Dacă doriţi ceva sănătos pentru micul dejun sau chiar ca gustare, încercaţi această reţetă simplă.

Brânza cremă cu mărar şi ceapă verde are o cantitate importantă de calciu şi proteine, iar ceapa verde si mărarul vă furnizează o mică porţie de vitamine şi minerale.

Timp de execuţie 10  minute Complexitate redusă
Valori nutritive/porţie
Calorii
137
Glucide
  2.1 g
Proteine
  10.7 g
Lipide
  9.5 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Baza de mai jos (fără mărar şi ceapă) poate fi folosită şi pentru alte tipuri de brânză cremă (puteţi pune ciuperci, măsline etc.).

Ingrediente pentru şase porţii
– 180 brânză proaspătă de vaci (fără sare);
– 65 grame brânză maturată de oaie;
– 20 grame caşcaval afumat (ras);
– 75 grame smântână (12%);
– o jumătate de legatură ceapă verde (doar frunzele);
– o legatură mărar proaspăt (fără cozi).

Mod de preparare
Brânza cremă cu mărar şi ceapă verde este o mâncare simplă ce poate fi realizată în maxim 10 minute.

Într-un vas zdrobiţi bine (manual sau cu mixerul) cele două tipuri de brânză, adăugaţi smântâna şi caşcavalul ras, omogenizaţi până obţineţi o pastă uniformă. Nu folosiţi mixerul pe o viteză prea mare pentru a nu face amestecul prea lichid.

Adăugaţi mărar tocat marunt sau / şi ceapă verde după gust şi amestecaţi.

Cantitatea de mărar / ceapă folosită depinde de dumneavoastră. Eu am folosit aproximativ o legătură de mărar şi o jumătate de legatură de ceapă verde.

Poate fi pastrată la frigider pentru câteva zile.

crema de branza cu ceapa si mararCosturi
Costurile pentru şase porţii de brânză cremă cu mărar şi ceapă verde sunt de 7-9 RON (preţuri 2014).

Print Friendly, PDF & Email