Aceasta reţetă de tocăniţă se realizează foarte uşor şi nu durează decât aproximativ 35-40 de minute. Este ideală pentru vegetarieni şi pentru persoanele care vor să diminueze consumul de carne fără a afecta gustul alimentelor (nu veţi simţi lipsa cărnii).

Este bogată în proteine vegetale, minerale, grăsimi sănătoase şi antioxidanţi.

Poate fi făcută şi din părţile de pleurotus ce nu au putut fi utilizate în alte reţete (codiţe).

Timp de execuţie 35 – 40 minute Complexitate redusă
Valori nutritive/porţie
Calorii
183
Glucide
  15.6 g
Proteine
    6.5 g
Lipide
  10.5 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru patru porţii de tocăniţă de pleurotus
– 500 grame pleurotus;
– două cepe mari;
– o jumătate căpăţână usturoi;
– un ardei (gras, gogoşar etc.);
– o jumătate legătură pătrunjel;
– o jumătate lămâie mică;
– şase linguri ulei de măsline;
– o cutiuţă mică de pastă de tomate (aproximativ 70 grame);
– sare, piper.

Mod de preparare tocăniţă de pleurotus
Se spală şi se toacă ciupercile pleurotus, ceapa, usturoiul, ardeiul şi pătrunjelul.

Se căleşte ceapa în uleiul de măsline aproximativ două minute după care se adaugă ardeiul şi usturoiul şi se mai lasă câteva minute.

Se adaugă treptat ciupercile pleurotus după care se pun 300 ml apă. Se lasă la fiert aproximativ 10 minute la foc mediu cu capac.

Se adaugă pătrunjelul tocat, sare, piper şi pasta de tomate şi se mai lasă 5 minute pe foc (tot cu capac).

La final se adaugă zeama de lămâie (aproximativ o lingură şi jumătate), se amestecă bine, se stinge focul şi se lasă acoperită.

În această reţetă puteţi utiliza şi codiţele de pleurotus rămase după ce aţi făcut ciorba de burtă falsă (din pleurotus, fără burtă).

tocanita cu pleurotusCosturi
Costurile pentru patru porţii de tocăniţă de pleurotus sunt de aproximativ 9-10 RON (preţuri 2015).

Mod de servire
Se serveşte caldă cu mămăligă.

Dacă vă plac ciupercile mai puteți vedea și rețetele pentru tocăniță de ciuperci cu sos albtocăniță de ciuperci cu ardei și mămăligă și tocăniță de ciuperci cu afumătură.

Print Friendly, PDF & Email