Biscuiţii cu banane şi ovăz sunt un aliment delicios cu care vă puteţi începe ziua. Aceştia pot fi consumaţi la micul dejun cu un pahar de lapte sau iaurt, dar şi ca gustare, între mesele principale.

Biscuiţii cu banane şi ovăz pot înlocui, din punct de vedere nutritiv, foarte uşor mărcile de biscuiţi promovaţi în prezent în România ca fiind foarte sănătoşi, însă fără să conţină aditivi alimentari.

Timp de execuţie 30 – 35 minute Complexitate redusă
Valori nutritive/porţie
Calorii
245
Glucide
  35 g
Proteine
 5 g
Lipide
   9.5 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Sunt bogati în fibre, vitamine şi minerale, dar şi în grăsimi bune şi glucide, ceea ce îi face să fie perfecţi pentru micul dejun.

Dacă doriţi să obţineţi biscuiţi mai crocanţi puteţi reduce grosimea acestora.

Ingrediente pentru patru porţii
– 300 grame banane (cantitate netă – fără coajă)
– 50 grame nucă rasă;
– 70 grame fulgi de ovaz;
– 30 grame stafide;

Mod de preparare
Biscuiţii cu banane şi ovăz sunt foarte uşor de gătit şi de aceea pot fi făcuţi zilnic, astfel încât să aveţi pentru a doua zi.

Pisaţi bananele cu o furculiţă şi radeţi miezul de nucă.

Amestecaţi bine cele patru ingrediente, după care luaţi cu o lingură cantitatea dorită şi puneţi pe hartia de copt din tavă. Puteţi presa uşor aluatul pentru a ajunge la grosimea dorită.

Se lasă la copt 10 minute, după care se întorc şi se mai lasă 10 minute. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180° C.

biscuiti banane ovazCosturi pentru patru porţii
Costurile pentru patru porţii de biscuiţi cu banane şi ovăz sunt de aproximativ 4-5 RON (preţuri 2014).

Mod de servire
Biscuiţii cu banane şi ovăz se pot servi simpli sau cu un pahar de lapte dulce sau iaurt.

Print Friendly, PDF & Email