Piure de cartofi

0

Piureul de cartofi este o garnitură potrivită pentru multe feluri de mâncare. Această garnitură este mult mai sănătoasă decât cunoscuţii cartofi prăjiţi şi în plus conţine şi câteva grame de proteine, este o sursă decentă de calciu şi de alte minerale şi are mult mai puţine calorii decât cartofii prăjiţi.

Faţă de cartofii prajiţi (per 100 grame), piureul de cartofi are de aproximativ trei ori mai puţine calorii şi de trei – patru ori mai puţine grăsimi.

Timp de execuţie 40-45 minute Complexitate redusă
Valori nutritive/porţie
Calorii
216
Glucide
33.3 g
Proteine
  4.6 g
Lipide
  7.3 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru şase porţii de piure de cartofi
– 1.2 kg cartofi (fără coajă);
– 100 ml lapte dulce;
– 50 grame unt;
– sare.

Mod de preparare piure de cartofi
Se curăţă cartofii, se taie în cuburi de 2/2 cm şi se pun la fiert pentru aproximativ 30 de minute (încercaţi cu o furculiţă pentru a vedea dacă au fiert).

După ce au fiert se pun într-o strecurătoare câteva minute (2-3) până se scurg bine (nu aveţi nevoie de apa în care au fiert).

Se pun într-un vas suficient de mare, se adaugă untul, laptele (preferabil la temperatura camerei) şi se mixează bine. La final se drege de sare.

piure de cartofiCosturi pentru şase porţii
Costurile pentru şase porţii de piure de cartofi sunt de aproximativ 3-4 RON (preţuri 2014).

Print Friendly

Informațiile prezente pe această pagină, inclusiv cele din comentarii, au caracter informativ și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Nu vă fundamentați acțiunea sau lipsa de acțiune doar pe baza acestora. Trebuie să consultați medicul specialist cu privire la orice problemă sau informație referitoare la sănătatea și bunăstarea dumneavoastră.

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe CeSăMâncăm.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.