Clătite cu muşchiuleţ şi caşcaval

0

Clătitele cu muşchi de porc şi caşcaval sunt un aperitiv delicios sau pot fi servite la micul dejun. Sunt mult mai echilibrate decât varianta dulce (clătite cu banane şi dulceaţă) şi conţin 18 grame de zahăr mai puţin decât acestea. În plus, au şi un conţinut ridicat de proteine şi sunt o sursă foarte bună de calciu. Singurul dezavantaj este că au 10 grame de grăsimi în plus faţă de clătitele dulci.

Timp de execuţie 60 minute Complexitate medie
Valori nutritive/porţie
Calorii
340
Glucide
   28.9 g
Proteine
  20.3 g
Lipide
  15.8 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru 10 porţii de clătite cu muşchiuleţ şi caşcaval
Pentru aluatul clătitelor, ingredientele sunt aceleaşi ca la reţeta Clătite cu banane şi dulceaţă (se obţin aproximativ 20 de bucăţi)

Pentru umplutură sunt necesare:
- 250-300 gr muşchiuleţ afumat;
- caşcaval sau telemea (250-300 g);
- mărar (opţional).

Mod de preparare clătite cu muşchiuleţ şi caşcaval
Aluatul clatitelor se prepară după descrierea din reţeta Clătite cu banane şi dulceaţă.

După ce am pregătit aluatul, se pune un strop de ulei în tigaie si se incinge, după care punem un polonic de aluat.

După ce este facută pe o parte, întoarcem clătita, punem repede brânza / caşcavalul ras pe jumătate din clătită, apoi feliuţele de muşchi de porc afumat şi puţin mărar tocat dacă avem.

Imediat după ce se pune umplutura, se împătureşte clătita pe jumătate şi se lasă să se prajească întâi pe o parte, iar apoi se întoarce şi pe cealaltă parte.

clatite cu muschi si cascavalDupă ce s-a facut pe ambele parţi, se mai împătureşte încă o dată pe jumătate şi se aşează în farfurie, pentru a fi servită.

clatite-muschiulet-porc-cascavalCosturi pentru 10 porţii
Costurile pentru 10 porţii de clătite cu muşchiuleţ şi caşcaval sunt de aproximativ 23-25 RON (preţuri 2014).

Mod de servire
Se serveşte caldă. Poate fi servită la micul dejun împreună cu un pahar de iaurt.

Print Friendly
advert

Niciun comentariu

Spune-ți părerea


+ 7 = paisprezece

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe CeSăMâncăm.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.