O mâncare făcută cu ce am găsit prin casă care a ieşit destul de interesantă. Este puţin cam grasă, însă se rezolvă foarte uşor cu câteva murături.

Nu durează mult să o faceţi, însă trebuie să fiţi atenţi să nu o ardeţi.

Chiar dacă are un conţinut măricel de grăsimi şi glucide, această mâncare cu cuş – cuş este sănătoasă dacă este consumată cu moderaţie.

Timp de execuţie 50-55 minute Complexitate medie
Valori nutritive/porţie
Calorii
 385
Glucide
  36 g
Proteine
  13 g
Lipide
  21 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru şase porţii de cuş – cuş cu brânză şi caşcaval
– 250 grame cuş – cuş;
– 600 ml supă de pui sau apă;
– 150 grame smântână;
– trei căţei de usturoi;
– 1/2 ceapă roşie medie;
– 40 grame caşcaval afumat;
– 120 grame brânză de burduf;
– 1/3 legătură pătrunjel;
– 40-50 ml ulei de măsline;
– 30 grame unt;
– o roşie;
– un ardei;
– sare şi piper.

Mod de preparare cuş – cuş cu brânză şi caşcaval
Se toaca mărunt ceapa şi usturoiul şi se călesc pentru 5 minute în ulei şi unt. Peste se adaugă cuş – cuş şi se mai lasă 5 minute la foc mic.

Se pun cei 600 ml de supă de pui, se lasă la foc mare până la primul fiert şi apoi se lasă la foc mic aproximativ 10-12 minute (amestecaţi pentru că se poate arde).

Ardeiul şi roşia se rad pe răzătoarea mare (astfel scăpaţi şi de coajă) şi se toacă pătrunjelul. Legumele se adaugă peste cuş – cuş împreună cu smântâna şi cu puţin piper şi se lasă la fiert (foc mic) aproximativ 8-10 minute (până fierbe cuş – cuş).

Se adaugă caşcavalul ras şi brânza de burduf, se amestecă bine până se topesc, se drege de sare şi se ia de pe foc.

La final poate fi adăugată şi puţină ceapă verde.

cus - cus cu cascaval si branzaCosturi
Costurile pentru şase porţii de cuş – cuş cu brânză de burduf şi caşcaval afumat sunt de aproximativ 17-20 RON (preţuri 2015).

Mod de servire
Se serveşte cald, ca garnitură sau ca fel principal. Merge bine cu murături de orice fel şi cu ceapa verde.

Print Friendly, PDF & Email