Prăjiturile cu banane, ovăz şi ciocolată sunt foarte sănătoase dacă sunt consumate cu moderaţie (maximum o porţie pe zi), acestea fiind bogate în fibre, grăsimi sănătoase, proteine şi minerale.

Un alt avantaj este faptul că aceste prăjituri pot fi gătite foarte uşor şi rapid fără să necesite diplomă de bucătar :).

Timp de execuţie 50-55 minute Complexitate redusă
Valori nutritive/porţie
Calorii
268
Glucide
  30.1 g
Proteine
    5.1 g
Lipide
  14.2 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru 10 porţii (20 bucăţi) de prăjituri cu banane, ovăz şi ciocolată
– 130 grame fulgi fini de ovăz;
– 90 grame faină de ovăz;
– 90 grame zahăr brut pudră din trestie de zahăr;
– 90 ml ulei de măsline;
– 80 ml lapte dulce integral;
– 10 grame zahăr vanilat (nu vanilinat);
– un ou;
– 140 grame banane (o banană mare);
– 15 grame fistic;
– 25 grame migdale nesărate;
– 50 grame ciocolată dulce – amăruie (55% cacao);
– ¾ linguriţă praf de copt;
– ½ linguriţă sare.

Mod de preparare prăjituri cu banane, ovăz şi ciocolată
Se preîncălzeşte cuptorul la 180 °C.

Se adaugă fulgii de ovăz, faina de ovăz, praful de copt, sarea, zahărul brut şi se amestecă bine.

În alt vas se adaugă uleiul de măsline, laptele dulce, zahărul vanilat, oul şi se amestecă bine.

Se combină cele două amestecuri şi se omogenizează bine.

Se adaugă banana (fiecare rondea se taie în patru), migdalele, fisticul şi ciocolata (mărunţite) şi se amestecă bine.

Într-o tavă acoperită cu hârtie de copt se pune amestecul cu o lingură şi se introduce la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute.

Se scot şi se lasă la răcit.

prajituri cu banane, ovaz si ciocolataCosturi
Costurile pentru 10 porţii de prăjituri cu banane, ovăz şi ciocolată sunt de aproximativ 12-14 RON (preţuri 2015).

Mod de servire
Reci, simple sau cu un pahar cu lapte dulce, iaurt sau lapte bătut.

Print Friendly, PDF & Email