Această reţetă de muşchi de porc la cuptor este uşor de realizat, iar rezultatul este o carne de porc suculentă şi gustoasă. Temperatura utilizată în cuptor şi modul de preparare nu permit atingerea unor temperaturi foarte mari.

Este o mâncare cu o cantitate foarte mare de proteine şi cu o cantitate redusă de grăsimi şi calorii per porţie, ceea ce o face ideală pentru persoanele ce doresc să acumuleze masă musculară.

Timp de execuţie 140 – 180 minute Complexitate medie
Valori nutritive/porţie
Calorii
174
Glucide
  1.6 g
Proteine
  31  g
Lipide
  4.8 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru şase porţii
– 850 grame muşchi proaspat de porc;
– 100 ml ulei de măsline;
– o jumătate de lămâie;
– o roşie mare;
– 2-3 caţei de usturoi;
– condimente (piper alb, rozmarin, oregano, muştar pudră, pătrunjel, cimbru);
– sare.

Mod de preparare
Se taie muşchiul în felii subţiri (aproximativ 1-1.5 centimetri), perpendicular pe fibră şi se lasă la marinat la frig 3-6 ore în ulei de măsline, piper alb măcinat, rozmarin, oregano, usturoi pisat, zeamă de lămâie, sare, muştar pudră, pătrunjel, cimbru şi 50 de ml de apă.

Sosul pentru marinat se face înainte să punem muşchiul în vas, amestecând bine toate ingredientele enumerate mai sus. La 1-2 ore se mai intoarce carnea în vas pentru a patrunde bine condimentele şi sarea.

După ce s-a marinat, se scurg feliile de ulei (fără a îndeparta condimentele) şi se aşează pe o hârtie de copt, una peste alta astfel încât să se reconstruiească muşchiul.

Se toarnă peste ele puţin suc de roşii şi se împachetează strâns în hârtia de copt (puteţi ca peste prima hârtie să mai puneţi încă una şi se pune în cuptorul preîncălzit la 160 grade, pe treapta de mijloc.

Cel mai uşor este ca împachetarea şi gătirea să fie făcute într-o tavă îngustă pentru cozonaci, iar peste muşchi să mai puneţi încă o tavă sau ceva ce nu permite desfacerea hârtiei.

Se lasă la cuptor aproximativ 2 ore după care mai poate fi lăsat câteva minute cu hârtia desfacută (dacă vi se pare prea suculent), însă trebuie să fiţi atenţi să nu îl uscaţi. Sosul format în hârtie poate fi aruncat sau poate fi folosit pentru a stropi muschiul (depinde dacă vă place gustul). Noi l-am aruncat.

muschi de porc la cuptorCosturi
Costurile pentru şase porţii de muşchi de porc la cuptor sunt de aproximativ 20-22 RON (preţuri 2014).

Mod de servire
Se serveşte cald şi datorită conţinutului ridicat de proteine noi recomandăm să fie însoţit de o salată de vară (roşii, castraveţi, salată verde etc.). Poate fi servit şi cu un sos roşu cu ciuperci sau cu o porţie de tocaniţă cu ciuperci (fără afumătură).

Print Friendly, PDF & Email