Categorii de alergii si etapele manifestarii acestora

0

tipuri de alergiiAcest articol vine in completarea celor patru deja scrise si care au ca subiect alergiile si alergenii.

In continuare va vom prezenta etapele manifestarii alergiilor dar si categoriile principale de alergii.

O reactie alergica se manifesta in doua etape:
- prima data cand intrati in contact cu alergenul, sistemul imunitar produce anticorpi specifici. Acesti anticorpi circula prin organismul dumneavoastra (prin sange) si se leaga de celule produse de sistemul imunitar. Aceste celule se gasesc in toate tesuturile organismului, dar cantitatea cea mai mare poate fi gasita la nivelul nasului, pielii, plamanilor si tractului digestiv.

- a doua data cand intrati in contact cu alergenul, acesta se leaga de anticorpii specifici produsi in prima etapa si care sunt legati de celulele sistemului imunitar. Acest proces declanseaza producerea de cantitati importante de substante ca histamina.

In functie de tesutul in care sunt eliminate, aceste substante vor declansa simptomele alergiilor alimentare. Aceste simptome pot fi minore, dar pot ajunge si la nivelul in care viata dumneavoastra poate fi in pericol. Pentru mai multe informatii puteti citi acest articol.

De obicei, persoanele ce au membrii ai familiei ce sufera de diferite alergii au sanse mult mai mari de a dezvolta aceste afectiuni.

Cele mai importante categorii de alergii sunt:

- alergiile produse de o anumita categorie de produse;
De exemplu, daca sunteti alergic la creveti este foarte posibil sa fiti alergic si la alte vietati marine ca homar, crab si languste.

- alergiile induse de exercitiile fizice;
Aceste reactii alergice se declanseaza din cauza consumului de alimente alergene inainte de a efectua exercitii fizice. Dupa inceperea antrenamentului, temperatura corpului creste si astfel apar simptomele.

Cele mai intalnite simptome sunt: mancarimi, confuzie, cosuri, anafilaxie.

Acest tip de alergii poate prevenit foarte usor, prin consumul redus de produse ca alcool, crustacee, rosii, branza si telina inainte de antrenamente (minim 2-3 ore).

- alergiile la fructe si legume.
Aceste alergii sunt produse de fructe si legume proaspete ca mere, cirese, kiwi, rosii, telina si ardei iute. Acest tip de alergii apare in general primavara si la sfarsitul verii la persoanele ce sufera de rinita alergica.

Simptomele sunt: mancarimi, furnicaturi la nivelul gurii si buzelor si umflarea acestora, mancarimi la nivelul ochilor, secretii nazale si stranut. Aceste simptome pot sa apara si doar prin simplul contact cu sucul alimentelor respective.

Acest tip de alergii se poate preveni prin procesarea termica a alimentelor.

Persoanele sanatoase nu trebuie sa proceseze termic fructele si legumele si chiar este indicat ca acestea sa fie consumate proaspete.

Print Friendly
advert

Niciun comentariu

Spune-ți părerea


cinci + 1 =

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe CeSăMâncăm.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.

and last modified on November 8th, 2013 at 16:29,