Despre acest sos nu vă pot spune decât că este foarte interesant, uşor de făcut şi bogat în antioxidanţi şi grăsimi bune.

Sosul franţuzesc se prepară în maxim 10 minute, însă trebuie lasat la frigider minim trei ore înainte să îl folosiţi.

Timp de execuţie 10 minute Complexitate redusă
Valori nutritive/porţie
Calorii
127
Glucide
  7.5 g
Proteine
  0.5 g
Lipide
10.5 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru patru porţii
– 40 ml ulei de măsline;
– 40 grame ketchup Heinz (nu conţine aditivi);
– 15 grame zahăr brun;
– 15 ml oţet de mere;
– 5 grame ceapă;
– 3 ml zeamă de lămâie;
– 0.5 grame muştar pudră (se poate obţine prin măcinarea boabelor în blender);
– 0.5 grame boia dulce de ardei;
– un gram sare;
– 0.4 grame piper.

Mod de preparare
Tocaţi foarte mărunt ceapa.

Într-un recipient cu capac (borcan) se amestecă ingredientele şi se agită bine până se omogenizează.

Se ţine la frigider minim trei ore.

Se agită bine înainte de folosire.

Poate fi facut şi în blender (înainte de a pune uleiul), însă prefer să îl fac prin metoda clasică.

Se obţin aproximativ 120 ml de sos franţuzesc ce pot fi folositi în salate cu pui, salată de vară cu paste, salate de cartofi etc.

sos frantuzescCosturi
Costurile pentru patru porţii de sos franţuzesc sunt de aproximativ 2-3 RON (preţuri 2014).

Print Friendly, PDF & Email