Brioşe cu făină integrală şi miere
Brioşele cu făină integrală au mult mai puţine calorii decât alte tipuri de prăjituri şi vă satisfac şi pofta de dulce.
Datorită făinei integrale, brioşele conţin o cantitate considerabilă de fibre alimentare si astfel influenţează pozitiv digestia.
Prin prisma ingredientelor conţinute, acestea sunt o sursă importantă de glucide, minerale, vitamine şi antioxidanţi.
Chiar dacă zahărul a fost înlocuit cu miere şi faina albă cu cea integrală, acestea au totuşi o valoare calorică ridicată faţă de alte alimente (per 100 grame) şi nu trebuie consumate în exces.
O porţie (două bucăţi – 50-60 grame), de două – trei ori pe săptămână, la micul dejun, împreună cu un pahar cu lapte sau cu iaurt este suficientă.
Timp de execuţie 50-60 minute
Complexitate medie |
|
Valori nutritive/porţie
|
|
Calorii
|
120
|
Glucide
|
22 g
|
Proteine
|
4 g
|
Lipide
|
2 g
|
Valorile prezente în tabel sunt orientative
|
Ingrediente pentru opt porţii
– 145 grame miere (aproximativ 8 linguri);
– 120 grame zmeură (1/2 pahar de 300 ml);
– 90 grame făină integrală (aproximativ 10 linguri);
– 3 ouă;
– o linguriţă praf de copt;
– sare.
Mod de preparare
Se separă gălbenuşurile de albuşuri, se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, se adaugă mierea treptat şi se mixează în continuare, se adaugă gălbenuşurile, apoi zmeura şi se omogenizează.
Se adaugă treptat făina integrală (mărunţită în blender sau râşniţă) şi praful de copt amestecând uşor cu un tel (nu cu mixerul).
Amestecul se toarnă în 16 forme tapetate cu hârtie de copt (aproximativ două linguri în fiecare) şi se introduce în cuptorul preincălzit la 170 °C, pe treapta mijlocie, timp de 30-35 minute.
Costuri pentru opt porţii
Costurile pentru opt porţii de brioşe cu făină integrală şi miere sunt de 7-8 RON (preţuri 2013).
Mod de servire
Se pot servi calde sau reci cu un pahar de iaurt sau de lapte dulce.