Orez brun cu nuci şi fructe de pădure

0

Acest desert este perfect pentru cei mici, dar şi pentru adulţi. Conţine foarte multe fibre, antioxidanţi, proteine şi lipide de natură vegetală.

Fructele de pădure sunt alimentele perfecte atunci când doriţi să stimulaţi sistemul imunitar, acestea fiind pline de antioxidanţi şi vitamine.

Orezul brun cu fructe de pădure şi nuci poate fi consumat şi de vegani şi vegetarieni.

Ca orice desert şi acesta este hipercaloric, însă are mai puţine calorii decât dulciurile din comerţ şi vine împreună cu nutrienţi de calitate. Datorită celor spuse anterior nu trebuie să vă uitaţi la calorii atunci când îl consumaţi, însă trebuie consumat cu moderaţie.

Nu este recomandat persoanelor ce au glicemia ridicată şi nici celor alergice la unul din ingredientele menţionate mai jos.

Copii sub un an nu trebuie să consume produse ce conţin miere!

Timp de execuţie 60-70 minute Complexitate redusa
Valori nutritive/porţie
Calorii
425
Glucide
51 g
Proteine
7.5 g
Lipide
21 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru 6 porţii
– 200 grame orez brun;
– 180 grame miez de nucă;
– 120 grame afine;
– 120 grame zmeură;
– 150 grame miere;
– o lingură ulei de măsline.

Aceasta mâncare se poate face împreună cu orezul brun cu piept de pui şi astfel fierbeţi în acelaşi timp 500 grame de orez brun.

Totuşi, dacă doriţi să o faceţi separat, puneţi la fiert 200 grame de orez brun împreună cu o lingură de ulei de măsline pentru 55 – 60 minute la foc mediu.

După ce a fiert, orezul se pune într-o strecuratoare, se spală cu apă rece şi se lasă la scurs.

După ce s-a scurs acesta poate fi pus într-un vas cu capac. Porţiile se fac independent, nu se pun celelalte ingrediente peste toată cantitatea de orez.

Cantitatea totală de fructe de pădure, nucă şi miere se împarte în mod egal în şase porţii.

Într-o farfurie se pune un strat nu prea gros de orez brun, peste care se pun aproximativ trei linguriţe de miere, apoi se presară nuca, rasă în prealabil, şi fructele de pădure.

orez brun cu nuci, miere si fructe de padureCosturi pentru 6 porţii
Costurile pentru 6 porţii de orez brun cu nuci şi fructe de pădure ajung la 13-14 RON (preturi 2013).

Mod de servire
Se poate servi rece sau cald.

Print Friendly, PDF & Email

Informațiile prezente pe această pagină, inclusiv cele din comentarii, au caracter informativ și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Nu vă fundamentați acțiunea sau lipsa de acțiune doar pe baza acestora. Trebuie să consultați medicul specialist cu privire la orice problemă sau informație referitoare la sănătatea și bunăstarea dumneavoastră.

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

and last modified on January 12th, 2014 at 18:52,