Legume mexicane
Această mâncare este foarte complexă din punct de vedere al conţinutului de nutrienţi, conţinând şase tipuri de legume, ulei de măsline şi două surse de proteine de origine animală.
Este bogată în vitamine, minerale, proteine, glucide şi grăsimi nesaturate.
Legumele mexicane sunt ideale şi pentru persoanele ce au probleme de digestie, acestea fiind o sursă foarte importantă de fibre alimentare (3.8 g/100 g).
Timp de execuţie 25 – 30 minute
Complexitate redusă |
|
Valori nutritive/porţie
|
|
Calorii
|
141
|
Glucide
|
12 g
|
Proteine
|
7.5 g
|
Lipide
|
7 g
|
Valorile prezente în tabel sunt orientative
|
Ingrediente pentru opt porţii
– amestec mexican edenia – 1 kilogram; acesta conţine morcovi, mazăre, fasole verde, porumb dulce, ardei roşu şi ardei verde.
– 2 oua mari, de găina;
– 15-20 ml ulei de măsline;
– 85-90 grame caş afumat ras – se poate folosi şi caşcaval afumat;
– sare;
– piper.
Mod de preparare
Într-o tigaie adâncă (wok) se încălzesc 15-20 ml de ulei de măsline (nu încins), se pun legumele congelate şi se lasă la foc mediu 15-20 de minute până se inmoaie morcovii.
Se condimenteaza după plac, se pun două ouă bătute şi se amestecă 2-3 minute până se solidifică. Se presară caşul afumat ras, se amestecă 10-20 secunde şi se ia de pe foc.
Valorile nutritive din tabelul de mai sus sunt valabile pentru 150 grame de legume mexicane (când sunt folosite ca garnitura – opt porţii).
Dacă sunt consumate simple (patru porţii) cantitatea se dublează şi implicit şi valorile nutritive per porţie.
Costuri pentru opt porţii
Costurile pentru opt porţii de legume mexicane variază între 14-16 RON (preţuri 2013).
Mod de servire
Se servesc calde sau reci, simple sau ca garnitură.