Vitamina B17, amigdalina – vitamină sau otravă?
Am observat că circulă diverse informaţii referitoare la capacitatea acestei substanţe de a preveni / trata cancerul. Ţinând cont ca mare parte din informaţiile prezente online aparţin unor site-uri ce beneficiază direct sau indirect din vânzarea “vitaminei B17”, am considerat ca este necesar sa realizăm un articol prin care să prezentăm efectele reale ale amigdalinei. În acest mod aveţi acces şi la informaţii care nu sunt rezultatul departamentelor de marketing ale companiilor care comercializează amigdalină.
Deşi amigdalina sau formele sintetice ale acestei substanţe nu sunt vitamine, în acest articol vom folosi denumirile vitamina B17 şi amigdalină.
Scurt istoric
Amigdalina a fost izolată pentru prima dată de doi chimişti francezi în 1830. A fost folosită ca tratament împotriva cancerului încă din 1845, în Rusia.
În SUA a folosită ca tratament împotriva cancerului după 1920, însă a fost considerată prea toxică şi cercetările au fost oprite.
La jumătatea secolului a apărut un nou tip de vitamina B17 (laetrile), prezentat de producatori ca fiind un compus fără efecte adverse. Acesta este diferit de amigdalină sau de laetrile produs în Mexic, însă are structură similară cu acestea.
Cianura este substanţa considerată responsabilă de efectele anticancerigene ale amigdalinei. În prezenţa enzimei beta-glucozidază sau prin hidroliză, vitamina B17 se descompune în acid cianhidric, benzaldehida şi glucoză. Cianura poate fi produsă şi din prunasină, substanţă rezultată din descompunerea parţială a amigdalinei.
Începând cu 1970 laetrile (compusul patentat cu doua decenii în urmă) a început să devină un medicament anticancer popular şi până în 1978 peste 70000 de persoane au fost tratate cu el. Acesta a fost folosit singur sau împreună cu o terapie metabolică (un program ce conţine o dietă specială, suplimente vitaminice puternice şi enzime pancreatice). Nu există date despre rezultatele tratamentului decât în cazuri izolate.
În 1970 s-a încercat începera testelor pe oameni, însă propunerea a fost respinsă din cauza rezultatelor slabe din cadrul testelor pe animale (nu a fost eficient în tratarea cancerului şi a avut efecte toxice puternice).
Susţinătorii acestui medicament au reuşit să obţină legalizarea în peste 20 de state din SUA, însă din 1980 utilizarea acestuia a fost interzisă.
Laetrile mai este încă produs şi folosit în Mexic, însă după cum am zis şi mai sus nu este identic cu laetrile brevetat în SUA (un derivat semi-sintetic al amigdalinei) ci este obţinut prin zdrobirea sâmburilor de caise.
Laetrile poate fi administrat oral, intravenos sau intramuscular. Varianta injectabilă este mai sigură (mai puţin toxică) decât cea administrată oral pentru că bacteriile intestinale şi anumite plante produc / conţin enzime (beta-glucozidază) ce degradează amigdalina ingerată şi produc acid cianhidric.
Cum acţionează amigdalina – teoriile susţinatorilor
Susţinătorii utilizării amigdalinei în tratarea cancerului au conceput câteva teorii prin care explică modul în care sunt distruse celulele maligne:
Prima teorie se bazează pe faptul că celulele maligne au un conţinut mult mai mare de beta – glucoronidază decât celulele normale şi un conţinut mai scazut de tiosulfat-transferază.
Astfel se presupune ca amigdalina este modificată la nivelul ficatului şi interacţionează cu beta – glucoronidaza formând cianură. În celulele normale a doua enzimă interacţionează cu cianura şi formează un compus cu efecte adverse mai mici – tiocianat. Datorită acestui mecanism celulele maligne ar fi mai sensibile la acţiunea amigdalinei decât celulele normale.
În realitate, în urma testelor efectuate, nu există diferenţe majore între concentraţia enzimatică a celulelor maligne şi cea a celulelor sănătoase.
A doua teorie se bazează tot pe diferenţa dintre celulele canceroase şi cele sănătoase (în ceea ce priveşte conţinutul enzimatic). De aceasta dată este vorba de beta-glucozidaza (alta enzimă) care se gaseşte în cantitate mare în celulele canceroase şi în cantitate redusă în cele sănătoase. Mecanismul este similar celui prezentat mai sus.
Aceasta teorie nu este bazată pe datele existente pentru că după cum am menţionat şi mai sus nu există diferenţe majore între concentraţia enzimatică a celulelor maligne şi cea a celulelor sănătoase.
A treia teorie are la bază presupunerea că tumorile sunt rezultatul unui dezechilibru metabolic produs de carenţe vitaminice. De aici şi denumirea de vitamina B17, amigdalina fiind considerată de catre susţinători o substanţă esenţială, o vitamină ce lipseşte din alimentaţia oamenilor.
Dovezile ştiinţifice disponibile indică faptul că vitaminele influenţează aparitia cancerului, însă nu există dovezi că amigdalina este o substantă necesară organismului şi că poate acţiona ca o vitamină.
Un alt motiv pentru care s-a încercat încadrarea amigdalinei ca vitamină este faptul că suplimentele alimentare nu trebuie sa treacă prin acelaşi proces de verificare ca medicamentele.
A patra teorie este distrugerea lizozomilor de către cianura rezultată prin degradarea vitaminei B17, ceea ce produce moartea celulelor canceroase. Aceasta a patra teorie este bazată pe primele două teorii, iar dacă acestea sunt false rezultă că amigdalina poate produce moartea celulelor indiferent de natura acestora (canceroase sau nu).
Studii – eficienţa amigdalinei (vitamina B17) în tratarea cancerului
Studiile pe animale au fost efectuate pe şobolani, câini, iepuri etc., însă acestea nu au putut furniza date solide în ceea ce priveşte capacitatea amigdalinei de a inhiba tumorile maligne.
În câteva studii a fost folosită simplă sau împreună cu beta-glucozidaza. În ceea ce priveşte efectele asupra celulelor canceroase cele două variante au avut rezultate similare, dar în ceea ce priveşte efectele asupra organismului, combinaţia dintre vitamina B17 şi beta-glucozidază a produs cele mai puternice efecte adverse.
Au existat şi câteva studii în care amigdalina a avut efecte pozitive, însă doar când a fost administrata împreună cu alte substanţe (ex.: vitamina A, enzime, anticorpi). Pe durata acestor studii, vitamina B17 a fost administrată intramuscular, vitamina A – oral, iar enzimele au fost injectate în jurul tumorilor şi în acestea. Nu au fost observate efecte anticancerigene cand amigdalina a fost folosită singură.
Un alt studiu a arătat ca amigdalina poate creşte numărul globulelor albe ce adera la celulele canceroase (cancer de prostată).
Rezultate pozitive au fost constatate şi în cazul folosirii amigdalinei împreuna cu anticorpi modificaţi ce conţineau beta-glucozidază. Aceasta combinaţie a rezultat în distrugerea celulelor canceroase (cancer de vezica urinara) datorită creşterii cantităţii de cianură produsă local. Faţă de administrarea de amigdalină simplă, combinaţia amigdalină – anticorpi a fost de 36 de ori mai eficientă.
Când celulele canceroase din vezica urinară au fost combinate cu alte tipuri de celule canceroase, combinaţia de mai sus a distrus selectiv doar primul tip de celule. Totusi, înainte ca această metodă să fie folosită pentru tratarea cancerului de vezica urinară trebuie efectuate teste pe oameni (momentan au fost efectuate doar pe culturi celulare).
În cazul testelor pe oameni amigdalina a fost relativ eficientă în ceea ce priveşte diminuarea sau eliminarea durerilor asociate cancerului (doar cea administrată intravenos sau intramuscular).
Multe persoane ce au raportat regresia cancerului în urma unui tratament cu vitamina B17 au urmat şi chimioterapie şi intervenţii chirurgicale şi astfel nu a putut fi stabilită cauza principală a regresiei.
Într-un studiu ce a fost efectuat pe 175 de persoane bolnave de cancer, dar care se aflau într-o stare generală bună (nu cancer terminal) s-a evaluat capacitatea anticancerigenă a amigdalinei. Aceasta a fost administrată intravenos pentru 21 de zile, după care pacienţii au urmat o terapie metabolică (au fost administrate enzime pancreatice, vitamine, a fost restricţionat consumul de alcool, cafea, zahăr, produse lactate, oua şi carne) şi un tratament de menţinere (s-a administrat oral vitamina B17).
Din cei 175 de pacienţi doar un pacient (bolnav de cancer gastric) a arătat semne de îmbunătăţire (pentru 10 săptămâni). În cazul celorlalţi pacienţi cancerul a progresat, singurele efecte pozitive ale tratamentului fiind reducerea durerilor şi îmbunatăţirea stării generale.
Concentraţia de cianură din sânge nu a fost ridicată după administrarea intravenoasa de vitamina B17, însă a crescut foarte mult după administrarea orala.
Vitamina B17 – toxicitate
Toxicitatea amigdalinei şi a altor compuşi derivaţi este mult mai mare în cazul ingerării decât în cazul celorlalte metode de administrare (intravenos, intramuscular etc.)
Această situaţie este produsă de bacteriile intestinale şi de conţinutul de beta-glucozidază al plantelor ingerate.
Au existat două studii în acest sens:
În primul studiu s-au folosit animale cu un nivel minim de bacterii intestinale şi animale cu o floră intestinală normală. După administrarea de amigdalină, animalele cu o floră intestinală redusă nu au dezvoltat efecte secundare, însă cele cu o floră intestinală normală au prezentat semne ale otrăvirii cu cianură (letargie şi convulsii) şi au avut un nivel ridicat de cianură în sânge.
În al doilea studiu 50% din animale au fost tratate cu neomicina (antibiotic) în scopul distrugerii florei intestinale şi 50% nu. S-a constatat că după administrarea de amigdalină, cantitatea de tiocianat (rezultat în urma descompunerii vitaminei B17) din urina este de 40 de ori mai mare în cazul animalelor ce nu au fost tratate cu antibiotic, ceea ce indică faptul că în ceea ce priveşte degradarea şi absorbţia amigdalinei bacteriile intestinale au o contribuţie importantă.
Efectele secundare asociate consumului de amigdalină sau de produse ce o conţin (ex.: sâmburi amari de caise) sunt similare otrăvirii cu cianură.
Cianura este o neurotoxină ce produce greaţă, vomă, dureri de cap, ameţeală, cianoză, afecţiuni hepatice, hipotensiune, comă şi deces.
Efectele secundare ale vitaminei B17 pot fi accentuate de consumul de migdale crude, sâmburi amari de caise, sâmburi de piersici, sâmburi de prune, de consumul de legume ce conţin beta-glucozidaza (ţelină, piersici, morcovi etc.) şi de cantităţi mari de vitamina C.
Intoxicaţia cu cianură produsă de consumul de vitamina B17 se manifestă foarte repede şi un consum de doar 20-40 de sâmburi amari de caise poate provoca efecte adverse grave în doar 20 de minute. Această valoare este valabilă pentru adulți, pentru copii fiind mai mică.
Nu este recomandat consumul de sâmburi amari de caise, dar dacă totuși se consumă (din diferite motive) un maxim ar trebui să fie 4 sâmburi pe zi (adulți).
Concluzii
Toate dovezile indica faptul că amigdalina (vitamina B17) nu are efecte semnificative asupra tumorilor.
Raspunsul la întrebarea “vitamina B17 (amigdalina) – vitamină sau otravă?” este: mai mult otravă decât vitamină.
Descompunerea amigdalinei, la nivelul intestinelor sau ficatului, produce cianură.
Amigdalina nu este eficientă contra cancerului atunci când este administrată singură şi este foarte toxică atunci cand este administrată oral.
Când este administrată în combinaţie cu alte substanţe are potenţial anticancerigen, însă sunt necesare teste suplimentare şi tratamentul trebuie efectuat de specialişti.
“Vitamina B17” nu este o vitamină (putem ajunge liniştiţi la 100 de ani şi fara ea) ci este o substanţă ce face parte din mecanismul de apărare al plantelor împotriva dăunătorilor.
În urma cercetărilor actuale vitamina B17 (amigdalina), datorită toxicităţii ridicate atunci când este degradată, a dovedit un real potenţial în ceea ce priveşte folosirea ei în tratarea cancerului. Acest potenţial poate fi exploatat doar în cazurile în care vitamina B17 poate fi direcţionată catre celulele canceroase (în combinaţie cu alte substanţe poate fi transportată la nivelul celulelor canceroase, unde se descompune şi produce moartea celulelor respecive).
Momentan acest lucru nu este posibil în totalitate, ceea ce conduce la efecte adverse grave şi de aceea administrarea pe cale orala de amigdalină (vitamina B17) sau de produse ce o conţin (laetrile, sâmburi amari de caise etc.) reprezintă un gest inutil şi foarte periculos. Situaţia este similară şi în cazul administrării intramusculare sau intravenoase (riscurile sunt ceva mai mici decât în cazul administrării orale).
Nu recomandăm folosirea de terapii alternative în cazul bolnavilor de cancer, însă în funcţie de situaţie şi de recomandarea medicului oncolog acestea pot fi folosite în paralel cu tratamentul convenţional.
Există multe metode nedovedite ce “tratează cancerul”. Evitaţi folosirea lor pentru ca acestea pot agrava boala.
Multe site-uri promovează amigdalina (vitamina B17) ca fiind un tratament revoluţionar împotriva cancerului – trebuie să vă gândiţi că vor doar sa profite de disperarea persoanelor afectate de aceasta boală gravă şi că nu îi interesează decat profitul.
Înainte să folosiţi tratamente alternative (valabil pentru orice afecţiune) cercetaţi mai bine şi vedeţi care este sursa informaţiilor şi dacă aceasta poate fi considerată credibilă, apoi întrebaţi un medic specialist.
Surse:
gov.uk
gov.au
cancer.gov
cancer.org
omicsonline.org
cancerresearchuk.org
De curând, la o anumită televiziune, s-a dat o stire filmată,in care un domn își prezenta,cu capota ridicată, inovația făcută la masina lui. Explica foarte clar cu lux de amănunte, că masina lui funcționează cu hidrogen. Acest hidrogen îl obtinea masina lui, din orice lichid care continea hidrogen, lichid introdus direct în rezervor,(apa bere,suc,etc.), cu ajutorul dispozitivului montat de el in mașină.
Masina funcționează si în ziua de azi fără noxe s-au alte efecte nedorite. Stirea a fost dată pe un post national important cu mare audienta dar nimeni nu a facut nimic. Deși omul a explicat foarte clar cum functioneaza, cum se face și de când folosește el această metodă,nu a interesat pe nimeni. Masinile continuă să funcționeze cu benzină și motorină continuînd să ne intoxice viața, cu noxe si creșterea preturilor. Medicamentele ca si combustibilul sunt strict necesare. Cu aceste doua lucruri pot ține in frâu, cei puțini și favorizați, pe cei mulți și nenorociți. Parerea mea. Scuze pentru formulare si scris.
Mulțumim pentru opinia dumneavoatră.
1. Sunt curios să aflu și eu cine este persoana care a inventat mașina (poate puteți lăsa un mesaj).
2. Se cunoaște că mașinile nepoluante se dezvoltă mai greu din cauza petrolului.
3. Există și în domeniul medical astfel de piedici, însă cred că nu în cazul amigdalinei.
Le recomand tuturor adeptilor teoriiilor conspiratiei care contesta acest articol sa se trateze, daca vor avea ghinionul sa se imbolnaveasca de cancer, cu samburi de caise … 🙂
Am vazut multe comentarii negative spuse de cesamancam.ro asupra produselor naturiste care vindeca cancerul eu vin cu dovezi ca domnul sau pustnicul IOAN BARON din muntii rarau a ajutat si vindecat foarte multe persoane de cancer doar cu produse naturiste de el stiute, find un om smerit o sa auziti ca el contribuie cu 10% restul este de la DUMNEZEU asa ca recomand produsele naturiste care sunt creatia lui Dumnezeu doar ca nu stim cum sa le folosim si dam fuga la companiile farmaceutice care fac profituti uriase cu ajutorul guvernantilor care ne indoapa cu chimicale.
Pentru că am răspuns deja la multe comentarii pe acest subiect nu vă întreb decât – unde sunt dovezile?
Dar citostaticele nu sunt toxice?Medicul care le-a vindecat si-a cerut scuze pentru pagubele pe care acestea le provoaca…Come stato? Sunt medici in SUA care au inventat medicamente care prelungesc viata cu 5 (cinci) zile si incaseaza anual sute de mii de dolari. Asta cum mai e? Ori ca moare cineva azi sau maine ei tot isi primesc teancul de bani, basca si banii de la pacienti.
Voi evitati sa spuneti adevarul pentru ca va este frica ca o sa patiti ceva. Mai cititi si voi si alte site-uri. De exemplu curtea suprema din Germania a spus clar ca nu exista cazuri de rujeola, in schimb la noi se pun afise pro vaccinare si-n mijloacele de transport in comun. Nu raspunde nimeni daca se intampla ceva cu un copil din cauza unui vaccin.
Daca nu stiati in vaccinuri se pune aluminiu sau mercur pentru ca sa-si faca efectul cat mai repede. De ce nu semneaza medicul ca garanteaza cu viata lui ca copilul sau pacientul bolnav de cancer nu pateste nimic? Pentru ca nimeni in afara de producator nu stie componenta vaccinului sau cat de poxice sunt citostaticele. S-au facut mari presiuni asupra congresmenilor americani ca sa fie interzisa amigdalina sau laetrilul in SUA!
De ce sunt interzisi cei ce practica medicina naturista? Ca nu au studii? Inainte nu erau multi cu studii si se traia mult si bine. Adevarul este ca din cauza conditiilor din societatea de astazi, a alimentelor. a apei si a medicamentelor produse de big farma ne imbolnavim! Guvernul mafiot condus de TUDOSE lucreaza la legea cu vaccinarea obligatorie. Ma pupa undeva guvernul? Noi cei mai in varsta cand ne-am vaccinat erau vaccinuri garantate produse de institutul CANTACUZINO, nu aduse nu stiu de pe ce meleaguri cu toate otravurile in ele. De ce nu se permite relansarea vaccinurilor romanesti produse de CANTACUZINO?
Tot din auzite..pelinul amar ar avea efect anti-cancerigen, dar mai ales in sezonul rece un ceai amar de coada soricelului dupa atatea mezeluri si dulciuri mie nu-mi strica.
“În SUA a folosită ca tratament împotriva cancerului după 1920, însă a fost considerată prea toxică şi cercetările au fost oprite.”. Chimo fu*king terapie, serios, nu s-a mai cercetat B17 din cauza toxicitatii? Chimoterapia de ce continua sa fie utilizata? Nu omoara toate celulele printre care este posibil sa le nimereasca si pe cele canceroase, nu are rata de eficienta de 3% si asta parca era 3% timp de 5 ani ca dupa aceea refaci cancer si mori??
Eu consum de 4 saptamini cite 4 simburi dimineata la cafea , nu am nimic si voi consuma in continuare sunt sigur ca toata viata si nu voi avea nimic. Plus omule ai dat ca si exemplu de sire-uri care arata despre cancer si sunt numai pentru a consuma medicamente, dar siteuri care sa le dai exemplu care iti explica terapiile naturiste unde sunt?? Cum esti tu nepartinitor acestui articol, sau cum esti tu obiectiv din punct de vedere medical, daca tu sustii numai o parte a unei idei?? Pune toate necunoscutele in formula ta si atunci trage o concluzie. Spor la aticole cit mai putin manipulative pentru viitor.
Nu stiu de unde scoti ca vitamina B17 este otrava in sensul maxim negativ, sunt popoare in Tibet care consuma simburi de caise zilnic de cind sunt copii, din mosi stramosi. Sate de oameni care cultiva caisi doar pentru acesti simburi otravitori si tot in aceste asezari batrini care ating virste de 120 de ani si majoritatea persoanelor nu au nici o boala.
Ar trebui dupa cum spui tu in articol sa nu manince nimeni acesti simburi pt ca sunt numai otravitori si nu au nici un rost, atunci cum de nu moare nimeni de la asta??? eu nu am auzit cazuri de interventia ambulantei pentru otravire cu simburi de caise sau morti cu miile in urma consumului de simburi de caisa. Nu incerca sa schimbi parerile oamenilor care nu au facut o facultate de medicina. Vrei sa ne luam toti citostatice ??? Vrei sa imbogatim sistemul farmaceutic care #mulg banii nostri pentru nimic#? Sa fim sclavii medicamentelor facute sintetic atit noi cit si toate generatiile de dupa noi???
Nu are rost să repet. Răspunsul meu îl găsiți în alte comentarii și în articol.
Daca te referi la poporul Hunza sa stii ca e doar un mit. Acei oameni au o dieta precara si in nici un caz nu ajung la varsta de 120 de ani.
Deci… Aceasta vitamina b17 chiar dacă are sau nu efecte anticancerigene niciodată nu au sa fie recunoscute. De ce? Pt ca un tratament lunar in America pt cancer este cuprins între 5000-7000 dolari pe luna. Cine face aceste teste?? Industria farmaceutica!!! Când vreodată o sa recunoască ca un sâmbure de caisă e mai bun decât un medicament pe care ei il vând cu 5000 de dolari?? Răspuns: niciodată!!
“În acest mod aveţi acces şi la informaţii care nu sunt rezultatul departamentelor de marketing ale companiilor care comercializează amigdalină.” Si oare departamentul de marketing a marilor companii farmaceutice ce zic? Ca nu e asa buna vitamina B17! Nu?
In calitate de ce oferiti aceste informatii ?
Ce anume v-ar interesa (mai precis)?
Dupa cum se poate observa, savantii fac experiente pe sobolani, iar de aici se observa ca nu toate experientele pe sobolani dau aceleasi rezultate! In concluzi, fiecare organism actioneaza diferit atat la tratamente cat si la alimentatie! Fiecare persoana isi cunoaste propriul organism! Se stie ca ori de cate ori mergem la medic, medicul intreaba pacientul daca la un anumit medicament face alergie sau ii prieste! In ceea ce privesc chimioterapiile, multi bolnavi au murit imediat dupa chimioterapii sau chiar in timpul tratamentului, altii au rezistat, iar unii (cred ca foarte putini s-au vindecat) Eu consider ca fiecare om sa se ghideze dupa propriile diete si reguli! Este bine sa ne documentam, dar noi va trebui sa actionam in functie de propriul organism!
Sincer,nu vad cine,ce castiga daca eu am un cais in gradina si mananc din el…nu platesc nimanui pt ceea ce dumneavoastra negati a fi o vitamina, deci?
Tiberiu te-as ruga din suflet sa imi spui cum pot procura acel ulei de canabis…tatal meu are multiple metastaze la mai multe organe, iar in momentul acesta ultimele mele sperante stau in tratamentele naturiste chiar daca el a inceput de ieri citostaticele…te-as ruga sa imi dai un raspuns la ovidiupop27@yahoo.com sau 0.7.4.0.1.8.3.1.5.1. multumesc mult
Bla bla bla, multe comentarii spun de varsaturile si greata de la citostatice… realitatea nu e asa, rar citostaticele cauzeaza varsaturi, inainte de orice sedinta chimio se administreaza Osetron, ce in majoritatea cazurilor chiar isi face efectul, astfel bolnavii nu au de infruntat acest efect advers al citostaticelor (inainte sa fac si eu citostatice am crezut la fel ca o sa am varsaturi de n-o sa pot, dar s-a intamplat doar dupa prima sedinta de chimio, la restul Osetronul m-a scutit)eu una nu mi-as incredinta viata unei substante prea putin studiate.
Si se mai comenta pe aici ca, companiile nu vor substante naturale in tratamentul cancerului.. chiar la ora actuala se studiaza in Australia daca nu ma insel un soi de ciuperca ce contine o substanta care stopeaza inmultirea celulelor canceroase, cat mai dureaza pana devine medicament? probabil destul.
Medicamente = otrava. (in urma administrarii sistemul imunitar se degradeaza)
Alimentatie nesanatoasa, sucuri care contin E-uri = otrava.
Oare nu acestea degradeaza sanatatea noastra?
Corpul uman este facut sa functioneze avand toate cele necesare (vitamine, minerale, etc) fara unele dintre acestea functionarea acestuia se inrautateste. Eu am avut deficit de magneziu, am avut multe probleme. Oare de ce nu se putea fara magneziu?
Vreau sa-L implic si pe Dumnezeu aici. Cand a creat omul (fac referire la om, la corpul uman), aveau toate bolile si problemele de sanatate sa fie rezolvate cu citostatice, radiatii si operatii?
De multe ori rezolvarea problemelor de sanatate este atat de simpla dar noi optam sa ne complicam. de ce? Sa castige producatorii de medicamente bani.
Ce mai castiga ei daca oamenii s-ar vindeca de cancer cu vitamina B17?
Hai sa luam ceva practic…. Exista masini care functioneaza cu apa? DA.
Oare de ce nu se produc? Poate veti spune ca functionarea unei astfel de masini este inca stabila…. de parca nu s-ar putea face…
Explicatia e alta: Una dintre cele mai mari afaceri ale lumii este industria petroliera – frumoasa afacere…. Oare cine ar permite constructia unei astfel de masini care functioneaza cu un combustibil GRATIS, cand ar sti ca prin aceasta ar pierde o afacere asa profitabila…..
Cine si-ar mai vinde “medicamentele vindecatoare de cancer” daca acesta s-ar putea vindeca asa de simplu si ieftin? Cine? Producatorii de medicamente, care cred ca este cea mai profitabila afacere din lume…poate gresesc…
Exemple ar mai fi multe…
De acord cu afirmatiile dumneavoastra. Totusi nu prea sunt de acord cu termenul de ieftin. Este mai ieftin decat conventionalul, insa rezultatele nu sunt dovedite (in cazul celor conventionale macar sunt observate si ceva rezultate). In plus exista o mare sansa sa achizitionati cu totul alta substanta pentru ca amigdalina nu este reglementata precum medicamentele (piata suplimentelor).
In cazul in care va ganditi la samburii de caise chiar nu cred ca vor deveni candva un remediu pentru cancer, in primul rand datorita cantitatii variabile de amigdalina din ei ceea ce nu permite administrarea unei doze cunoscute, controlabile, ceea ce conduce la efecte variabile (bune sau rele).
Daca se va confirma ca vitamina B17 este o substanta ce poate trata cancerul, oricum producatorii de medicamente o vor controla (vor gasi un mod). Totusi, pana atunci, nu exista dovezi clare ca poate vindeca singura cancerul.
Aha, pai poate ii intrebi pe cercetatori cand incep sa cerceteze, ca au trecut cateva sute de ani de cand tot fac cercetari si s-au cam impotmolit… Ce e curios ca exista negatie din partea multora referitor la orice substanta care ar trata cancerul si alte boli cronice, insa nu vad de ce nu se apuca de studii ca sa si dovedeasca asta. Citez: Totusi, pana atunci, nu exista dovezi clare ca poate vindeca singura cancerul.Cum aflam ceva de ‘dovezile astea clare” cand si cum?
Nu se v-a confirma vreodata ca un lucru asa de simplu poate vindeca o boala asa de profitabila, iar diferenta intre studiile facute de industria farmaceutica si marturiile celor ce s-au vindecat de cancer cu aceasta vitamina este urmatoarea.
Industria farmaceutica are de pierdut daca confirma acest lucru, in timp ce cei care s-au vindecat cu b17 nu castiga nimic, spun doar propria experienta si sunt destui care o fac.
Lumea in care traim se invarte in jurul banilor si asta nu se vede doar in farmacie, sa ne amintim de wardenclyfe, industria alimentara, razboaiele. Si revenind la subiect, se spune ca 20 de samburi de caisa ucide un adult de 70 de kilograme.
Si este vorba de cianura, o substanta care ucide indiferent de organism. Eu mancam cu mult peste 20 si eram un copil de 40 de kg si nu prezentam nici macar simptome de intoxicatie cu cianura. Industriile nu pot supravietuii fara clienti si tineti minte bine asta.
Anonim, dacă îți imaginezi ca faci o mașina sa meargă cu apa, nu știi chimie deloc. Tema pentru acasă: fa tu una, sau pune pe cineva și ți-o cumpăr eu.
Editat din cauza limbajului necorespunzător.
“Drag site” cesamancam.ro, hai sa stabilim niste lucruri:
Am o matusa bolnava de cancer in ultimul stadiu, dupa chimioterapie se simte tot mai rau, nu mai poate fi operata. Oare de ce chimioterapia nu a ajutat-o? Oare de ce medicina moderna nu o mai poate ajuta. Mentionez ca este tratata in Italia.
I-am trimis un filmulet despre vitamina B17. Daca se vindeca de cancer si aduc dovezi despre asta, tot ce doriti sa aveti, promiteti ca……
O SA INFORMATI TOATA ROMANIA, PRIN ORICE METODA POSIBILA, ASTFEL INCAT SA STIE ORICE ROMAN DESPRE REMEDIILE VITAMINEI B17?????????
Pot cel mult sa analizez si sa prezint cazul respectiv, insa in medicina un singur caz este exceptia si nu regula.
Domnul Traian, am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Astept sa imi raspundeti pe mail. Multumesc. La multi ani!!
Oameni buni, nu inteleg ce va aprindeti asa. Autorul a pus la dispozitie niste date cu intentia de a informa. Discutia ca medicina alopata e mai buna decat cea naturista si invers nu are nici un rost. Sunt cazuri si cazuri. E foarte usor sa acuzi ca cineva e partinitor. Nu esti de acord cu articolul, nu-l baga in seama. Alegerea este a fiecaruia. Acum ai informatia insa tu decizi: vrei alimentatie sanatoasa si tratament naturist si fara medicamente sintetice? Nu te obliga nimeni sa inghiti pastile. Vrei sa manaci samburi? N-ai decat. Oricum fiecare o face pe pielea lui, si indiferent ce faci, cineva, la urma, castiga.
ok… hai sa postez si eu ceva 🙂
… mama mea, (deci nu o prietena sau o cunostinta ori “cineva cunoscut” ) , in iunie anul trecut a fost diagnosticata cu cancer la san stadiul 4. La biopsie medicul a facut asa… o chestie “strutzo-camila” nici extirpare nici biopsie… el a numit-o: “curatare a zonei deoarece arata prea urat” si in privat mi-a spus sa strang bani pt inmormantare….
bun nu sunt vanzator de b17 nici de canabis… lucrez in afara Romaniei in constructii .
Dupa plimbari pe la spital, recomandarea a fost inceperea chimio-terapiei cu toate cele…
In doar o luna maicamea nu mai era capabila sa manance ori sa stea in picioare, moment in care am dat o fuga pana in Olanda la o clinica de unde am cumparat ulei de canabis. Pe cand am ajuns inapoi la ea, avea deja 9 zile de cand nu mai reusise sa manance nimic. Nu avea nici pofta de mancare si nici nu putea efectiv sa manance deoarece varsa instant totul. La 4 ore dupa prima doza de ulei de canabis mama mea a mancat supa de pui. 3 luni a urmat tratamentul cu ulei de canabis… e adevarat ca dormea pana la 18 ore / zi … dar ca idee la ora asta e bine merci si mananca samburi …. la multe luni de zile dupa ce ar fi trebuit sa fie moarta conform medicilor care aplica medicina conventionala.
Daca cineva are nevoie de confirmare va astept si va pun la dispozitie acte eliberate de spital si totodata va invit sa o cunoasteti pe mama mea.
O viata fara medicamente va doresc tuturor…. indiferent din ce tabara faceti parte.
Buna ziua.Imi puteti spune exact de unde a-ti cumparat uleiul de cannabis? Daca vedeti mesajul va rog contactati-ma la nr. de telefon 0.7.5.4.2.6.2.1.6.1 sau pe email valeriu.vasile@yahoo.com
Vad ca exista pe fb grupul Asociatia Medical Canabis Romania poate acolo puteti pune intrebarea.
Sa traiesti Tiberiule, ai spus-o din suflet si este total adevarat! Continua sa crezi in ceea ce simti in rest…totul este o afacere si un comert ordinar! Pe pielea celor fara de scapare saracii!
Salut Tiberiu! Sunt într-o stare destul de delicata cu tatăl, trec prin niste clipe cumplite apropo de boala asta necruțătoare. Putem lua legătura te rog, poate reușești să mi dai niste sfaturi referitoare la boală? Ms
Buna ziua Tiberiu poti sa imi cumperi si mie acest ulei cat ma costa? Te rog da-mi un add pe facebook. Va rog iertati-mi indrazneala. Miu Elena Cristina.
Buna ziua,
Va rog puteti sa imi spuneti daca canabisul se poate folosi in tratarea/ vindecarea limfomului non-Hodgkin celule B de tip manta – si daca da, de unde as putea procura un asemenea tratament si daca ma poate ajuta cineva sa il procur.
Va rog, este pentru mama mea care a fost diagnosticata cu aceasta boala cumplita. 71 de ani, osteoporoza, talasemie minora. Suntem disperati.
Va multumesc!
Câteva informații legate de canabis puteți găsi aici http://cesamancam.ro/canabisul-canabinoidele-thc-si-cancerul.html
Ma puteti contacta la 0.7.2.7.4.4.3.2.0.4. sau email 2prowler@gmail.com sau sorinmihail.vasilescu@gmail.com
Pe cine trebuie sa credem? Ne cam ametiti! Cred ca fiecare aveti interese, in functie de ce parte a baricadei va aflati! N-ar fi mai bine sa ve puneti de acord cu totii?
http:// sanatate.caplimpede.ro/descoperire-revolutionara-ascunsa-de-gigantii-farmaceutici-ce-se-stie-despre-vitamina-care-ucide-cancerul/
Dumneavoastra decideti. Cititi mai multe articole de pe pagina indicata de dumneavoastra si veti vedea ce tip de site este.
Am venit, am citit, concluzionez:
1. Există foarte mulți comentatori care afirmă că au consumat mullt peste limita admisă de sîmburi și nu au pățit nimic.
2. Există un singur comentator care a mîncat ceva mai mult și s-a simțit rău.
3. Concluzia o trage, statistic, fiecare. Nu ne interesează cazuri virtuale din Turcia sau aiurea, ci mărturii proprii.
4. Prin alte surse se indică aprox. 10 sîmburi pe zi doza maximă. De ce nu mîncați la un numitor comun?
5. Și eu sînt mare consumator de sîmburi de caise. Ca și alții, nu am avut niciodată nimic, deși norma e depășită.
6. Ca și alții, dau exemple concrete: vărul meu, bolnav de cancer la stomac, cu stomac pe 3/4 extirpat a făcut chimioterapie. Simțindu-se extrem de rău, dus cu targa acasă, a renunțat după cîteva ședințe sub semnătură, preferînd să moară mai bine, decît să se chinuie. Doctorii nu i-au dat șanse de supraviețuire. Între timp a renunțat la carne, a trecut pe naturiste, inclusiv sîmburi, au trecut 3 ani și e foarte bine, și-a revenit complet, fără urme de tumori la PET CT. Doctorul oncolog nu-și poate explica misterul.
7. În ciuda tuturor mărturiilor din partea unor oameni reali, nu după statistici și site-uri virtuale, cesămîncăm se încăpățînează să ignore o realitate evidentă, preferînd una virtuală, surogat.
8. Altă concluzie o trage tot fiecare. Fără polemici.
1. Nu stiu cum puteti considera ca numarand comentariile puteti face ceva similar statisticii. Statistica dumneavoastra este fara valoare pentru ca nu faceti decat sa numarati cateva “marturisiri” (multe probabil false si poate postate de comerciantii de vitamina B17) si nu luati in considerare multi alti factori (de exemplu multe persoane au mancat samburi dulci de caise nu amari si astfel este normal sa nu fii patit nimic).
2. Imi pot face o idee despre cat de usor puteti fi influentat in general, daca preferati sa credeti cateva comentarii si nu publicatii si cazuri reale, documentate.
3. Cunoscand internetul, dupa cum vad mult mai bine decat dumneavoastra, oamenii “reali” despre care vorbiti sunt de multe ori foarte virtuali. O persoana poate sa posteze sub nume diferite 3000 de comentarii si sa manipuleze foarte usor, in special in cazul subiectelor sensibile precum tratamentul cancerului.
Am citit tot pana in acest moment. Dar acum exagerati de-a binelea. Ca faceti jocul ocult al industriei farmaceutice se vede de la foarte mare distanta, ca e munca patriotica sau primiti bani…chiar nu mai conteaza…dar cu afirmatia: “insa sunt si cazuri in care medicamentele ne prelungesc viata iar tratamentele naturiste o scurteaza.” ati depasit toate limitele. Din toate comentariile, se vede clar ca toata lumea va atrage atentia ca sunteti pe contrasens. Afirmatia este facuta ca raspuns la unul dintre comentarii.
De dragul discutiei…aveti si dovezi? Sa vedem: “Un caz clar este amigdalina (vitamina B17).” De unde stiti? Din sursele mentionate? Din pura curiozitate va intreb, fara strop de ironie: ati stat ascuns intr-o grota pana acum? Cum de nu cunoasteti deloc lumea in care traim, toata manipularea industriei farmaceutice?… Doar daca nu faceti parte din acest joc.
Am intrat din curiozitate pe acest site cautand ceva dupa un cuvant cheie. De curiozitate voi mai citi cateva articole, sa-mi formulez o parere, ori articolul e o greseala, ori asta este tendinta acestui site: sa ne imbolnavim.
Stima.
Dovezile din acest articol sunt doar cateva. Dumneavoastra ce dovezi aveti? Cateva articole pe blogspot, un clip pe youtube, niste testimoniale false?
In primul rand doresc sa multumesc pentru materialul postat, este primul care face referire clara la studii clinice si la trialuri, lucru important in medicina bazata pe dovezi. Totusi, este ciudat ca autorul acestui material nu cunoaste mecanismul de actiune al cianurii, citez: “Cianura este o neurotoxina”. Gruparea cian CN inhiba o enzima citocromoxidaza si astfel blcheaza utilizarea de oxigen la nivel tisular, nu blocheaza transmisia nervoasa precum curara sau anumite veninuri.
In primul rand multumesc! Da cianura nu blocheaza transmisia nervoasa, insa nu trebuie sa uitam de necesarul foarte mare de oxigen al creierului. Blocand utilizarea oxigenului intr-un organ ce are un consum foarte mare duce la moartea celulelor respective si de aici si termenul de neurotoxina.
cesamancam, pt tine am gasit special explicatia care iti demonteaza principala idee a articolului de fata, ca B17 ar fi otravitoare:
https ://www.youtube.com/watch?v=a10Sx-8uYwM
Sii stai linistit, ma poti cenzura, daca asta e limita intelectului tau. O gasesc si altii pe barba lor.
Este una din teoriile menționate în articol, care însă momentan nu a fost dovedita ca fiind valida.
@ Sorin – apropo de prietenul tau si chimoterapia. Mai jos sunt rezultatele unui amplu studiu despre eficienta ei, publicat in 2003:
Results: The overall contribution of curative and adjuvant cytotoxic chemotherapy to 5-year survival in adults was estimated to be 2.3% in Australia and 2.1% in the USA.
Clinical Oncology 16, 549 – 560, ©2004 The Royal College of Radiologists. Published by Elsevier Ltd. All rights reserved
https ://www.burtongoldberg.com/home/burtongoldberg/contribution-of-chemotherapy-to-five-year-survival-rate-morgan.pdf
cesamancam, in Statele Unite ale Americii nu numai ca risti puscaria ca parinte daca nu iti lasi copilul sa urmeze tratamentele industriei farma, dar esti si decazut din drepturile parintesti. De asta stiai? Daca nu iti recomand documentarul “Cut, Poison, Burn” – despre cancer si industria de aproximativ 124 de miliarde de dolari anual ce se invarte in jurul lui. Si din moment ce (presupun ca) gandesti logic, are industria nevoie de oameni sanatosi? Nu cred. Mai tin sa-ti relatez, ca se pare ca nici asta nu stii, ca acum mai bine de un secol medicina oficiala inca se baza pe preventie printr-o dieta corecta si echilibrata, nu medicamente. Medicina de azi nu e interesata de cauza, ci trateaza doar efectele. Este prin definitie, deci, neinteresata de a insanatosi definitiv pe cineva. Iar credibilitatea pe care ti-au mentionat-o si altii ti-o sabotezi singur prin ardoarea cu care repeti robotic ideile cu care tu consideri ca iti argumentezi punctul de vedere.
Sursele guvernamentale si-au pierdut-o demult pe a lor in ochii oricarui om cu cap, tinand cont de imensul lobby al industriilor din spate, industrii prin definitie interesate de PROFIT. In alta ordine de idei, alta planta demonizata in ultimele 2 secole – canepa, tocmai ce a fost recent dovedita a ucide celulele canceroase, prin abilitatea substantelor ei active (canabinoide) de a le distruge modalitatea de a se hrani, sfarsind prin a distruge insusi celula canceroasa (http://www.collective-evolution.com/2014/02/18/molecular-biologist-explains-how-thc-completely-kills-cancer-cells/). Interesant e ca guvernul american, care din anii ’30 pana recent a declarat ilegala cultivarea plantei, detine patent pe substanta ei activa. As fi curios cum ar suna un material si despre ea, si de unde dai copy-paste. Ce sa mancam, deci? Eu in locul tau m-as gandi si la ce sa mananc in 30 de ani, nu doar in viitorul apropiat. Caci s-ar putea sa ramai fara paine in stilul asta.
1. Va aprob comentariile din bun simt si pentru ca aveti dreptul la libera exprimare, insa vad ca dumneavoastra incercati sa fortati acest drept si utilizati un limbaj destul de agresiv si nepoliticos (nu este vorba doar de acest comentariu). Pentru comentariile viitoare va rog sa incercati sa va temperati daca doriti ca acestea sa fie publicate.
2. Nu fac copy paste – cei care detin site-uri despre amigdalina si proprietățile ei fac in general acest lucru.
3. Cunoasteti foarte bine motivul pentru care nu se cultiva canepa cu un continut mare de THC (acesta nu are legatura cu proprietatile anticancerigene ale acestei plante).
4. Multumesc pentru sugestie. Voi incerca sa realizez un articol si pe tema sugerata de dumneavoastra.
Faptul ca vitamina b17 este o otrava si nu vindeca cancerul este o vrajeala aruncata de catre asociatiile farmaceutice,va dati seama ca toti idiotii care au cheltuit bani pentru realizarea acelor aparate pentru chimioterapie si-ar lua-o in freza daca ar sti toata lumea ca se poate vindeca cancerul cu o banala viatamina care este aproape gratis,viata este o afacere pentru multi,nu-i pasa nimenui daca cineva se vindeca sau nu, ei vor ca acel cineva(bolnav) sa cheltuie cat mai multi bani pe tratamentul ”modern” pana moare, ca de vindecat nu se vindeca nimeni cu tratamentul standard (chimioterapia) in cel mai bun caz ii mai prelungeste viata cateva luni ca sa cheltuie si mai multi bani pe raze.
Nu o sa ma obosesc foarte mult sa va scriu. O sa va spun doar ca am un prieten care a avut, repet, a avut cancer. Cand l-au descoperit cu cancer a urmat tratamentul cimic…l-au radiat de i-a cazut parul, i-au dat medicamente chimice de facea blocaj la rinichi si multe alte sintome groaznice. La un moment dat omul s-a hotarat, satul de atata chin si cheltuiala (peste 250.000 de euro), sa il intrebe pe medicul care il trata (il indopa cu medicamente), daca mai are vre-o sansa. Pur si simplu s-a enervat, satul de chin si bani chelruiti, si s-a rastit la doctor: “Doctore! lasa prosteala asta! (i-a zis). Am cheltuit o avere! Nu mai am par nici la p.la!! Zi-mi daca ma mai fac bine sau nu, nu ma tot duce la pe prosti!!! (Eram cu el in cabinet). Inainte sa ajungem imi spusese ca o sa i-o zica franc. Si asa a facut. Medicul s-a uitat la el stupefiat si a incercat sa zica ceva. Insa Tinel l-a oprit si i-a zis: spune-mi clar, nu ma lua pe ocolite! Pentru ce mi-am vandut o casa pana la urma!? Medicul a lasat capul in jos, si intorcandu-se cu fata spre dulapul cu dosare, a intors fata catre noi si a zis: ce vrei sa iti spun? Am facut tot ce se poate face. Organismul tau nu raspunde la tratament, – Bun, si atunci de ce m-ai chinuit atat si pentru ce mi-am cheltuit banii? Medicul: Am incercat tot ce a fost posibil. Acum doar Dumnezeu mai poate face ceva. In fine, asta se intampla prin 2001. Toti medicii ziceau ca daca mai traieste un an maxim 2 este bine. Si-a bagat…in toti medicii si in medicina lor, si a inceput cu naturiste. O foarte buna nutritionista i-a facut un meniu, dupa un control drastic, si i-a indicat vitamina B17 naturala…Va spun doar atat: Tinu acum are 47 de ani, este un barbat frumos, cu un par des, zvelt, cu o familie frumoasa, si care isi traieste viata cu bucurie. Vreau sa va mai spun ca, prin 2006 a mers la Fundeni…a intrat in cabinetul medicului…si i-a zis: Doctore, iata-ma mort. Am venit sa vezi cat de frumos poate arata un mort dupa 4 ani. Daca nu as avea respect pentru mine si credinta in Dumnezeu, te-as scuipa, si diploma pe care o ai si pe cel care ti-a dat-o. Tu nu esti in slujba omului. Toti oameni din saloanele astea ii aduci aici ca sa fii sigur ca vor muri, si ca sa contribui tu la infundarea lor cu chimicale si la vanzarea acestor chimicale! Niste nenorociti! Pacat de parintii care v-au facut!! Imi povestea Tinu ca doctorul tacea ca mut. Nu a scos nici o vorba. Apoi Tinu i-a trantit usa, a urca in masina si a parasit taramul mortii. Cam asta este povestea reala pe care am vrut sa vi-o spun. Iar “cesamancam.ro” e penibil, e gretos, e hidos, e LI-BI-DI-NOS. Auzi ba “cesamancam.ro” hai sa iti spun ceva. Pe mine nu ma prostesti. Mama a facut mereu gem si dulceata de caise, de prune. E drept ca samburii de la prune nu i-am mancat, ca ereau amari si nu imi placeau, dar samburii de la 5 Kg de caise, sau 7 Kg cat folosea mama atunci, ii mancam eu. Si acum, scriu aici, ca un mort ce sunt :)))) Cat de penibili pot fi unii ptr bani? Si cat de prosti ne pot crede?
Raspunsuri la tot ce afirmati dumneavoastra gasiti in celelalte comentarii ale mele, iunclusiv faptul ca aici vorbim de samburi amari de migdale
Domnule @Sorin,va mai aduceti aminte cum se numea acea nutritionista?
Spuneti-mi va rog, unde pot gasi acea nutritionista?
Si inca ceva. De ce nu faceti un articol in care sa aratati cat % scapa de cancer in urma tratamentelor moderne cu chimoterapie,radio…
O idee foarte buna! Voi incerca sa ma documentez!
Cand ma uit la sursele articolului de la sfarsit inteleg. Adica toate marile agentii americane care lupta pentru “bunastarea” omenirii. Farmaciile sunt bune, aduc profituri enorme pe toate planurile, adica locuri de munca la cercetatori, aprovizionare si transport, vanzatori si desfacere, reclama, pompe funebre si cate si mai cate. Trebuie ca fiecare sa lucreze undeva si asta este o problema pentru orice “gov”, cu atat mai mult al americii.Societatea americana este printre cele mai bolnave, pe cand slabanogii aia de pe podisusile Hunza care mananca samburi de caise cu chapati, ca altceva nu prea au,traiesc spre suta de ani.
mie imi pare incredibil cum un om care a scris un articol se lupta cu toata lumea pentru a isi apara punctul de vedere care statistic arata ca greseste foarte mult sustinandu-l.
eu nu am sa repet ce s-a scris deja, ci doar o sa va intreb, din ce cauza apare cancerul?
raspunsul o sa vi-l dau tot eu. ca orice alta boala acesta apare ca raspuns al carentei de anumite vitamine, carenta care provine din proasta alimentatie sau dintr-un mediu nociv, stresant, etc.
din ce spuneti dumneavoatra in articol este absolut amuzant cum credeti ca o anumita carenta se vindeca sau trateaza cu bisturiul sau citostatice, ci nu prin alimentarea organismului cu vitamina/ele de care duce lipsa. este la mintea cocosului.
industria farmaceutica din care sigur faceti parte, este in mare parte doar pentru a produce bani. eu va sugerez sa fiti mai uman si sa va bucurati mai mult de vindecarea oamenilor decat de un portofel plin cu hartii
Deci cam ca la greci, în urmă cu vreo 30 de ani am lucrat in vacanţele de vara la o fermă, fermă care avea plantaţi caişi cam pe jumătate din cele 40 de ha, primeam 70 lei/zi şi copil fiind nu mi se părea nici greu practic era o joacă şi o distracţie să culegi fructe şi să le cari până la o remorcă, dar nu asta contează, contează că exista o groapa de fapt un bazin din beton unde se aruncau fructele deteriorate inclusiv caisele ca borhot pentru ţuica pentru că veneau cisterne de la întreprinderi de bauturi alcoolice şi le vidanjau, şi eu ca şi ceilalţi copii băgam o plasă în genul celei de prins fluturi şi luam acasă în fiecare zi cam 5-6 kg sâmburi de caise pe care îi spargeam şi vindeam kg de sâmburi cu 25 lei, toate vecinele din bloc îi foloseau pentru gust în dulceţuri, sâmburii erau dulcegi amărui cu gust puternic de migdale, pot să vă spun că uneori mâncam peste 1 kg pe zi cu diferite dulciuri că îmi plăcea combinaţia, de exemplu bagam un pumn de miez în gură şi luam o linguriţă de gem, copilarii dar toţi de la fermă măncam cantităţi mari de sâmburi de caise fără să auzim de cianură, amigdalina etc. nu am murit, nu cred ca o să moară cineva vreodată cum nu cred nici că sâmburii de caise vindecă cancerul sau vreo altă boală.
ba vei ramane surprins nea caisa, dar au fost si persoane care au murit din cauza consumului exagerat de samburi.
ca in tot ce consumam, nu trebuie sa exageram. cu cat suntem mai moderati si cumpatati, cu atat este mai bine.
toata stima
Am citit si articolul si comentariile si opiniile pro si contra in conditiile in care am mancat, mananc si voi continua sa mananc samburi de caisa (dulci si amari) fara o portie anume. Daca au fost cazuri in care oameni au decedat – asta nu inseamna ca trebuie generalizat. OK, am aflat, exista si unii care au murit (oare samburii au fost chiar singurul/adevaratul motiv???).
Accept ca pentru unii exista un risc – dar atata timp cat mai am libertatea de a alege si a decide, voi proceda cum cred eu ca este mai bine pentru mine. Asa ca draga domnule moderator, dincolo de activitatea de informare, dorinta dvs. de a convinge in sensul pe care il doriti este cumva imorala. Nu-i mai contraziceti pe cei care nu sunt de aceeasi parere cu dvs.si lasati oamenii sa decida asa cum crede fiecare de cuviinta. Cat despre seriozitatea surselor pe care le citati… poate nu ar strica un pic de prudenta inainte de a le acorda girul nelimitat… Parerea mea.
Ma bucur ca ati avut rabdare. Exact cum ati spus si dumneavoastra si cum am spus si eu exista un risc. In general nu sunt expusi acestui risc cei ce au consumat de mici samburi amari de caise si nu au resimtit efectele (nu recomand consumul de samburi amari de caise de catre copii), insa este posibil ca si ei sa fie afectati in anumite cazuri. Concluzia este ca nu trebuie generalizat – exact cum ati spus si dumneavoastra. Eu va prezint in acest articol doar un risc si alte date evaluate din punct de vedere stiintific. Din aceasta cauza spun ca este un articol informativ (fiecare persoana oricum va face ce crede, insa dorim sa o faca in cunostinta de cauza).
In ceea ce priveste sursele veniti dumneavoastra cu surse mai bune despre vitamina B17 (amigdalina) si le vom prelua (ma indoiesc ca exista).
Imi mentin ideea ca amigdalina nu trebuie utilizata ca tratament pentru cancer (poate doar in combinatie cu alte medicamente conventionale).
cesamancam.ro, dovediti o profunda lipsa de respect pentru cititorii acestui articol, care au avut indrazneala de a impartasi din experienta personala si de a-si sutine propria parere, bazata pe fapte concrete de viata, care difera de opinia dvs formata pe baza unor articole preluate de pe diverse siteuri. Vad ca aveti rabdarea sa raspundeti la fiecare comentariu mai in gluma, mai in serios doar ca sa combateti afirmatiile cititorilor dvs, fara a avea o pregatire stiintifica in domeniu, argumente, dovezi si nici experienta personala. Indarjirea dvs de a combate cu orice pret orice opinie contrara cu a dvs, va pune in postura jenanta de a fi un “Gica contra”.
Daca majoritatea comentatorilor va spun din experienta proprie ca nu au murit dupa ce au mancat samburi de caise si dvs sustineti in continuare ca e dovedit stiintific ca se moare e clar ca dovada stiintifica e eronata. Deci afirmatiile si concluziile pe care le sustineti nu se pot generaliza, asa ca nu mai combateti cu atata inversunare oameni de buna credinta care doresc sa faca cunoscute experientele lor care pot fi de folos si altora. Nu avantajati pe nimeni cu aceasta atitudine ostila fata de opiniiile cititorilor si partinitoare fata de niste “dovezi stiintifice” pe care le preluati orbeste. Deschideti ochii si mai cititi odata cu atentie opiniile citiorilor ca sa va formati o parere si poate mai invatiti ceva la capitolul toleranta macar… ca in ceea ce priveste vitamina B17 mai aveti multe de studiat inainte sa faceti afirmatii de specialitate.
Va pot raspunde punctual, insa pentru a nu fi “Gica contra” ma voi abtine de aceasta data. Oricum raspunsul la observatiile dumneavoastra poate fi gasit si in celelalte raspunsuri ale mele.
De circa 4 luni de zile, mananc aproape in fiecare zi cate 6 samburi de caisa si 7-8 samburi de migdale, samburii de caisa fiind cumparati de la Plafar iar migdalele de la producatorii particulari din comunele din imprejurimile Ploiestiului. Deocamdata, nu am constatat vreun efect advers, si nici nu cred ca va aparea vreunul, atata timp cat vor fi consumati moderat.
Imi aduc aminte ca si in copilarie consumam samburii de la caisele si piersicile pe care le mancam direct din pom, fara sa constat vreun effect advers. Pot spune ca, pe langa samburii de care faceam vorbire mai sus, consum cu lapte batut sau iaurt, mei, germeni de grau, tarate de ovaz, seminte de canepa, merisoare deshidratate, stafide, coacaze, unele dintre acestea continand, la randul lor, amigdalina (vitamina B17). Bineinteles, in rest, alimentatia este una obisnuita, legume, carne, oua, peste, fructe, consummate in cantitati rezonabile. Concluzia mea…consumati toate tipurile de alimente, cu responsabilitate, iar daca unul va avea efecte adverse, eliminati-l din alimentatie. Pe langa aceasta, practicati sportul, zilnic, alimentatia corecta si sportul fiind o cale spre o viata de calitate, sanatoasa.
Pentru cel care a publicat articolul am doar cateva cuvinte…indarjirea dumneavoastra in a va apara punctul de vedere va face, oarecum, necredibil, interest, ca sa nu mai spun ca site-urile propuse la bibliografie par a fi doar de o singura parte a baricadei. Atata timp cat, o parte destul de importanta a cititorilor dvs. va spun ca au consumat samburi in cantitati mai mari decat cele recomandate de sursele dvs., si nu au avut efecte adverse, ar trebui sa fiti mai maleabil si sa puneti, cel putin in parte, sub semnul intrebarii impartialitatea surselor pe care le-ati citat. Salutari, tuturor!
Incerc sa construiesc articole pe baza celor mai credibile dovezi stiintifice existente nu pe presupuneri, teoria conspiratiei etc. Astfel, pana nu apar noi cercetari in ceea ce priveste amigdalina nu pot sustine ca vitamina b17 este sanatoasa. In plus, exista cazuri reale de intoxicare, deces (chiar daca putine au fost documentate). Inteleg ca par a sustine industria farmaceutica, insa va garantez ca nu sustin pe nimeni – nici industria farmaceutica si nici pe cea alternativa. Incerc sa prezint doar ce este conform cercetarilor in domeniu, indiferent de partea care este avantajata, defavorizata.
Eu am consumat timp de 10 zile cate 10-15 samburi pe zi plus ca am pus odata vreo 20 intr-o prajitura chec. Nu am patit nimic, in afara de gustul amar.
Si eu, ca si probabil multi altii ca mine, am ajuns pe acest site din dorinta de a acumula cat mai multa informatie utila, referitoare la ceea ce inseamna tratamentul acestei afectiuni nemiloase care ste cancerul.
Ceea ce m-a uimit intotdeauna cand am intrat pe un “subiect”, urmat de comentariile de rigoare, a fost multitudinea de puncte de vedere, de foarte multe ori divergente (ceea ce in principiu nu este un lucru rau), iar cateodata pe un “ton” mai apasat (ceea ce nu reprezinta o atitudine constructiva). Aproape toate comentariile contin dupa parerea mea elemente corecte, “samburi” de adevar (daca tot se vorbeste atat de mult despre samburii de caise) dar cred ca interesul nostru comun ar fi in a unifica aceste elemente intr-un tot unitar care sa ne conduca la solutii benefice, daca nu tuturor, macar majoritatii.
Si pana la urma, eu cred ca ceea ce poate unifica toate aceste elemente aparent contrare, este ideea holismului, in care fiecare element isi aduce contributia mai mica sau mai mare, dar indispensabila, la realizarea intregului, care este restabilirea homeostaziei.
Nu stiu daca este util, dar fac precizarea ca nu am studii medicale si nu sunt implicat in nici o activitae medicala sau comerciala care sa creeze suspiciunea in a agrea o anumita abordare din partea mea.Toata cunoasterea mea porneste de la un spirit autodidact si de la dorinta de a incerca sa fiu util semenilor mei, iar din aceasta perspectiva este nevoie sa punem cu totii umarul, fara ca vreunul dintre noi sa se considere stapanul adevarului absolut.
In complexitatea extraordinara a fiintei umane, a legaturii minte-corp, cred ca este in egala masura gresit a transforma amigdalina (vitamina B17) in panaceu universal cum este a face abstractie de puterea ei de vindecare. Sigur ca in aceasta ecuatie nu putem si nici nu trebuie sa facem abstractie de interesele oculte ale marilor companii farmaceutice in a ascunde efectele foarte benefice ale unor tratamente alternative care au dus la vindecari ale cancerului. In plus, studiile de ultima ora arata clar faptul ca medicamentele clasice, au o contributie de cel mult 5-10% in vindecarea unei afectiuni, restul efectului provenind mai degraba din efectul placebo al acestora, din increderea pacientului in medic si in ajutorul divin. Pana la urma cred ca vechea sintagma “medicul trateaza, Dumnezeu vindeca” este mai actuala decat oricand.
Imi cer scuze pentru lungimea postarii si intr-un fel pentru indepartarea de subiectul – amigdalina (vitamina B17), dar sunt atat de multe de spus incat este imposibil a fi abordate in cateva randuri.
In incheiere, multumesc proprietarului site-ului cesamancam.ro, pentru atitudinea echilibrata atat a articolului initial cat si a raspunsurilor la problemele ridicate de cititorii articolului.
De asemenea, va propun sa continuam aceste postari si ar fi in beneficiul tuturor daca vom putea veni si cu dovezi si argumente in sustinerea unei anumite solutii sau idei.
Am avut rabdarea sa citesc articolul despre amigdalina, bun de altfel,,,,pana am ajuns la bibliografie…si mi-am dat seama ca e ceva facut la comanda, si chiar era sa va cred …..desi…..fiind crescuta la tara vreau sa va spun ca am mancat caise inca din floare ….pana se intarea samburele,,,le mancam cu tot cu samburii lor alb si amar ( erau crude ). Apoi cand se coceau spargeam samburii si mancam tot atatea samburi cat si caise….si n-am murit, nici macar nu m-am intoxicat, Insa recunosc ca mai aveam in gradina si un zarzar (un soi de caise mai mici) care avea samburii amari de nu-i puteai tine in gura, ei ,pe aia ii manacm doar cand erau cruzi…nici de aia n-am murit, apoi am mancat migdale crude (verzi deci) cu tot cu samburi….si nici din astea n-am murit. Le mancam pe toate cu sare, si in cantitati atat de mari de mi se strepezeau dintii, ba mai mult , aceste fructe cand erau crude era o masa alaturi de mamaliga. taranilor romani care munceau ogorul, si au trait toti sanatosi pana la adanci batraneti. Concluzia mea e ca poate teoretic studiile au dreptate, insa practic nu se sustin, sunt verificate pe propria-mi piele. Si acum abia astept sa vina vara sa mananc o gramada de caise din stadiul de ,,,crude pana la coacere, fie-n stare proaspata fie in compot sau gem, Apropo stiti ce aromat e compotul de caise crude, asa cu tot cu vitamina B 17 si cianura din samburi??? Incercati!
Va multumesc pentru prima parte a comentariului. Pentru a doua parte nu pot spune decat ca am raspuns la astfel de argumente referitoare la toxicitatea samburilor care contin amigdalina in comentariile anterioare.
P.S.: articolul despre vitamina B17 nu este comandat sau platit ci reprezinta o analiza a dovezilor stiintifice la momentul realizarii lui.
john,
Cine crede in Dumnezeu e un om pierdut? Cum puteti afirma asa ceva? Din contra cine crede in Dumnezeu e un om salvat. Cine are speranta e un om castigat.
cesamancam,
Am un singur cuvant pentru raspunsul cu pasarile: deveniti penibil, ma scuzati). Domnule (sau doamna), daca pasarile fura samburii si nu pulpa e clar ca acestia sunt de folos. Daca erau otravitori fugeau de ei, nici nu se apropiau. Isi cautau altceva sa manance. Nu stiti ca animalele au simturile mai dezvoltate decat noi? Nu vedeti ca incercati sa demonstrati o teorie in fata adevarului evident?
E ca si cum ati vedea ceva cu ochii dumneavoastra la un om si acela v-ar spune “ce vezi nu e adevarat stii ca ti se pare ca de fapt sa-ti explic eu cum e ceea ce ai vazut”. Cine ce sa explice, ce ati vazut cu ochii dumneavoastra e cel mai evident. Nu exista doua fete ale adevarului (una lumina, alta intuneric).
Se pare ca nu gustati glumele:)) In acelasi timp vad ca nici nu ati luat in calcul exemplul meu prin care doream sa va demonstrez ca gandirea dumneavoastra este gresita sau faptul ca pasarile nu sunt oameni sau ca poate pasarile respective foloseau samburii pentru a construi cuiburi etc. Ideea principala este ca nu puteti sustine ca samburii de caise (care contin amigdalina – vitamina B17) pot trata cancerul pentru ca dumneavoastra ati observat niste pasari care iau samburii de caise. Cat despre partea cu penibilul ma abtin.
Este vorba despre o boala atat de grava si dumneata faci glume? Acest articol trebuie sa inspire seriozitate, de altfel si raspunsurile dumneavoastra. Sustineti atat de puternic ca samburii de caisa sunt otravitori, de parca ati fi studiat ani la rand ce reactie au. Vreau sa va spun un lucru: acum trei ani si ceva am facut o injectie cu citostatice si timp de 2 ani am avut probleme mari cu tenul meu. Am facut o eruptie pe fata, pe decolteu si pe spate de care nu am scapat decat dupa 2 ani si ceva. De atunci tenul meu nu mai e cum a fost.
Tine minte un lucru, cele mai mari industrii ale lumii sunt cea farmaceutica si de armament. Tot timpul o sa existe boli si razboie. In caz ca nu te-ai documentat, toate razboaiele au fost planuite, ca si multe boli create in laboratoare. Aceste site-uri care sunt sursa arti un lucru, in orasul unde locuiesc,colului tau, nu vor tratamente pentru multe boli. Esti atat de sigur ca amigdalina nu functioneaza, incat ma face sa cad la banuieli. Si inca este un om la vreo 70 de ani care, de 30 de ani, vindeca lume de cancer cu produse naturiste facute de el.
Camera doctorilor l-au dat in judecata pentru 2 cazuri, desi el nu s-a atins de acele persoane si asa nu a pierdut procesul. Mama prietenului meu a fost vindecata de acest om. Eu cred ca este nevoie de mai mult decat vitamina B17, este vorba de un regim adecvat, un stil de viata mai bun si multa gandire pozitiva, dar sa afirmi 100% ca acest tratament nu este sigur, cand tu tot ce ai facut a fost sa preiei alte articole de la marile companii, care traiesc bine duapa urma bolnavilor de cancer si sa te bati cu pumnii in piept ca este doar marketing, mi se pare o prostie. Te rog sa faci un studiu cu samburi de caisa pe 10-20 bolnavi de cancer si daca nu se vindeca niciunul, atunci iti dau dreptate. Si inca un lucru,chiar si cu chimio tot mor oameni.
Trebuie sa mai si zambim.
Am o singura intrebare: daca tot sunt atat de eficiente tratamentele naturiste de ce ati facut citostatice?
Buna, ma puteti ajuta si pe mine cu numele acelui medic de 70 de ani? Multumesc
Vreau ca toti care citesc articolul, dar poate si comentariul meu sa inteleaga un lucru: NU exista nimic mai sanatos decat NATURA. cine are mai mare incredere in medici decat in natura, mai mare incredere in dumnezeu decat in natura sunt cazuri pierdute.
Nu vreau sa il cert pe autor, care a adunat materiale asa cum s-a priceput, uitand ca sursele sunt CENZURATE. Stie de exemplu domnul autor ca in SUA faci puscarie daca ai curaj sa prescrii/urmezi alte tratamente decat cele agreate de firmele producatoare de medicamente?
Deci daca autorul imi insira tampenii ca niste amarati de samburi de caisa ma omoara, il provoc asa: eu mananc 100 de samburi, beau o bere, in fiecare zi..timp de o luna..daca el are curaj sa ia o pastila prescrisa la chimioterapie.
Hai maestre, stiu ca esti ingrozit ca as manca 100 de samburi de caisa kamikaze…mustind de cianura..dar pe pariu ca dupa o luna nu am nimic? sa te vad daca poti afirma acelasi lucru despre pastilutele tale – 1 pe zi, te tine?
In plus, daca domnul Dermengiu Ionel a spus un caz care probabil ca e adevarat (oricum, cel putin la fel de adevarat ca si concluzia dumitale ca samburii de caisa sunt letali), mi se pare ireal/hilar/penibil sa acuzi totusi omul ca vinde …bicarbonat…nu, serios..esti real?? Ai idee ce avere poti face vanzand 100 de pliculete de bicarbonat?? :))))))
Va voi raspunde “la liniuta”
– “NU exista nimic mai sanatos decat NATURA” – Va pot spune ca aici gresiti enorm si ca sunt foarte multe plante, inclusiv alimente si plante medicinale care sunt foarte toxice daca sunt consumate in cantitate mare sau daca nu sunt preparate corespunzator.
– “sursele sunt cenzurate” – este doar parerea dumneavoastra ce nu se bazeaza pe nimic.
– “faci puscarie daca ai curaj sa prescrii/urmezi alte tratamente decat cele agreate de firmele producatoare de medicamente” – credeti ca prescrierea unui medicament interzis (care de cele mai multe ori este foarte daunator) este curaj sau inconstienta, frauda, inselatorie, crima etc.? Este normal sa faci puscarie daca prescrii medicamente ilegale. Nu credeti? Despre consum sincer nu stiu care sunt sanctiunile – poate furnizati cateva link-uri (sunt utile).
– acum PROVOCAREA – mi se pare inutila, avand in vedere ca amandoi suntem persoane sanatoase (cel putin eu). Cand vorbim despre amigdalina (vitamina B17) vorbim in contextul cancerului si anume ca aceasta nu este eficienta si are si efecte secundare. In schimb chimioterapia are rezultate bune in multe cazuri chiar daca are efecte adverse. Care credeti ca este diferenta? Va spun eu: in cazul tratamentului cu amigdalina mori de cancer (asta daca nu mori otravit – in cazul administrarii de amigdalina pe cale orala), iar in cazul chimioterapiei ai sanse destul de mari sa supravietuiesti daca descoperi cancerul devreme.
Ca persoana sanatoasa nu are sens ca consumi samburi de caise si nici nu se pune problema sa faci chimioterapie.
– Despre domnul Dermengiu Ionel nu era vorba de vanzarea de bicarbonat ci de incadrarea dansului in categoria “vanzatorilor de speranta”. Ca idee va rog sa verificati cat costa amigdalina, pangamatul si alte medicamente “minune” impotriva cancerului. Astfel veti constata ca te poti imbogati destul de usor (in special daca in flacoane nici macar nu exista substantele prezente pe eticheta). Poate domnul Dermengiu are dreptate si nici nu este comerciant, insa nu pot sa il cred “pe cuvant” avand in vedere ce se intampla in mediul online in prezent (comentarii false, evaluari platite pentru diferite produse etc.)
P.S: stati linistit, nu ma ingrozesc asa repede :). Totusi, nu va recomand sa consumati samburi de caise.
BUNA SEARA,
ptr. dl Ionel Am o prietena de 42 ani care are cancer endometrial cu metastaze de ovar si ganglioni inghinali… stadiul c 3 avansat. Daca ma puteti indruma de unde ati cumparat vitamina b17 si mai ales daca ati avut un doctor sau o persoana de specialitate care v -a indrumat cu tot tratamentul? va multumesc daca imi raspundeti, ANTOANELA
Tocmai am citit pe punga de samburi de caisa ca este recomandat sa se consume intre 5 si 8 samburi pe zi.
Eu tocmai am mancat vreo 20-30 iar o colega 10-20.
Acum 2 saptamanai am consumat in jur de 50 de samburi dintr-un foc (in cateva ore) si n-am avut nici cel mai mic simptom de rau nici la acel moment nici ulterior.
Un coleg a mancat acum o luna o punga de samburi (in jur de 200 g) si n-a avut nimic.
Sunt samburii falsi? mentionez ca sunt samburi de caise AMARI.
Acum n-o sa ma apuc sa fac spalaturi gastrice. Am supravietuit o data, o voi face si de data asta :))
Sigur sunt falsi :). Sunt produsi in China? :). Acest articol are rol de avertisment si in acelasi timp de informare pentru a va ajuta sa luati anumite decizii in cunostinta de cauza. Exista foarte multi factori care influenteaza efectele samburilor de caise (soiul caiselor, metabolismul, clima in anul in care au fost recoltate, absorbtia la nivelul intestinelor, enzimele interne, concentratia de amigadalina etc.) si astfel nu se poate generaliza.
Este adevarat ca in cele mai multe cazuri nu exista efecte secundare vizibile, insa pot exista efecte cumulative. Probabil exista si cazuri in care nu exista efecte negative ale samburilor de caise ci doar benefice, insa eu consider ca este mai bine sa eviti lucruri care pot produce efecte negative grave pe termen scurt sau lung.
Articolul nu este concentrat pe samburii de caise ci pe amigdalina (vitaina B17), cea disponibila ca supliment, insa am considerat util sa prezint si pericolele la care va expuneti atunci cand consumati samburi de caise.
Inteleg, da. Nu contestam articolul pentru ca am studiat problema si eu (si in ceea ce priveste migdalele).
Ma intreb oare daca prin hidratare, atunci cand coaja aceea maro se poate desprinde usor atat la migdale cat si la miezul de caisa, eliminand pielita maro nu rezolvam si problema asta…
din ce am inteles arsenicul in migdala a localizat cu precadere in pielita…. poate si la caise e la fel…
Am cautat putin si nu am gasit nimic care sa poata confirma ca daca lasam samburii de caise la inmuiat dispare amigdalina. Din ce am citit mare parte din vitamina B17 se gaseste in miez.
Sotia mea a fost diagnosticata cu cancer de san cu metastase osoase multiple in martie 2012. I s-au dat cca 6 luni de trait. Era prea slabita pentru citostatice. Am recurs la tratamentul cu amigdalina perfuzabila doza de soc (25 zile) in amestec cu bicarbonat perfuzabil si vit C. Am urmat o anumita procedura de aplicare a tratamentului. Am gasit intelegere la conducerea sectiei de oncologie, care mi-a -pus la dispozitie personal medical si supraveghere. In primii doi ani i-am facut trei tratamente de soc perfuzabil intrucat nu suporta tratamentul cu pastile. Este foarte important ca in timpul tratamentului si dupa sa se faca hidratare, deoarece se poate produce icter. Se va consuma 2,5-3 litri de lichide pe zi. Au trecut trei ani si sotia mea traieste. Ar trebui cam de doua ori pe an sa se efectueze tratamentul de cate 25 de zile. Imi pare rau ca de cca un an refuza sa faca tratamentul cu amigdalina, starea medicala depreciindu-i-se usor. Parerea mea este ca daca se respecta tratamentul se obtin rezultate pozitive.
In cazul in care este adevarat va doresc multa sanatate, insa povestea dumneavoastra suna mai mult a comerciant de amigdalina, bicarbonat etc. Daca aveti dovezi care sa sustina cele spuse de dumneavoastra, imi retrag cu placere afirmatia.
In cadrul carei sectii de oncologie ati gasit intelegere?
De ce spuneti ca vitamina b17 ucide? Dati-mi un caz real. Eu va dau unul in care vitamina b17 i-a facut bine atunci cand de la doctori nu mai avea nici o sansa la viata. Va pot dovedi cu acte. Nu sunt doar vorbe sau reclama la medicamente. Odata cu amigdalina a luat si foarte multe tratamente naturiste. Ii multumesc lui Dumnezeu ca imi ajuta sa pot lupta pentru a putea sa ii prelungesc viata cu o zi, un minut, o secunda.
http://cot.food.gov.uk/sites/default/files/cot/cotstatementapricot200615.pdf
http://omicsonline.org/cyanide-poisoning-in-a-children-caused-by-apricot-seeds-2157-7420.1000106.pdf
Le aveati si mai sus in comentarii. In rest nu mai am ce spune pentru ca am acoperit aproape tot in articol si in rapunsurile la comentarii.
Cand cineva este diagnosticat cu o boala fara scapare, poate sa incerce orice tratament doreste, pentru ca supravietuitori ai cancerului sunt putini, iar in acel stadiu nu mai ai (aproape) nimic de pierdut. Sustinatorii amigdalinei chiar nu au gasit un cobai, printre milioanele de bolnavi de cancer, caruia sa-i admninistreze “tratamentul-minune”, apoi sa ne prezinte respectivul caz, cu nume, prenume, fisa medicala, tratament administrat si dovada ca boala a fost invinsa?
Zi de zi gasesc aberatii ale naturistilor, cum ca nu stiu ce planta sau fruct de peste mari si tari combate cancerul. Daca ar fi sa dau crezare la toate aceste adevarate aberatii, nu mi-ar preveni nici un cancer, mi-ar provoca fie o indigestie, fie o diaree!
Sa pretinzi ca tu detii adevarul, si ca altii nu te lasa sa salvezi vieti, este o minciuna ieftina. Daca voi sustineti ca vitamina B17 (amigdalina) lecuieste cancerul, demonstrati! Pentru ca victimizarea si teoria conspiratiei nu sunt probe…
PS: pentru mine, naturistii sunt oameni bolnavi, subrezi. Intri intr-un asemenea magazin, si gasesti indivizi cu fete terne, palizi, anemici. Daca ar incerca din cand in cand o friptura, poate s-ar simti mai bine:))
De ce nu prezentati si link-urile articolelor de specialitate pe care pretindeti ca le-ati citit? Poate putem si noi sa le citim si sa intelegem cum au decurs cercetarile…cine le-a initiat…etc.
Rog insistent persoanele care au de facut comentarii sa citeasca cu atentie articolul despre amigdalina si comentariile (inclusiv raspunsurile mele la comentarii)! In acest fel dumneavoastra ati fi observat ca la finalul articolului se gasesc sursele si ca in comentarii mai gasiti cateva link-uri utile.
Intelegeti va rog ca este o pierdere de timp atat pentru dumneavoastra sa scrieti un comentariu aiurea (desi poate ma insel pentru ca este mult mai simplu sa arunci niste cuvinte decat sa citesti minimum 30-60 de minute) cat si pentru mine care trebuie (sau nu) sa raspund comentariului dumneavoastra.
P.S. – chiar am citit acele articole despre vitamina B17 si datele prezentate in articol nu sunt rezultatul imaginatiei mele bogate :))
Da nu cumva şi domnia ta eşti adept al Codex Alimentarius şi plătit de marile trusturi farmaceutice să susţii medicaţia alopată, depăşită şi moral şi ştiinţific?! Apucă-te de medicină holistică, dacă eşti medic, iar dacă nu, las-o baltă cu elucubraţiile! Am mâncat în copilărie zeci de sâmburi de caise cu amigdalină şi nu în câteva zile, ci în aceeaşi zi şi n-am avut nimic, nicio problemă! La fel se va spune şi despre bicarbonatul de sodiu, pe urmă despre vitamina C, culminând cu monstruozitatea interzicerii mentei şi muşeţelului, apoi a usturoiului şi cepei etc. Câh!
Tu măcar ştii ce este Codex Alimentarius?
Simplu, ca sa impacam si capra si varza: procedati ca Rasputin. Porniti cu doze mici. Asta in cazul in care n-ati consumat ca mine, in copilarie, tone de samburi de caise si probabil “tone” de amigdalina (vitamina B17).
Va dati seama ce uimit va fi vreun “prieten” dupa ce v-a turnat cianura in cafea ! Asta este sfatul unui om pe care un prof. dr. universitar, in urma unui tratament alandala, l-a procopsit pe viata, la varsta de 5 ani, cu endocardita reumatismala (pe atunci se chema reumatism infectios poliarticular, cu afectarea inimii).
Un sfat: ascultati-va cu atentie organismul, el stie exact ce-i trebuie.
Succes.
P.S.: Va mai aduceti aminte cum prin anii 60 era obligatoriu sa iei antibioticele cu iaurt? Ce spun medicii acum? Concluzie: “cercetatorii” ne-au folosit si ne vor folosi mereu pe post de cobai (adevaratii). Si la cele vreo 7 mld. cat au la dispozitie…..sa tot descopere!
P.P.S.: Sincer, cesamancam.ro, la indarjirea cu care va aparati punctul de vedere, incepeti sa deveniti suspect. Parerea mea.
Va respect parerea, insa pana in momentul in care noi date vor fi disponibile (care sa infirme cele scrise despre amigdalina in acest articol), imi voi sustine punctul de vedere.
Eu nu cred ca s-a intoxicat cineva de la 20-40 samburi de caise/adult (mai putini pt copii) asa cum sustine articolul. Sunt destui copii care mananca samburi de caise (cativa pumni dintr-o data) si nu au nimic.In conditiile astea cum as mai putea sa acord incredere celorlalte informatii din articol?
Va bazati pe ce anume cand spuneti acest lucru? Pe doi copii de la tara care au mancat niste samburi? Este posibil ca ei sa fie imuni pentru ca si parintii lor au mancat sau pentru ca au mancat de mici etc. Ideea este ca populatia de la oras si cea din zonele in care nu se cultiva caise sunt mai expuse la riscul de otravire cu amigdalina. Am prezentat in comentariile de mai sus si un material cu cateva cazuri din Turcia in care au decedat copii din cauza consumului de samburi de caise. Ca nu se moare pe capete sunt de acord, insa exista sanse destul de mari, iar cine nu moare se otraveste cronic sau este imun.
Daca maine, sau intr-un viitor apropiat sunteti diagnosticat cu o oarecare forma de cancer o sa uitati ce ati scris aici despre amigdalina (vitamina B17) si veti merge pana in panzele albe sa cautati o alternativa viabila inclusiv o sa mancati daca vi se spune ca sunt eficace si furnici. Hai sa lasam deoparte partizanatul asta vis a vis de medicamentatia clasica gen citostatice si radio.
Omul cand ajunge in anumite situatii, pentru binele lui incearca orice, inclusiv ceva ce altfel ar parea ridicol. Nimeni de aici nu a pus intrebari despre aceste alternative ca sa faca placinta cu ele ci le-au privit ca pe un alt colac de salvare, asa ca va doresc sa nu aveti vreodata nevoie sa va dea cineva vreun sfat in a lua o astfel de decizie. Multe din cunostiintele omenirii despre vindecarea cu ajutorul plantelor au disparut si nu datorita faptului ca nu au fost transmise mai departe ci datorita faptului ca marile concerne farmaceutice le-au combatut deoarece “alternativele nu sunt bune”, ce facem cu o industrie de 300 mld $ daca vine nea Costica si demonstreaza el ca daca mananca miez de… sau bea nu stiu ce se face bine? Cui mai vinde? E la fel ca la petrol! Asa ca ceva la genul 20, 30 samburi de caisa pot face rau daca ii maninci intregi cu tot cu coaja, cine a avut o experienta ciudata de la ei poate au avut o reactie alergica etc…
Nu am auzit niciun doctor care sa recunoasca ca exista alternative naturale la medicamentele prescrise,… de ce? pentru ca orice medicament care se vinde pe piata (vedeti ca farmaciile sunt cele mai bune afaceri in Romania, sunt la pachet peste tot una dupa alta CATENA, HELPNET, DONA…..) are un pachet de promovare gen bani, excursii, bilete la congrese in strainatate, subventii……care ajung la cei care le prescriu doar ei sunt cei care le vand de fapt.
Ca o paranteza am fost zilele trecute la manastirea Frasinei unde am vazut calugari de peste 80 de ani si chiar de 93 de ani care arata, se misca, au o vigoare in ei ceva la genul omului de 50, dar trait si muncit bine. Sunt oameni care mor de batranete. Nu au in dieta lor carne nici macar de peste, doar lapte, branza, si tot ce inseamna legume si fructe, intradevar crescute de ei. Suntem ceea ce mancam si bem, problema este cum o facem si daca stim care ne este masura. Toate lucrurile bune in exces ne dauneaza. In anul 2008 am suferit un infarct miocardic, am fost internat la Fundeni dupa care normal ar fi trebuit sa urmez un tratament, lucru pe care nu l-am facut deoarece dupa externare am fost la un cabinet de medicina alternativa asa zis naturista unde mi s-a recomandat fel si fel de pastile ….si de ficat si de slabit si energetice, fluidizare sange de…. etc.
Am urmat exact 5 zile acest tratament care simteam ca este la misto si imi dadea stari de angoasa. Dupa care mi-a fost recomandata o doamna doctor cardiolog care in momentul in care m-a vazut mi-a spus “noi doi o sa avem o relatie de lunga durata, adica toata viata” lucru care m-a revoltat si din acel moment nu am mai luat nici macar aspirina, din contra am inceput sa fac excese adica ceea ce nici prin cap nu imi trecea vreodata si iata dupa 6 ani sunt nu bine ci foarte bine pentru ca am stiut sa aleg intre cineva cu o viziune gen concern farmaceutic si propria putere de vindecare. Oricum nici cu asa zisi vindecatori naturisti nu imi e clar, chiar mi se pare ca sunt cei mai mari sarlatani, daca ati observat isi vand singuri produsele care sunt foarte scumpe deci nu este pentru toata lumea. Parerea mea este sa mancati cati samburi vreti ca nu o sa va faca rau. Progresul este ceea ce ne sperie si ne face sceptici!!!
Aveti dreptate din multe puncte de vedere, insa nu si in ceea ce priveste consumul de samburi de caise. Acestia contin amigdalina (vitamina B17) si pot produce daune majore organismului. Consumul de alimente ce contin amigdalina poate duce chiar si la deces. Exista persoane care pot metaboliza usor compusii toxici din samburii de caise si care nu resimt efectele Vitaminei B17, insa exista foarte multe persoane (in special cele ce au trait la oras si care nu au intrat in contact sau au intrat foarte rar in contact cu samburii de caise) care nu ii pot metaboliza usor si care pot suferi in urma consumului. Asta nu inseamna ca 2-3 samburi sunt daunatori.
Faptul ca se insista atat de mult asupra toxicitatii samburilor de caisa, cauzata de amigdalina, imi ridica mari suspiciuni. Asta pentru ca eu maninc nu 20 odata, cred ca maninc 200 odata, am cumparat pungi intregi si am mincat pur si simplu pe post de ,,rontanele”. Nu mi-au creat nici cel mai mic prejudiciu. Faptul ca ar inhiba producerea de noi celule canceroase intr-un organism nu am cum sa-l verific, nu am cazuistica, nu cunosc pe nimeni care sa se fi salvat de cancer mancand samburi de caisa. Personal nu cred ca te poti vindeca de cancer, nu cred ca poti face o tumora, odata instalata, sa dispara fara bisturiu din organismul tau. DAR CRED CU TARIE CA SE POATE CONVIETUI CU CANCERUL PANA LA ADANCI BATRAINETE,FARA PROBLEME MARI URMAND TRATAMENT NATURIST.
Din momentul in care, inlocuiesti zaharul cu mierea, cafeaua cu sucul de morcov, sfecla, mar, painea de magazin cu turtite de grau integral facute de tine pe tigaie (si mai pui si o mana de seminte de floarea soarelui) carnea cu brocoli, conopida, varza, apa de la robinet cu limonada facuta dintr-un kilogram de apa si o lamaie stoarsa…ei bine, din acea clipa, cu tumora la locul ei, te simti sanatos, bun de munca, optimist iar asta e viata!..Oricum de mincat trebuie sa maninci ceva si in loc sa dai bani pe carne oua lapte branzeturi poti sa dai bani pe grau orez hrisca mei, ovaz, simburi de caise (contin “vitamina B17”), fructe si legume. Maninci mai putin, poate, dar te simti sanatos…Evident daca tumora nu apasa pe vreun organ vital.
Am consumat adineauri in jur de 20 de samburi de caisa, n-am patit nimic si nici nu cred ca voi pati. Obisnuiam sa mancam mult mai multi in copilarie si nici atunci copii fiind nu am patit nimic.
Este optiunea dumneavoastra. Noi doar incercam sa va informam pentru a lua anumite decizii in cunostinta de cauza.
Am in gradina 2 pomi fructiferi, caisi. Cand se coc, caisele avem o problema mare cu “daunatorii”, cum ii numiti. Vin pasarile si nu fura caisa din pom, ci fura doar samburele. Sunt foarte multe caise cazute pe jos fara samburi, ba chiar si in pom ramase tot fara samburi. Cum ziceati in articol, ca este un mod de aparare impotriva daunatorilor? Ciudat se pare ca pasarile nu consuma caisele care sunt dulci, ci fura chiar sistemul de aparare! Aceste pasari nu stiu probabil ca samburii sunt otravitori, sau consuma un numar mic de samburi pe zi!
Poate sunt pasari sinucigase:)))
Poate aveti caise cu samburi dulci si nu amari, poate pasarile respective sunt nebune etc.Eu v-am prezentat ce se intampla in cazul oamenilor daca sunt consumate produse ce contin amigdalina (vitamina b17). Nu mai comparati pasarile cu oamenii pentru ca nu sunt organisme similare. Nici animalele de laborator nu sunt la fel, insa sunt mult mai apropiate de om decat pasarile.
In acest sens pot da si eu un exemplu: cainii mananca r…t. Este sanatos? De ce nu mancam si noi daca este asa bun? Oare se inseala cainii sa nu stim noi ce este bun? Exemple sunt destule.
Dupa parerea mea, un lucru este cert, pana acum cateva luni luam medicamente pentru tensiune,inima,colesterol, pe care dadeam bani buni si ma simteam din ce in ce mai rau. De la o vreme am incetat sa mai iau medicamentele prescrise de medic si ma simt tot mai bine. Iau aspirina naturala (salcie) de la plafar. Medicamentele aveau o multime de contraindicatii, luam un medicament pentru colesterol si-mi afecta alte organe.Toate medicamentele de sinteza cred ca ne fac rau,ca si drogurile,ne fac dependenti,ne creeaza o falsa impresie ca ne este mai bine. Am ajuns sa dam aproape jumatate din veniturile noastre pe medicamente. Intrebarea care mi-o pun este ca numarul de farmacii a crescut asa de mult incat indica ca sunt foarte profitabile.Cred ca tratamentele naturiste sunt mult mai bune si mai eficiente.Sa mancam mancare mai putin procesata,este mult mai sanatoasa.
De acord cu dumneavoastra, insa sunt si cazuri in care medicamentele ne prelungesc viata iar tratamentele naturiste o scurteaza. Un caz clar este amigdalina (vitamina B17).
“un caz clar” ? :)) sunteti penibil!
Mulțumim. Datorită comentariului dumneavoastră mi-am schimbat parerea despre amgigdalină. Este clar, aceasta tratează cancerul. Ați dovedit acest lucru. Doar glumesc:)).
Am citit tot articolul despre amigdalina cap coada, dar cand am ajuns la final am observat un lucru interesant…….. sursele articolului
gov.uk
cancer.gov
cancer.org
omicsonline.org
cancerresearchuk.org
sunt site-uri ale guvernelor ori satelitii companiilor producatoare de medicamente, si care nu au nici un interes ca noi sa ne tratam cu ierburi, ne spala creierul in fiecare secunda…
Ma bucur ca ati avut rabdare – este cam lung :)) Sateliti sau nu sunt date oficiale relevante disponibile momentan si obtinute in urma unor studii si nu doar niste presupuneri sau cateva cazuri de vindecare spontana (exista destule). Dupa cum am spus si in celelalte comentarii este putin probabil ca amigdalina (vitamina B17) sa poata vindeca singura cancerul.
Bravo, eu nu am citit chiar tot, m-am dus direct la sursa sa vad. = RECHINI. Pentru ca nu vor sa se afle sau sa se publice si alte remedii – “POPULATIE MARE – RESURE PUTINE = prea multi pe pamant”.
Cel ce a tradus articolul asta si l-a publicat nu ar trebui sa tina cu ei, pentru ca nu are dovada “din sursa” sa vada cum actioneaza aceea vitamina B17 din samburi de caise. Apreciem intentia de a publica si efortul depus, dar sa nu se dea mare DOTORE cel ce publica acest articol.
Ar trebui sa il cititi!
Articolul despre amigdalina (vitamina B17) este realizat pe baza surselor si nu tradus!
In ceea ce priveste lipsa dumneavoastra de argumente nu am ce sa va raspund in plus fata de cele mentionate in articol sau in raspunsurile la comentarii.
Daca va intrebati de ce nu v-am aprobat si al doilea comentariu: limbajul necorespunzator.
Am dori sa vedem si cazuri (reale, nu fictive) in care oamenii, din cauza consumului mare de samburi (ce se intelege prin cantitate mare?), au avut parte de efecte adverse.
Si eu unul, nu pot sa inteleg urmatoarea chestiune: cum se poate ca in sute, mii de ani, de cand organismele se dezvolta intr o armonie perfecta (fructele care se consuma de mii de ani, si samburii la fel), sa se ajunga la concluzia (surprinzator, in zilele noastre, in zeci de ani), cand se fac bani multi din medicamente, ca prin nu stiu ce reactii in organism se produce CIANURA??? De la confuz la penibil….
Nu are rost sa repet ceea ce deja am spus ci doar va spun ca daca dumneavoastra nu ati avut probleme cand ati consumat samburi de caise (posibil sa nu fi realizat) nu inseamna ca nu au existat persoane care au decedat sau care au avut efecte secundare grave in urma consumului de astfel de samburi. Mai jos gasiti si cateva exemple de cazuri concrete de otravire cu cianura din cauza amigdalinei (vitamina B 17) din samburii de caise. Otravirea cu amigdalina este intalnita cel mai des in cazul copiilor.
http://cot.food.gov.uk/sites/default/files/cot/cotstatementapricot200615.pdf
http://omicsonline.org/cyanide-poisoning-in-a-children-caused-by-apricot-seeds-2157-7420.1000106.pdf
Cantitate mare, dupa cum este prezentat si in articol, inseamna 20-40 samburi.
Mai am si eu o intrebare catre dumneavoastra pentru ca tot aud de “armonia” in care au trait stramosii nostri cu natura si ca ei nu consumau cereale sau ca mancau fructe doar sezonier nu ca noi zilnic, consumau samburi cu amigdalina, de cei care au mancat seminte de quinoua n sute de ani si ce bine le-a fost etc. – care era speranta de viata? Ajungeau la 40 de ani?
Momentan speranta de viata a ajuns in anumite tari (Japonia, San Marino, Elvetia) la peste 80 de ani (86 in cazul femeilior din Japonia).
Recunosc ca aici intra mai multe nu doar alimentatia, insa se exagereaza putin pe aceasta parte cu “stramosii nostri” si se pluseaza mult pe teoria conspiratiei pentru ca aceasta produce vanzari mari pentru persoanele care le genereaza (de exemplu comerciantii de suplimente ce contin amigdalina – vitamina B 17).
Alt lucru care este acum “la moda” – alimentele minune – care “te fac nemuritor” daca mananci (goji, noni si alte alimente de acest gen). Acestea daca sunt consumate zilnic si in cantitate mare pot produce mai multe probleme decat beneficii. Recomandarea mea este sa mancati echilibrat si sa nu va bazati pe alimentele de acest gen sau doar pe consumul unei game limitate de alimente (sunt bune daca sunt consumate cu moderatie).
Dupa cum am zis si in alte randuri sunt convins ca sunt si lucruri ascunse de noi, insa sa nu exageram.
OK. Deci sfera victimelor s-a limitat in mare la copii, ceea ce nu cred ca se specifica in articol, iar cazuri concrete la noi se pare ca nu sunt.
Eu nu vorbeam de stramosii nostri, ci de modul in care s-au dezvoltat fructele in perioada asta lunga. Haideti sa fim seriosi, nu cred ca mureau ei de la mancat de samburi :P. Si da, intra foarte multi factori care conduc la concluzia ca speranta de viata era mult mai mica, mult mai decisivi decat alimentatia lor de atunci.
Poate se fac bani din comercializarea amigdalinei, dar nu cred ca mai multi decat tratamentele existente in tratarea cancerului. De unde stim ca aceste firme care comercializeaza amigdalina nu sunt tot ale firmelor farmaceutice, sub o alta denumire si alt obiect de activitate?
Si iarasi nu inteleg un lucru: Din samburele (esenta vietii) – odata plantat, porneste un copac. Daca sursa e otravita, nu e si copacul otravit, si, mai departe, si fructele acestuia?
Nu este limitata la copii, intervalul 20-40 samburi (foarte toxic), este valbil pentru adulti, iar in cazul copiilor acesta este in general mai mic. Nu este recomandat consumul de samburi de caise, dar daca totusi se consuma (din diferite motive) un maxim ar trebui sa fie 4 samburi pe zi (adulti).
Discutia poate continua 200 de ani pe aceasta tema pentru ca nici eu nici dumneavoastra nu detinem date cu privire la firmele ce comercializeaza amigdalina (vitamina B17) sau medicamente impotriva cancerului (dpdv financiar etc.) :). Ceea ce putem face este doar sa ne dam cu parerea, lucru pe care nu il consider neaparat util.
In ceea ce priveste samburii si de ce contin acestia substante otravitoare – exista foarte multe plante care folosesc acest sistem impotriva daunatorilor, fiind un sistem de protectie prin care se previne consumul/deteriorarea semintelor si se asigura inmultirea eficienta a plantelor. NU este obligatoriu ca fructul sa fie toxic.
Am mai adus si cateva mici completari articolului.
fugi ma cu ursu’…mancam la tara in copilarie peste 60-70 de samburi de caise pe zi si n-aveam nici pe dreaq, ba mai mult mancam mai multe zile la rand…dar cine zicea mai sus cu faptul ca esti platit cred ca a cam avut dreptate…
Nu am ce replica sa mai dau la comentariul dumneavoastra pentru ca deja am raspuns la cateva similare mai sus cu privire la amigdalina, samburii de caise si toxicitatea acestora.
Dupa cum va sustineti pledoaria in asemenea subiect de caz, unde va mai si contraziceti undeva in citatul de mai sus, nu-i de mirare ca azi BIG PHARM-ul sistemului mondial contracareaza cu vehementa valorile reale existente an ceea ce priveste sanatatea.Pe cine sa creada omul, cand parti ale aceluiasi sistem se contrazic?
Dumneavoastra spuneti ca nu sunteti platit de nimeni ca sa scrieti asemenea afirmatii, dar contraziceti medicina naturista,..vine cel de la naturiste si contrazice medicina de azi. Dar sa zicem ca aveti dreptate.Se vor imbogatii cei ce vor vinde samburii de prune si de caise an caz ca Vitamina B17 (amigdalina) va salva omenirea de cancer…Ei, si,..? daca nu se imbogatesc ei, atunci BIG PHARM n-ar sta cu mainile in buzunarele halatelor si in loc de prune si caise ar otravi ei omenirea cu citostatice si alte vehiculatii ca ”gripa porcina, aviara, vaca nebuna etc.
Omenirea stie deja ca cea mai mare mafie este in sistemul farmaceutic si medical, si atunci, ce ar fi ca omenirea sa fie salvata de o simpla pastila an loc sa chltuiasca miliarde??? Este si o zicala DACA VREI SA FII BOLNAV, SA MERGI LA DOCTOR, are el grija sa fi bolnav daca nu esti, si sa te trimita la farmacist. Stiti cum vine asta? Ca cel ce a inventat un motor care functioneaza cu apa dar care nu va fi brevetat niciodata, caci atunci marile concerne petroliere ar trebui sa scuipe pe franghie….
Va rugam sa indicati paragraful in care sunt prezentate informatii contradictorii (in caz ca exista) pentru a clarifica situatia. In ceea ce priveste informatiile legate de vitamina B17 (amigdalina) si de folosirea ei impotriva cancerului acestea sunt datele disponibile momentan si sustinem in continuare ca un singur produs natural (nu conteaza care este acesta) nu poate vindeca singur cancerul decat in foarte putine cazuri.
Un documentar interesant:
naturalhealthtribe.com/cancer-the-forbidden-cures-full-documentary.
Citostaticele si radioterapia nu au efecte adverse foarte grave? Cat de sigure sunt rezultatele acestor doua metode de tratament?
Documentarul este facut intr-un singur sens si nu mi se pare ca prezinta in mod corect situatia. Este adevarat ca metodele clasice de tratament au efecte adverse destul de serioase, insa in foarte multe cazuri au si rezultate.
Tratamentele naturiste au efecte adverse asupra organismului si foarte putine efecte asupra celulelor tumorilor. Mai exista si tratamente naturiste care nu au efecte adverse, dar nici efecte benefice in ceea ce priveste distrugerea tumorilor. Exista si cazuri de vindecare, insa de cele mai multe ori este vorba de vindecare datorata organismului si nu medicamentelor naturiste.
Dupa cum am mentionat si in articol substante precum amigdalina (vitamina B17) au potential anticancerigen, insa nu singure si nu atunci cand tratamentul este facut de persoane fara experienta. Amigdalina poate distruge celulele canceroase, insa trebuie dezvoltate medicamente care sa livreze aceasta substanta la nivelul acestora fara a afecta restul celulelor si care sa creasca eficienta acesteia. Pana in acel moment consider ca tratamentele clasice sunt mult mai eficiente.
Este posibil ca din aceleasi motive – de profit – producatorii de medicamente sa nu sustina anumite remedii, tocmai pt ca si-ar pierde profitul din vanzarea medicamentelor anti cancer. Este cazul producatorilor de vaccinuri care isi “asigura” o masa de viitori pacienti la care se declanseaza diabetul in urma vaccinarilor. A devenit o moda sa-ti vaccinezi copilul anti rubeola, rujeola, oreion etc. Dar cati stiu ce contin acele vaccinuri? Si ce eficienta au ele mai tarziu? Surpriza apare atunci cand se constata ca copilul are diabet insulinodependent. La cateva luni sau cativa anisori. Este clientul pe viata al producatorilor de medicamente. Si nu numai pt diabet, ci si pt celelalte afectiuni cauzate de acesta. Cine produce medicamentele si semintele pt agricultura detine puterea pe Pamant. Vezi Monsanto.
Este posibil ca anumite remedii pentru diferite afectiuni sa fie ascunse, insa cum va puteti imagina ca amigdalina, de una singura, poate ucide celulele canceroase tinand cont ca acestea se adapteaza pe parcursul tratamentului si devin imune la medicamente mult mai complexe?
In ceea ce priveste vaccinurile: sunt si bune si rele. Eu chiar am avut o problema de la un vaccin antigripal si de atunci nu mai fac, acestea oferind oricum o protectie destul de mica. Totusi, exista si vaccinuri importante, pentru bolile grave care sunt mai mult de folos decat strica. Militantii antivaccinare nu prezinta decat cele cateva cazuri nefericite, dar nu vorbesc si despre cate milioane de vieti au salvat acestea. Consider ca trebuie sa facem doar vaccinurile importante si sa sarim peste cele ca vaccinul antigripal.
Am o vecina care a facut poliomielita de la un vaccin anti-poliomielita si la fel ca ea au patit peste 10.000 de copii care au ramas infirmi ca si ea. Vaccinul fusese importat din Franta. Cand au vazut ce s-a intamplat, francezii l-au retras. Adica se fac experiente pe oameni.
In privinta Vitaminei B17, Dvs. aduceti aici articole lustruite si aranjate de diversi oameni de “stiinta”. Cand fructele si legumele au fost modificate genetic, sunt stropite cu otravuri care se vand la liber, alimentele sunt toxice, insa suntem “protejati” din calea unei vitamine despre care nu se cunoaste nici macar un singur caz de neajuns provocat, nici un om care sa fi suferit vreo afectiune din cauza ei. In schimb gasiti pe youtube declaratia a nenumarati oameni din SUA si alte tari, care povestesc cum s-au vindecat la scurt timp dupa ce au inceput sa consume aceasta vitamina care nu se gaseste in farmacii. Adica se vand toate otravurile in forma de alimente dar aceasta vitamina este interzisa…
Eu am mancat toata viata samburi de caise, cand eram copil cel putin, mancam zilnic in perioada cand se gaseau.
Nu spun ca ati fost platiti sa publicati acest articol, dar este si mai hilar faptul ca faceti, si inca pe gratis si dezinvolt, jocul celor care au interese sa-si vanda otravurile acceptate “oficial”, care sunt de zeci sau sute de ori mai scumpe decat aceasta vitamina.
Cazuri cu efecte adverse exista, inclusiv deces. Dovezi ca vindeca sunt doar testimonialele unor oameni care au fost platiti, vand acest produs etc. si este posibil sa mai existe si oameni ce au avut parte de vindecare spontana. NU neg ca poate exista si oameni care poate s-au vindecat dupa ce au consumat aceasta substanta, insa consider ca aceste cazuri sunt exceptii. Este foarte usor sa influentezi un om bolnav de cancer sa utilizeze astfel de “remedii”, avand in vedere situatia in care se afla. Cunosc multi oameni care s-au vindecat de cancer prin metoda conventionala (tratament si operatie, doar tratament), insa nu cunosc pe nimeni care sa se fi vindecat cu amigdalina sau alte produse de acest tip.
Am inteles si persoanele care au sustinut ca sunt prea fixat pe ideea ca vitamina B17 nu vindeca o afectiune atat de grava, insa am nevoie de dovezi nu de niste clipuri pe youtube pe care le pot face si eu. Multe persoane nu inteleg ca media poate fi manipulata. Se gandesc doar ca marile companii o pot manipula, insa nu este adevarat. In functie de piata si companiile mici pot manipula. Romania este o piata ce poate fi manipulata usor de toate tipurile de companii.
In ceea ce priveste vecina dumneavoastra este adevarat ca se pot intampla multe din cauza unui vaccin produs prost si uneori si din cauza unui vaccin care este facut cum trebuie, insa in foarte multe cazuri vaccinurile sunt un rau necesar.
Nu cred ca cineva se poate imbogati din vanzarea samburilor de caisa.
Dar din medicamente scumpe si invazive DA
Asta e, mi se pare de bun simt descrierea, o minima logica ne indeamna sa intelegem ca un leac suta la suta eficient in tratarea unei maladii de gravitatea cancerului, nu ar putea fi tinut sub capac de nimeni (de exemplu amigdalina – vitamina B17). Cazurile izolate de vindecari miraculoase, da, exista, asta este alta discutie.
De cine ești plătit să publici minciunile astea . În China și Israel,unde cancerul aproape că nu există, toți doctorii recomandă vitamina B 17 de la copii la bătrâni și voi umblați cu minciuna.
Cancerul este prezent in toate tarile, inclusiv in China si Israel. Cateva detalii despre incidenta cancerului in China gasiti aici http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3643656/. Exista foarte multe materiale care infirma ceea ce sustineti dumneavoastra.
Nu suntem platiti de nimeni pentru a scrie, noi dorim ca cititorii sa fie informati, iar articolul de mai sus reprezinta datele actuale referitoare la consumul de amigdalina (B17).
Alin, aceleasi informatii le-am gasit si eu pe toate site-urile oficiale si acreditate, pe Asociatia Mondiala a Cancerului, unde sunt prezentate exact fapte si studii concrete, nu povesti. Daca observi, pe acest site, se specifica exact sursele acestor articole. Si eu m-am entuziasmat initial vazand cate tratamente miraculoase exista imptriva cancerului… insa… cand incepi sa te informezi mai bine, sa citesti zeci de articole… orbservi ca nu tot ce zboara se manaca.. nu exista minuni si tratamente minune… altfel nu am avea milionari si actori care sa ajunga sa moara de aceasta boala… ma lasa efectiv masca toate siturile astea cu titluri gen: solutia minune pentru vindecarea cancerului e chiar a tine acasa… simplu si ieftin …. ya right!
Laetril este denumirea data vitaminei B17 sau nitriloside ,dar tu nu aveai cum sa sti deoarece esti prost informat si capos in a-ti apara greselile.
Hunzii precum si Eschimosi consuma de peste 200 de ori cantitatea obisnuita de B17 pe care majoritatea polulatiei o foloseste,interesant este faptul ca nici un caz de cancer nu a exista in randul lor, ei avand o sanatate de fier si o speranta de viata peste medie.
Nu am mai publicat si celelalte comentarii ale dumneavoastra pentru ca erau pe acelasi ton, contineau aceleasi informatii si erau pline de informatii incorecte.
Va rog sa mai cititi despre rata de cancer in populatiile mentionate de dumneavoastra si despre speranta lor de viata si veti observa ca ati facut niste afirmatii gresite, in special in cazul eschimosilor. In plus, anumite populatii nu traiesc mai mult datorita B17 ci stilului de viata sanatos, ceea ce inseamna ca exista foarte multi factori ce conduc la cresterea sperantei de viata. Lipsa cazurilor de cancer in anumite populatii rezulta si din faptul ca acestea sunt uneori populatii izolate ce nu au acces la sistemul de sanatate si astfel nu sunt diagnosticate si mentionate in evidentele publice.
Veti constata acest lucru doar daca veti inceta sa mai cititi articole din surse “dubioase” si veti trece la surse credibile. Daca nu doriti sa faceti acest lucru nu pot decat sa va doresc multa sanatate!
Dar dacă am un prieten care s-a vindecat de o tumoare cu Amigdalină “se pune”? Devin o sursă dubioasă? De ce numai în ţările UE Amigdalina este interzisă şi se pompează tot felul de chimicale (chimioterapii) care costă o grămadă de bani şi sunt cu puţin mai eficiente decât frecţia Diana la piciorul de lemn?
Deveniti o sursa credibila in momentul in care aduceti dovezi.
Oare nu e posibil si faptul ca aceste populatii “izolate” nu beneficiaza de “binefacerile” alimentare ale lumii moderne!!! Nu este la fel de adevarat ca “industria cancerului” este una extraordinar de banoasa? Pt. medici si producatorii de medicamente, bineinteles!!!
Cum se explica faptul ca in ciuda investitiilor, in cercetarea si productia de medicamente anticanceroase, din ultimii mai bine de 50 ani, rata de vindecabilitate este aceeasi? Totul e banul si nicdecum binele celor suferinzi. Sint atitea cazuri in care medicii, (in goana dupa profit, in cirdasie cu producatorii de medicamente si farmacii), au prescris tratamente savante, dar si extrem de costisitoare, chiar si atunci cind nu era nevoie.
Toti lucreaza in cirdasie, incepind cu producatorii de alimente, care alimente sint pline de substante potential cancerigene. Inclusiv politicienii din intreaga lume care sint tot mai corupti.
Mi se pare normal sa existe atitia aparatori ale “leacurilor”, care de multe ori fac mai mult rau, cind in joc este atita banet!!!
Si care sunt site-urile alea interesate sa vanda samburi de caise? Intreb fiindca articolul incepea cu informatia asta, cum ca site-urile care promoveaza vitamina B17 o fac fiindca au interes sa isi vanda produsele.
Ati scris intr-un comentariu urmatoarea fraza : “Nu suntem platiti de nimeni pentru a scrie, noi dorim ca cititorii sa fie informati, iar articolul de mai sus reprezinta datele actuale referitoare la consumul de amigdalina (B17).”
Platon spunea ca “marea nedreptate nu porneste de la oameni obisnuiti, ci dintr-un suflet nobil corupt printr-o educatie gresita” .
E posibil sa vreti doar sa faceti trafic, sau pur si simplu sa fiti ignoranti, insa ma scarbesc articolele care denigreaza tratamentele alternative la boala asta, boala care de altfel reuseste “performanta” sa ucida 150 de milioane de oameni anual. Prin urmare, vreti nu vreti, faceti ce faceti si deveniti complici la mafia asta care prin proportiile dezastrului pe care il provoaca de o bucata buna de timp incoace il face pe Hitler sa para un ingeras.
La inceputul articolului este vorba despre vitamina b17 purificata nu de samburii de caise.
Copil fiind, am mincat destui mieji de samburi de caise si nu am patit nimic, absolut nimic si imi placeau foarte mult. Acum sincer sa fiu si caisele sunt de mai multe soiuri, cele de la care spun ca am mincat, miejii din samburii erau dulci, dar stiu ca exista si altele cu miezul samburilor amar, poate de acestea sa fie vorba ca ar fi toxice.
Toxicitatea se manifesta atunci cand sunt consumati in cantitate mare. Cativa samburi de caise nu pot face prea multe pagube, cantitatea de amigdalina fiind mica.
…..şi un consum de doar 20-40 de sâmburi de caise poate provoca efecte adverse grave în doar 20 de minute….
Inseamna ca sunt mort de foarte mult timp. Cand eram mic mancam multi samburi de caise. Samburii rezultau in urma folosirii caiselor pentru gem, compot, .. . Si eram gata sa va cred. Vrajeala de 2 bani.
Ca sa va raspund repede pentru ca pe larg am raspuns mai jos: cuvantul cheie este “poate”. Nu toate persoanele prezinta efecte adverse vizibile daca mananca alimente bogate in amigdalina. In plus, amigdalina se gaseste in cantitate mare in samburii de caisa amari si in cantitate mult mai mica in cei dulci.
.
Concluzia: faceti chimioterapie să se îmbogateasca multinationalele sustinute de acest blog
Cea ce vă spun este chiar pățanie personală. În copilărie am mâncat sâmburi de caise dulci și eu cu pumnul, fără să am nimic. Anul acesta am făcut greșeala de-a cumpăra și mânca în jur de 40-50 sâmburi de caise amare. In viața mea nu m-am simțit așa de rău cum m-am simțit după aproximativ 40 de minute, după ce am mâncat semințele astea, cu simptomele fix descrise în articol. Și eu mi-am spus că nu o să am nimic, dar și acum mi se face greață doar când mă gândesc la acele momente.
Normal sa-ti fie rău. Porția recomandată este de 7-8 sâmburi pe zi. Și mierea este aproape un panaceu, însă în cantități mari…UCIDE, ca orice aliment consumat în exces. Este alegerea fiecăruia dintre noi, cu ce ne hrănim, cu ce ne tratam. Sunt oare mai bune produsele chimice cu multitudinea de efecte adverse care fac mult mai mult rău decât bine, sau produsele naturale (consumate în cunoștință de cauza), lăsate de Dumnezeu să ne fie de folos ca hrană și ca medicament? ALEGEREA NE APARTINE!
Din cate am observat, se pare ca este vorba de samburi amari de caise, probabil au o cantitate de amigdalina ceva mai ridicata…
Este o mare confuzie…nu orice samburi de caise contin vitamina B17 , doar o specie, care sunt foarte amari, deci imposibil de mancat.
In samburele brut cantitatea de b17 este neglijabila si ar trebui sa mancam cantittai uriase pt un aport adecvat. Deci practic B17 se poate lua doar din capsule de B17 sau fiole (injectabila).
O alta confuzie exista in cazul capsulelor. Au aparut pe piata capsule care contin simpla pudra de samburi de caise la 140-150 lei, si care pretind ca ar fi vitamina B17! Asemenea capsule aproape ca nu contin vitamina B17. Capsulele cu B17 sunt mai scumpe.
Vitamina b17 este buna pentru cancer, poate cel mai eficient remediu la ora actuala dar trebuie sa fie concentrata, adica 98% amigdalina …
Vă bazați afirmația pe…………?
Amigdalina, adica b17 este obtinuta din samburii amari, o anumita specie de cais. Se vand tot felul de samburi, intregi sau pulbere (sub forma de capsule), dar cine stie daca sunt cei buni…Oricum doar cu samburi amari poti eventual sa previi cancerul dar nu il poti trata. In plus sunt aproape necomestibili datorita amarelii. Tratamentul cancerului poate fi eficient cu vitamina B17 (nu cu samburi), asociata cu alti suplimenti si un regim alimentar. Cel putin asa pretind doctorii din Mexic.