Deşi nu recomand utilizarea suplimentelor alimentare există cazuri în care acestea sunt necesare şi trebuie utilizate.

Astfel, dacă vă aflaţi în situaţia în care sunteţi nevoiţi să consumaţi suplimente alimentare trebuie să vă asiguraţi că achizitionaţi cel mai bun supliment disponibil. Un supliment este bun dacă este eficient, are puţine efecte adverse (preferabil 0), nu conţine impurităţi, conţine ce este listat pe etichetă.

Suplimente alimentare Pentru a fi un supliment de calitate acesta trebuie să aibă urmatoarele caracteristici:

– este natural 100%;

– are certificat de bune practici şi utilizează standarde de calitate (ISO);

– producatorul suplimentului este şi producatorul materiei prime sau materia prima utilizată este produsă de companii recunoscute în ceea ce priveşte calitatea produselor lor;

– firma producătoare utilizează instituţii independente pentru verificarea calităţii produselor lor;

– este eficient. Încercaţi să utilizaţi produsele unor companii care au tradiţie îndelungată în producerea de suplimente alimentare de calitate şi eficiente.

– nu conţine aditivi inutili precum coloranţi, arome etc.

De asemenea, pentru a vă asigura că produsul dorit este de calitate puteţi căuta în literatura de specialitate studii care arată eficienţa acestuia sau puteţi suna la producător pentru a afla unde sunt publicate studiile referitoare la eficienţa şi siguranţa produsului lor.

Dacă un produs pare prea bun (este 100% natural, vindecă diferite boli, se oferă returnarea banilor dacă nu are efect etc.) ar trebui să cercetaţi suplimentar pentru că este posibil sa fie exact invers.

Evitaţi achiziţionarea suplimentelor alimentare din mediul online şi încercati să le cumpăraţi din farmacii cunoscute. Există şi în mediul online firme credibile, însă este necesar să cercetaţi bine pentru a le identifica şi pentru a elimina firmele aparute peste noapte care comercializează suplimente false sau de calitate slabă.

Nu consumaţi suplimente alimentare fără să consultaţi un medic specialist, în special dacă suferiţi de afecţiuni cronice sau urmaţi un tratament medicamentos.

Ce trebuie să reţineţi este faptul că suplimentele alimentare nu trebuie utilizate pentru a înlocui o alimentaţie sănătoasă, indiferent de conţinutul lor şi de afirmaţiile producătorului.

În cazul în care sunt necesare trebuie să ţineţi minte că trebuie să cercetaţi înainte de a cumpăra un supliment alimentar şi să le alegeţi doar pe cele care sunt produse şi comercializate de firme credibile, nu conţin aditivi alimentari şi alte impurităţi dăunătoare, sunt naturale şi au fost supuse unui control de calitate riguros.

Pentru a vedea ce trebuie să faceţi pentru a alege suplimentul potrivit pentru dumneavoastră citiţi acest articol.

Print Friendly, PDF & Email