Copiii și mâncarea fast food

0

Efecte fast food copiiO armată de nutriționiști ne amintesc constant că aproape toate alimentele fast food sunt dăunătoare. Aceștia nu sunt însă lângă noi să ne susțină atunci când copiii sau nepoții noștri încearcă să ne convingă să ne oprim la un lanț de magazine de tip fast food.

Copiii, prin metodele lor viclene, pot obține de cele mai multe ori tot ce iși doresc și de aceea este destul de greu să reziști cererii lor de a opri la un fast food. NU cedați!!

Trebuie să rețineți că acest tip de mâncare este foarte dăunător și poate duce la creștere în greutate și la multe alte probleme de sănătate. Înainte să mergeți cu copilul dumneavoastră la fast food trebuie să vă gândiți că îi faceți rău și nu cred că un parinte dorește să își rănească urmașii.

Ultimele cercetări
Un studiu recent (iunie 2012) a încercat să descopere care este legatura dintre alimentele consumate de anumite persoane și astm, rinită și eczemă. Studiul a fost efectuat pe 500.000 de copii din 31 de țări și pe două grupe de vârstă – 6-7 ani și 13-14 ani.

În ambele grupuri s-a observat că acei copii care consumau fast food de trei ori pe săptămână aveau un risc mult mai ridicat de astm, rinită și eczeme.

Adolescenții prezentau un risc mai crescut cu 39%, iar cei mici cu 27%. Tot din acest studiu a rezultat și că doar trei porții de fructe pe săptămână au redus considerabil riscul de apariție a afecțiunilor menționate mai sus.

Un alt studiu, publicat în 2013, a descoperit că adolescenții și cei mici consumă mult mai multe calorii în restaurantele fast food decât acasă.

Diferența între alimentele consumate acasa și cele din fast food a fost între 160-310 calorii/zi. Această cantitate este foarte mare dacă ne gândim ce greutate are un copil de câțiva ani sau unul de 13-14 ani și că anul are în general 365 de zile.

Aceste calorii extra se cumulează, iar dacă a consumat doar o singură dată pe săptămână timp de un an rezultă multe calorii goale, ce nu aduc cu ele alți nutrienți și care aduc doar grăsimi saturate, glucide rafinate și foarte mulți aditivi alimentari.

Dupa cum am spus mai sus, obezitatea nu este singurul pericol la care vă expuneți copilul atunci când mergeti de ziua lui la McDonalds, așa că vă rog să vă gândiți bine înainte să faceți acest lucru. Alte informații găsiti și în acest articol!

Ce se poate face?
Ce poate face un părinte atunci când este rugat insistent de copiii săi să îi scoată la fast food?

Sa refuze categoric, să le explice de ce nu este bine să mănânce acolo și să le ofere o alternativă.

Chiar dacă ceilalți părinți își scot copii la fast food, dumneavoastră nu trebuie să faceți această greșeală. Alternativa este reprezentată de un restaurant normal, unde se găsesc multe tipuri de alimente sănătoase.

Să nu credeți că există diferentă mare de preț între un fast food și un restaurant de cartier. Există alimente dăunătoare și în restaurantele normale și trebuie să aveți grijă și aici ce alimente consumă copiii dumneavoastră.

Pentru a vă ușura munca am facut noi niște reguli ce ar trebui urmate atunci când ieșiți în oraș cu copiii sau fără:

– nu lasați copiii să își bea caloriile; comandati apă, limonadă, lapte sau iaurt și nu băuturi răcoritoare, frappe, lapte cu cacao etc.

– ca garnitură alegeți o salată sau un cartof copt / fiert și nu cartofi prăjiți sau țărănești;

– nu comandați porții foarte mari;

– alegeți produsele la grătar și nu pe cele prăjite;

– nu comandați produse de tipul brânzei topite sau margarinei;

– folosiți muștar și ketchup și nu sosuri speciale (de obicei sunt foarte grase și pline de aditivi);

– nu uitați ca periodic să comandați și pește la grătar;

– ca desert comandați o salată de fructe și nu prăjituri;

– încercați să fiți un exemplu pentru copiii dumneavoastră și respectați aceste reguli.

Stiu că nu este posibil să oferim copiilor noștri o alimentație sănătoasă 100%. Unii vor zice că este posibil. Da, este posibil cu forța, lucru ce pe termen lung nu va funcționa și probabil va produce mai mult rău decât bine.

Trebuie să existe negociere și înțelegere între părți pentru ca totul să meargă în directța bună și să puteți să vă îndrumați copiii astfel încât peste 85% din alimentele consumate să fie și sănătoase.
Succes!!

Print Friendly

Informațiile prezente pe această pagină, inclusiv cele din comentarii, au caracter informativ și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Nu vă fundamentați acțiunea sau lipsa de acțiune doar pe baza acestora. Trebuie să consultați medicul specialist cu privire la orice problemă sau informație referitoare la sănătatea și bunăstarea dumneavoastră.

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe CeSăMâncăm.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.

and last modified on May 2nd, 2017 at 11:25,