Alunele americane in timpul sarcinii, alaptarii si copilariei

0

In 2009, cercetatorii si-au revizuit pozitia in ceea ce priveste consumul de alune americane (arahide) in timpul sarcinii, alaptarii si copilariei.

Pana in 2009, femeile care erau insarcinate sau care alaptau erau sfatuite sa evite consumul de alune americane sau de produse ce le contineau.

alunele-si-alergiileAcelasi sfat era valabil si pentru primii ani de viata ai copilului (pana la trei ani). Cercetarile efectuate au aratat ca nu exista nicio legatura intre consumul in timpul sarcinii si alaptarii de alune americane sau produse ce le contin si alergiile dezvoltate de copii. Astfel, sfatul precedent nu mai are sustinere stiintifica si nu mai trebuie urmat.

Noua pozitie a cercetatorilor o veti gasi mai jos. Aceasta se refera strict la alunele americane (arahide) si nu si la alti alergeni (oua, nuci, lapte, gluten, alune de padure si migdale).

Cercetatorii spun urmatoarele:
Daca doriti sa consumati in timpul sarcinii alune sau produse ce le contin (unt de arahide), puteti face acest lucru daca nu sunteti alergica si daca un medic specialist nu va interzice. Acelasi lucru este valabil si in cazul alaptarii.

In cazul in care incepeti sa va hraniti copilul cu alimente solide pana sa implineasca sase luni, nu este recomandat sa incepeti cu alune si produse din alune sau cu alte alimente alergene. Uneori, aceste alimente pot declansa alergii. Puteti sa le introduceti in alimentatie dupa varsta de sase luni.

Pana la 5 ani nu este recomandat sa hraniti copilul cu alune intregi pentru ca se poate ineca.

Cand introduceti alimente noi in alimentatia copilului este bine sa le introduceti pe rand pentru a detecta mai usor alimentele la care este alergic.

Cand considerati ca bebelusul are o reactie alergica trebuie sa contactati de urgenta un medic. Cele mai frecvente simptome sunt mancarimile, diareea, iritatii la nivelul pielii, voma, respiratia greoaie, buzele umflate etc.

Momentan se deruleaza mai multe studii prin care se incearca sa se stabileasca mai bine legatura dintre alune si alergiile alimentare. Daca apar noutati le vom publica pe site-ul nostru.

Nu considerati informatiile prezente in acest articol ca fiind sfaturi medicale. Inainte sa luati o decizie in ceea ce priveste consumul de alune in situatiile prezentate mai sus vorbiti cu medicul dumneavoastra.

Print Friendly
advert

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

Cod antispam *

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe CeSăMâncăm.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.

and last modified on November 8th, 2013 at 16:19,