Brânza Roquefort în frunze de andive este un aperitiv minunat. Toată lumea a rămas încântată, aşa că m-am hotărât să public și rețeta.

Este ceva destul de “pretenţios” ca şi ingrediente, dar foarte, foarte uşor de făcut.

Atenție totuși la calorii și grăsimi pentru că nu duce lipsă :).

Timp de execuţie 15 minute Complexitate redusă
Valori nutritive/100g
Calorii
398
Glucide
6 g
Proteine
12.2 g
Lipide
35.8 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru 500 grame brânza Roquefort în frunze de andive
– 260 gr. brânză Roquefort, sau orice altă brânză cu mucegai, dar moale (ştiu că mulţi strâmbă din nas la branza cu mucegai, dar merită încercat). Oricum, dacă ai gustat şi tot nu te atrage, chiar nu are rost să perseverezi, doar pentru că e de bon ton.

– 140 grame de unt fără sare (65%), la temperatura camerei;

– 4 andive;

– două linguri miez de nucă, bucățele;

– câteva fire de pătrunjel;

– o lingură de vin porto (ca sa nu cheltuim de plângem, putem să înlocuim cu un vin roşu foarte dulce. Cele din Basarabia au potenţialul acesta);

– piper.

Mod de preparare brânza Roquefort în frunze de andive
Amestecăm în blender sau cu pasatorul brânza, untul şi vinul până se omogenizează. Piper negru macinat după gust şi putem să mai adăgam puţin vin, după caz. Dăm deoparte.

Cu andivele procedăm aşa: înlăturăm un strat de frunze de deasupra apoi tăiem circular la cotor cam 5 mm. Luăm deoparte frunzele care se desprind. Repetăm până la ultimele frunze suficient de mari.

Amestecul de brânză îl punem într-un con de ornat sau dacă nu avem utilizăm linguriţa şi îl turnăm la capătul fiecarei frunze. Cam o linguriţă plină. Dacă e cu linguriţa facem striaţii frumoase cu furculiţa, dacă e cu aparatul de ornat alegem capatul cu stea.

Presărăm branza cu câteva nuci tăiate şi aranjăm frunzele pe un platou rotund, ca petalele unei flori. Se ornează cu pătrunjel. Se serveşte imediat.

brânză roquefort cu andive

Atenţie andivele odată tăiate trebuie folosite. Altfel de decolorează şi se amărăsc şi mai tare.

Costuri
Costurile sunt de aproximativ 40-44 RON (prețuri 2018).

Print Friendly, PDF & Email