Mâncarea de fasole cu roşii este o mâncare uşoară, perfectă pentru sezonul estival.

Aceasta mâncare este bogată în vitamine, minerale, proteine, glucide de calitate bună, acizi graşi nesaturaţi şi este ideală pentru vegetarieni şi pentru persoanele care postesc, dar şi pentru celelalte categorii de persoane.

Timp de execuţie 40 – 45 minute
Complexitate medie
Valori nutritive/porţie
Calorii
180
Glucide
26 g
Proteine
11 g
Lipide
3.3 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru şase porţii
– 6 – 700 grame roşii proaspete (4 roşii medii);
– 1 ceapă medie (150 g);
– 2 conserve fasole de 400 grame, una roşie şi alta albă (există şi fără aditivi);
– o legătură de pătrunjel;
– o conservă de roşii tăiate în bulion (fără aditivi);
– piper măcinat (după gust);
– două foi de dafin;
– 15 ml ulei de măsline;
– un praf de usturoi granulat sau 2-3 caţei de usturoi.

Mod de preparare
Se căleşte ceapa în uleiul de măsline, la foc mediu, câteva minute până îşi schimbă puţin culoarea, se pun roşiile tocate şi lichidul dintr-o conservă de fasole şi se amestecă până se înmoaie puţin roşiile (5-10 min).
fasole cu rosiiSe adaugă fasolea fără să scurgem lichidul, jumătate din legatura de pătrunjel tocată mărunt, piperul, foile de dafin şi praful de usturoi.

Dacă folosiţi usturoi proaspăt trebuie sa îl tocaţi mărunt şi să îl puneţi la călit în acelaşi timp cu ceapa.

Se lasă 5 minute la fiert, apoi se adaugă conserva de roşii şi se fierbe înca 5 minute. Se pune şi cealaltă jumătate de legătură de pătrunjel şi se mai lasă puţin pe foc. Se scot foile de dafin.

Nu se adaugă sare! Conservele conţin suficientă sare.

Dacă vi se pare prea puţină fasole puteţi să mai adăugaţi o conserva de la început sau puteţi  elimina conserva de roşii tăiate.

Costuri/6 porţii
În funcţie de sezon şi de ingredientele alese, costurile pentru şase porţii sunt de 15-18 RON.

Mod de servire
Pentru că nu este o mâncare grasă se poate servi şi rece, dar este recomandat să o consumaţi caldă.

Print Friendly, PDF & Email