Fasole verde (teci) cu lapte bătut
Fasolea verde cu lapte bătut este o mâncare foarte gustoasă şi răcoritoare. Aceasta este perfectă în zilele călduroase de vară care se pare că au început să apară. Este o mâncare cu un continut mare de fibre, vitamine şi minerale şi este şi destul de săţioasă. În plus, este destul de uşor de gătit.
Timp de execuţie 45-50 minute
Complexitate medie
|
|
Valori nutritive/porţie
|
|
Calorii
|
201
|
Glucide
|
15 g
|
Proteine
|
9.3 g
|
Lipide
|
11.5 g
|
Valorile prezente în tabel sunt
orientative
|
Ingrediente pentru opt porţii de fasole cu lapte bătut
– un kilogram fasole verde congelată;
– 1.5 lapte bătut;
– un morcov mic;
– un ardei roşu;
– două cepe mici;
– 5 linguri ulei de măsline;
– o roşie;
– două legături mărar;
– 3 gălbenuşuri;
– piper;
– sare;
– o lămâie.
Mod de preparare fasole verde cu lapte bătut
Se spală şi se toacă mărunt legumele, se pune ceapa la călit în ulei de măsline pentru 2-3 minute apoi se adaugă ardeiul şi morcovul şi se mai lasă câteva minute. Se adaugă roşia (tocată), tecile (fasolea verde), o legătură de mărar şi un litru de apă şi se lasă la fiert cu capac pentru aproximativ 25 de minute.
Se adaugă şi cealaltă legătură de mărar şi se mai lasă cinci minute.
Se amestecă bine laptele bătut cu trei gălbenuşuri, sare şi piper. Se ia lichid din vasul în care a fiert fasolea şi se adaugă treptat peste iaurt şi ouă. Faceţi acest lucru până nu mai rămâne mult lichid în vas.
Amestecul obţinut se adaugă treptat peste fasolea verde. Se lasă la foc mic câteva minute (un fiert), se adaugă câteva linguri de zeamă de lamâie (după gust) şi se drege de sare şi piper. Se lasă la răcit cu capac.
Costuri
Costurile pentru opt porţii de teci cu lapte bătut sunt de 28-30 RON (preţuri 2015)
Mod de servire
Fasolea verde cu lapte bătut se serveşte fierbinte sau rece.