Această reţetă de supă cremă de legume este foarte uşor de făcut, iar dacă doriţi puteţi obţine două preparate: supă cremă şi supă bază de legume (mai multe detalii mai jos).

Conţine o cantitate şi o varietate mare de legume şi astfel este o sursă bună de fibre, minerale, vitamine şi antioxidanţi. Foarte bună şi pentru cei mici.

Timp de execuţie 120 minute Complexitate redusă
Valori nutritive/porţie
Calorii
145
Glucide
  13.3 g
Proteine
   5.3 g
Lipide
   7.9 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru patru porţii de supă cremă de legume
– toate ingredientele din această reţetă;
– un pahar de 150 de grame de iaurt gras (7%);
– 70 grame smântână (12-15%).

Mod de preparare supă cremă de legume
Urmaţi toţi paşii prezenţi în reţeta din pagina indicată de link-ul de mai sus.

Puneţi legumele în blender (după ce aţi obţinut supa bază), adăugaţi iaurtul şi smântâna şi omogenizaţi bine. Lăsaţi să se răcească şi introduceţi la frigider.

Menţionez că eu am facut această supă cremă de legume doar în contextul obţinerii supei bază şi nu doar pentru supa cremă. Astfel, dacă nu doriţi să faceţi şi supă bază de legume va fi nevoie să adaptaţi reţeta în ceea ce priveşte cantitatea de apă şi sare şi poate şi timpul de fierbere. Cantitatea de legume sau de smântână / iaurt nu trebuie schimbată.

supa crema de legumeCosturi
Costurile pentru patru porţii de supă cremă de legume sunt de aproximativ 8-9 RON (preţuri 2014). Aveţi în vedere că se pot obţine şi peste doi litri de supă bază.

Mod de servire
Se serveşte caldă sau rece cu crutoane din pâine integrală şi cu iaurt sau smântână (dacă vi se pare necesar).

Tabelul cu valori nutritive nu conţine şi valorile pentru crutoane sau pentru iaurtul sau smântâna extra şi au fost scăzute şi valorile pentru supa bază (2.1 litri).

Print Friendly, PDF & Email