Brânză cremă cu mărar şi ceapă verde
Dacă doriţi ceva sănătos pentru micul dejun sau chiar ca gustare, încercaţi această reţetă simplă.
Brânza cremă cu mărar şi ceapă verde are o cantitate importantă de calciu şi proteine, iar ceapa verde si mărarul vă furnizează o mică porţie de vitamine şi minerale.
Timp de execuţie 10 minute Complexitate redusă
|
|
Valori nutritive/porţie
|
|
Calorii
|
137
|
Glucide
|
2.1 g
|
Proteine
|
10.7 g
|
Lipide
|
9.5 g
|
Valorile prezente în tabel sunt orientative
|
Baza de mai jos (fără mărar şi ceapă) poate fi folosită şi pentru alte tipuri de brânză cremă (puteţi pune ciuperci, măsline etc.).
Ingrediente pentru şase porţii
– 180 brânză proaspătă de vaci (fără sare);
– 65 grame brânză maturată de oaie;
– 20 grame caşcaval afumat (ras);
– 75 grame smântână (12%);
– o jumătate de legatură ceapă verde (doar frunzele);
– o legatură mărar proaspăt (fără cozi).
Mod de preparare
Brânza cremă cu mărar şi ceapă verde este o mâncare simplă ce poate fi realizată în maxim 10 minute.
Într-un vas zdrobiţi bine (manual sau cu mixerul) cele două tipuri de brânză, adăugaţi smântâna şi caşcavalul ras, omogenizaţi până obţineţi o pastă uniformă. Nu folosiţi mixerul pe o viteză prea mare pentru a nu face amestecul prea lichid.
Adăugaţi mărar tocat marunt sau / şi ceapă verde după gust şi amestecaţi.
Cantitatea de mărar / ceapă folosită depinde de dumneavoastră. Eu am folosit aproximativ o legătură de mărar şi o jumătate de legatură de ceapă verde.
Poate fi pastrată la frigider pentru câteva zile.
Costuri
Costurile pentru şase porţii de brânză cremă cu mărar şi ceapă verde sunt de 7-9 RON (preţuri 2014).