Tocaniţă de cartofi cu carne de pui este o mâncare foarte sănătoasă ce nu conţine aditivi alimentari şi nici grăsimi saturate în exces. O porţie nu conţine decât 5.5 grame de grăsimi şi doar 205 calorii.

Datorită legumelor, această mâncare are un conţinut important de vitamine şi minerale (vitamina A, seleniu, fier, etc.) şi glucide nerafinate. Nu trebuie neglijată nici cantitatea de proteine furnizată de tocăniţa de cartofi.

Timp de execuţie 30-45 minute
Complexitate medie
Valori nutritive/porţie
Calorii
205
Glucide
23.5 g
Proteine
14.5 g
Lipide
5.5 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru şase porţii:
– 300 g piept pui/pulpe de pui fără os şi fără piele;
– 600 g cartofi (cam 4-5 cartofi);
– 40 g unt;
– 150 g ardei (cam doi ardei);
– 150 g ceapă (o ceapă);
– 2 cutii cu roşii cubuleţe în bulion sau 6-700 grame roşii proaspete;
– ½ legătură pătrunjel;
– sare şi piper.

Mod de preparare:
Ceapa se curăţă şi se taie cubuleţe mici. Ardeii, de asemenea, se curăţă şi se taie cubuleţe.

Cartofii, se curăţă, se spala şi se taie cubuleţe, nu extrem de mici.

Carnea de pui se spală, se curăţă bine de piele/grăsime şi se taie cubuleţe.

Într-o oală sau într-un wok adânc se topeşte untul şi se pune ceapa la călit. După ce ceapa este puţin făcută se adaugă cartofii pentru a se rumeni puţin.

Se amesteca 2-3 minute, după care se adaugă carnea şi se mai lasă un minut, amestecând des pentru a nu se lipi.
tocanita de cartofi cu puiApoi se adaugă ardeii şi un pahar cu apă pentru ca ardeii, cartofii şi carnea sa aibă în ce fierbe. După ce cartofii sunt aproape făcuţi, se adaugă cele două cutii cu roşii în bulion şi se mai lasă la fiert.

Mâncarea se potriveşte de sare şi piper şi se lasă la scăzut sau, după caz, se mai adaugă apă, astfel încât să se ajungă la consistenţa dorită. 

Este de menţionat că după ce se răceşte mâncarea, cartofii absorb mult din lichid, deci dacă vreţi o mâncare ceva mai lichidă, trebuie sa aveţi grija ca atunci când opriţi focul, cantitatea de lichid să fie suficientă.

După ce toate ingredientele s-au făcut, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi se mai dă un ultim clocot. 

Costuri pentru şase porţii
Costurile pentru şase porţii sunt de 15-18 RON (preţuri 2013).

Mod de servire
Mâncarea este foarte bună servită caldă, alături de o salată de varză cu mărar.

Print Friendly, PDF & Email