Ciupercile umplute cu sos bolognese sunt foarte gustoase și nutritive. Sunt ușor de gătit – ce durează mai mult este sosul, însă le puteți face în același timp cu alte mâncăruri la care doriți să utilizați sosul.

Valorile nutritive din tabelul de mai jos sunt pentru toate ingredientele din această rețetă, inclusiv smântâna. Includ și șunca afumată din sos.

Dacă utilizați sos fără suncă afumată și cu iaurt gras de 10%, cantitatea de grăsimi / porție scade cu aproximativ 6 grame (la 20), iar numărul de calorii cu 55 (la 361).

Timpul de execuție cuprinde și sosul.

Timp de execuţie 80-90 minute Complexitate medie
Valori nutritive/porție
Calorii
416
Glucide
16 g
Proteine
29 g
Lipide
26 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru 4 porții de ciuperci umplute cu sos bolognese
– un kilogram de ciuperci pentru grill;
– 150 grame cașcaval normal sau afumat;
– 350-400 grame sos bolognese făcut în casă;
– 350 grame iaurt gras sau smântână de 12%.

Mod de preparare ciuperci umplute cu sos bolognese
Se scot piciorușele ciupercilor și se face cât mai mult loc pentru sos (se scot bine piciorușele, se scot pielițele din interior etc.). Nu este necesar să umblați la lamelele ciupercilor.

Încercați să nu crăpați ciupercile.

Se spală ciupercile, se scurg de apă și se pun 5 minute cu fața în jos ca să mai lase din apă.

În tava cuptorului se pune hârtie de copt și apoi ciupercile.

Se introduc în cuptorul preîncălzit la maxim și se lasă 10 minute.

Se scot și se scurg de zeamă. Închideți cuptorul. Vedeți să nu vă ardeți. Le puteți lasa cu fața în jos 2-3 minute.

Se pun ciupercile pe tavă și se umplu la ras cu sos bolognese. Se introduc 5 minute în cuptor.

Se rade cașcavalul, se pune peste ciuperci și se reintroduce tava în cuptor pentru câteva minute (până se topește bine cașcavalul).

Se scoate tava și se pun ciupercile în alt vas.

ciuperci umplute cu sos bologneseCosturi
Costurile pentru 4 porții de ciuperci umplute cu sos bolognese sunt de aproximativ 20-24 RON (prețuri 2017).

Mod de servire
Se servesc calde, cu iaurt gras sau smântână și sos bolognese extra.

Print Friendly, PDF & Email