Cupe cu fructe de pădure
Acest desert cu fructe de pădure nu necesită preparare termică sau congelare, este foarte uşor de gătit şi are doar 175 de calorii.
O singură porţie va oferă mare parte din necesarul zilnic de antioxidanţi şi este şi o sursă bună de proteine, glucide, minerale şi lipide sănătoase.
Timp de execuţie 10 – 15 minute
Complexitate redusă |
|
Valori nutritive/porţie
|
|
Calorii
|
175
|
Glucide
|
25 g
|
Proteine
|
4.5 g
|
Lipide
|
6.5 g
|
Valorile prezente în tabel sunt orientative
|
Ingrediente pentru două porţii
– 130 grame afine – aproximativ o jumătate de pahar de 300 ml;
– 120 grame zmeură – aproximativ o jumătate de pahar de 300 ml; zmeura se poate înlocui şi cu căpşune feliate.
– 100 ml iaurt normal – 2 – 3% grăsime;
– 10 grame fistic (16 – 18 bucăţi);
– 10 grame migdale (6 – 8 bucăţi);
– trei linguriţe de miere.
Mod de preparare
Se spală fructele de pădure şi se pun în boluri separate. Migdalele şi fisticul se pun într-un vas cu apa şi se lasă 3-5 minute pentru a îndepărta sarea, după care se scurg şi se taie în patru. Într-un alt bol se pun 100 ml de iaurt, trei linguriţe de miere şi se omogenizează.
Se iau două căni sau pahare şi în fiecare se pun ingredientele în ordinea de mai jos:
– o lingură de amestec (iaurt cu miere) => 1/4 din cantitatea totală de zmeură => o lingură amestec => 1/8 din cantitatea totală de fistic şi migdale => 1/4 din cantitatea totală de afine => o lingură de amestec => 1/8 din cantitatea totală de fistic şi migdale => 1/4 din cantitatea totală de zmeură => o lingură amestec => 1/8 din cantitatea totală de fistic şi migdale => 1/4 din cantitatea totală de afine => o lingură amestec => fisticul şi migdalele rămase.
Costuri pentru două porţii
Costurile pentru două porţii de cupe cu fructe de pădure sunt de 6-8 RON (preţuri 2013).
Mod de servire
Cupele cu fructe de pădure se pot lăsa cinci minute la congelator sau se pot servi imediat.