Dacă doriţi să evitaţi condimentele comercializate în magazine şi implicit aditivii alimentari găsiţi în acestea, puteţi încerca să faceţi condimente în casă. Acestea se prepară foarte uşor şi repede. Reţeta de mai jos este doar una din combinaţiile ce pot fi efectuate. condimente facute in casaIngrediente
– un plic şi jumătate boia dulce;
– un plic usturoi granulat;
– o linguriţă oregano;
– o linguriţă muştar boabe;
– o linguriţă mărar uscat;
– o linguriţă pătrunjel uscat;
– o linguriţă piper alb boabe;
– o linguriţă rozmarin;
– o linguriţă cimbru;
– sare (40% din amestec);
– boia iute (opţional);
– o lingură orez.

Mod de preparare
Se pun ingredientele de mai sus în râşniţă sau blender (fără boabele de orez) şi se mărunţesc până se obţine consistenţa dorită. După ce aţi terminat puteţi gusta şi apoi adapta condimentele la preferinţele dumneavoastră.

Se pun într-un recipient similar cu cel folosit pentru sare, se pun boabele de orez, se închide recipientul, se agită bine şi se păstrează la loc întunecat, răcoros şi cu umiditate scăzută.

Boabele de orez au rol de antiaglomerant, acestea absorb umiditatea şi previn aglomerarea condimentelor.

Boiaua iute este opţională şi fiecare poate decide dacă doreşte ca amestecul să fie picant sau nu.

Peste jumătate din cantitatea obţinută se poate pune şi boia iute, astfel obţineţi şi varianta picantă a condimentelor.

Condimentele de mai sus sunt ideale pentru friptură şi grătar (porc, pui, vită etc.), dar şi pentru alte feluri de mâncare ca orez brun cu pui, soia cu sos de roşii, tocăniţă de ciuperci şi multe altele.

Print Friendly, PDF & Email