Conopidă cu usturoi şi ceapă verde

1

Această reţetă este dedicată iubitorilor de usturoi şi maioneză. Conopida cu usturoi şi ceapă verde este densă din punct de vedere caloric, însă consumată cu moderaţie este o mâncare sănătoasă.

Ca să ştiţi la ce să vă aşteptaţi, conopida fiartă are gust de varză şi miros de varză murată aşa că persoanele care nu prea agreează aceste caracteristici mai bine nu se apucă de mâncare.

Timp de execuţie 60-70 minute Complexitate redusă
Valori nutritive/porţie
Calorii
203
Glucide
 3 g
Proteine
1.7 g
Lipide
20.5 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Nu vă faceţi griji pentru cantitatea de colesterol din maioneză. Aceasta este prea mică (sub 5% din necesarul zilnic per porţie) pentru a avea un impact serios asupra nivelului de colesterol din sânge.

Ca beneficii această mâncare vă aduce foarte mulţi antioxidanţi din usturoi, ceapă verde şi lămâie.

Ingrediente pentru opt porţii
- 350 grame conopidă crudă (doar inflorescenţele);
- 150-200 grame maioneză făcuta în casă;
- o legatură ceapă verde;
- usturoi;
- lămâie;
- sare.

Mod de preparare
Se curăţă conopida, se rupe în bucaţi mai mici, se spală şi se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă la fiert aproximativ 30-40 de minute (până este fiartă bine).

După ce a fiert se scurge şi se lasă câteva minute să se răcească.

Se toacă foarte mărunt (mie mi-a ieşit cam mare) şi se pune în vasul final. Peste ea se adaugă maioneza făcută în casă, ceapa verde tocată mărunt (doar frunzele) şi usturoiul pisat (după gust).

Opţional se mai poate adauga puţin suc de lămâie.

Se drege de sare şi se introduce la frigider unde poate fi pastrată pentru 2-3 zile.

conopida cu maioneza, ceapa verde si usturoiCosturi
Costurile pentru opt porţii de conopidă cu usturoi şi ceapă verde sunt de aproximativ 6-8 RON (preţuri 2014).

Print Friendly
advert

1 Comentariu

  1. Raspunde Lavinia Sterpu 10/05/2014

    Sunt curioasă şi am să prepar această reţetă. Pare foarte simplă şi rapidă. Merci mult pentru idee.

Spune-ți părerea


5 × nouă =

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe CeSăMâncăm.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.

and last modified on November 16th, 2014 at 20:12,