Pastă de ton

2

Uneori este destul de greu să te convingi că trebuie să cobori din pat să iţi prepari micul dejun şi astfel ajungi să sari peste această masă sau să cumperi ceva în drum spre muncă. De cele mai multe ori acel ceva nu este foarte sănătos.

Astfel, pasta de ton este ideală pentru micul dejun aceasta conţinând o cantitate importantă de proteine, grăsimi bune şi minerale, iar aspectul cel mai important este că aceasta poate fi gătită seara şi se poate păstra în frigider 3-4 zile.

Timp de execuţie 5-10 minute Complexitate redusă
Valori nutritive/porţie
Calorii
97
Glucide
   2 g
Proteine
 11 g
Lipide
   5 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru şase porţii de pastă de ton
– două conserve de ton bucăţi în ulei (preferabil în ulei de măsline, însă este cam scump);
– 3 linguri brânză cremă (nu foarte sărată);
– două linguri ketchup heinz;
– zeamă de lămâie (după gust)
– o linguriţă boia dulce;
– piper şi muştar praf (după gust);
– mărar (opţional);
– sos iute (opţional);
– usturoi (opţional).

Mod de preparare
Pasta de ton este foarte uşor de gătit, aceasta fiind gata în aproximativ 5-10 minute.

Astfel, scurgeţi conservele de ulei şi apoi puneţi toate ingredientele într-un blender mic (preferabil unul cu vas drept nu conic) şi omogenizaţi până devine o pastă fină (2-3 minute). Gustaţi şi dacă mai este nevoie mai adăugaţi zeamă de lămâie, piper şi alte ingrediente pe care le consideraţi potrivite (am menţionat şi eu câteva opţionale în lista de ingrediente) şi mai omogenizaţi 1-2 minute.

Puneţi într-un vas bine închis şi introduceţi la frigider. Pasta de ton poate fi astfel păstrată pentru câteva zile.

pasta de tonCosturi
Costurile pentru şase porţii de pastă de ton sunt de aproximativ 15-17 RON (preţuri 2015).

Mod de servire
Se poate servi oricând, în special la micul dejun pe pâine uşor prăjită şi cu câteva felii de roşii deasupra.

Print Friendly
advert

2 Comentarii

  1. Raspunde YON_RIJKSADELAAR 24/03/2015

    Combinatia peste cu branza nu cumva e contraindicata?

Spune-ți părerea

Cod antispam *

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe CeSăMâncăm.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.