste ele 200 ml de apă, jumătate din cantitatea de ulei, boiaua de ardei şi piperul şi se lasă la foc mic 25 de minute cu capac. Trebuie să mai amestecaţi periodic pentru a evita lipirea.

Tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul şi căliţi în uleiul rămas. Adaugaţi peste sos împreună cu oţetul şi zahărul brun. Lăsaţi încă 15 minute la foc mic, adaugaţi sare după gust. Şi în această etapă trebuie să amestecaţi pentru a preveni lipirea.

Sosul este acum gata, însă există două variante:

– îl utilizaţi aşa cum este;

– îl puneţi în blender şi îl omogenizaţi.

Eu am ales a doua variantă.

sos de rosii cherryCosturi
Costurile pentru patru porţii de sos de roşii cherry (pentru paste) sunt de aproximativ 5 RON (preţuri 2015).

Mod de servire
Se serveşte cu paste făinoase (preferabil calde).

Print Friendly, PDF & Email