Dacă sunteți în căutarea unor modalități pentru a trăi cea mai lungă viață posibilă, aveți deja noroc dacă sunteți femeie.

Peste tot în lume, femeile trăiesc mai mult decât bărbații, la nivel global femeile având o speranță de viață de aproximativ 74 de ani, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

În afară de a avea o dietă echilibrată și de a face sport, există şi alte modalități care vă pot prelungi viaţa, la care probabil că v-aţi gândit mai puţin până acum.

femeie la cumpărăturiDacă sunteți ambițioasă şi doriţi să atingeţi vârsta de cel puțin 100 de ani, cercetătorii au descoperit că următoarele aspecte ale vieţii ajută femeile să mai adauge câțiva ani:

Faceţi copii!
Femeile care au copii înainte de vârsta de 60 de ani se așteaptă să trăiască mai mult decât femeile care nu sunt părinți până la împlinirea vârstei de 60 de ani, potrivit unui studiu recent.

Cercetătorii suedezi au analizat datele din registrul național a peste 1,5 milioane de persoane care s-au născut la începutul anilor 1900.

Subiecții au fost urmăriți pe măsură ce aceştia îmbatrâneau, descoperindu-se că femeile de 60 de ani cu copii au avut 24,6 ani de viață rămași, în timp ce femeile în vârstă de 60 de ani fără copii doar 23,1 ani.

Mergeţi la cumpărături!
Terapia cu ajutorul cumpărăturilor vă poate ajuta să trăiți mai mult, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Epidemiologie și Sănătate Comunitară din anul 2011.

O analiză a persoanelor vârstnice din Taiwan a concluzionat că cei care au făcut cumpărături în fiecare zi au avut un risc de deces cu 27% mai mic decât cumpărătorii cu o frecvență mai redusă.

Autorii notează ca aceste beneficii asupra sănătăţii pot sa nu aibă nimic de-a face cu aspectul financiar al persoanei respective, ci mai degrabă cu alte aspecte precum evitarea singurătăţii şi activitatea fizică.

Beti cafea
Femeile care beau regulat cafea cu cofeină au șanse mai mari să evite o moarte precoce, relatează un studiu publicat in revista Analele Medicinii Interne.

Femeile care au băut cel puţin doua căni de cafea cu cofeină pe zi au avut cu 25% mai puţine șanse să moară din cauza bolilor de inimă, comparativ cu cele care nu au băut cafea.

Autorii studiului sunt însă de părere că este necesar a fi făcute mai multe studii şi cercetări pentru a întelege mai bine asocierea dintre a bea o cană de cafea şi scăderea mortalităţii.

Puteţi locui cu partenerul dumneavoastră și fără inel
Cercetările au arătat că bărbații care sunt fericiți în căsătorie se bucură de o viață mai lungă decât bărbații care sunt singuri.

În schimb, aceste beneficii nu sunt la fel de semnificative şi pentru femei. O relație pe termen lung, fără inel, poate fi suficientă pentru a oferi beneficii asupra sănătăţii și pentru a-i menține pe oameni fericiți.

Atenţie când vă alegeţi partenerul. Vârsta lui contează
Studiile anterioare au arătat că bărbații cu soții mai tinere trăiesc mai mult, dar acest lucru nu se aplică şi femeilor cu soți mai tineri, potrivit studiilor.

Cu cât diferența de vârstă este mai mare față de soț, cu atât este mai mică speranța de viață.

Deși articolul este dedicat femeilor, mare parte din cele de mai sus sunt aplicabile și bărbaților (mersul la cumpărături, consumul de cafea etc.).

Surse
nih.gov
bmj.com
bmj.com
annals.org

Print Friendly, PDF & Email