O reţetă pentru o ciorbă de porc foarte gustoasă şi destul de apropiată de reţeta tradiţională. Este o mâncare plină de nutrienţi, ideală pentru cină. Aceasta este o sursă importantă de proteine, grăsimi bune, minerale, vitamine şi glucide. Nu consider ca veţi regreta decizia de a încerca această ciorbă de porc cu legume.

Timp de execuţie 75-80 minute Complexitate medie
Valori nutritive/porţie
Calorii
291
Glucide
18 g
Proteine
21 g
Lipide
15 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru cinci porţii
– 500 grame carne de porc (pulpă sau ceafă);
– 1 morcov;
– 1/3 ţelină;
– ½ conservă roşii;
– 100 g mazăre congelată;
– 3 cepe roşii;
– un cartof;
– o legătură pătrunjel sau leuştean;
– o jumătate ardei roşu mare sau un ardei roşu mediu;
– 4 linguri ulei de măsline;
– lămâi;
– sare;
– piper;
– 2 l apă.

Mod de preparare ciorbă de porc cu legume
Carnea se taie cuburi şi se pune la fiert în 2 litri de apă împreună cu ţelina tăiată mare şi cu cepele tăiate pe jumatate. Se lasă la fiert 45 de minute cu capac (foc mediu). Se spumează.

Se rade morcovul şi se căleşte câteva minute în uleiul de măsline.

Se scot legumele din ciorbă (se aruncă) şi se adaugă morcovul călit, ardeiul roşu (tocat) şi mazărea. Se lasă la fiert 15 minute la foc mic spre mediu.

Se adaugă cartoful (tăiat cuburi), pătrunjel sau leuştean tocat şi conserva de rosii. Se fierbe până sunt gata cartofii (foc mic spre mediu).

Se drege ciorba de porc cu legume de sare şi piper şi se adaugă zeama de lămâie pentru acrit (o lămâie – două).

Se ia de pe foc.

ciorba  de porc cu legumeCosturi
Costurile pentru cinci porţii de ciorbă de porc cu legume sunt de aproximativ 18-20 RON (preţuri 2015).

Mod de servire
Se serveşte caldă.

Print Friendly, PDF & Email