Gălbiori cu smântână

0

Chiar dacă din punct de vedere caloric gălbiorii cu smântână nu sunt cea mai bună mâncare în cazul persoanelor care doresc să reducă aportul caloric, aceasta este o mâncare sănătoasă, fără aditivi, cu un conţinut ridicat de calciu, seleniu şi alte minerale pe care o puteţi consuma fără probleme în fiecare săptămână (dacă nu aveţi diverse probleme generate de ingrediente şi ţinând cont că este o mâncare bogată în calorii).

În plus, peste 50% din cantitatea de grăsimi provine din uleiul de măsline.

Timp de execuţie 40-45 minute Complexitate redusă
Valori nutritive/porţie
Calorii
405
Glucide
  15.4 g
Proteine
  15.1 g
Lipide
  31.5 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru două porţii
– 400 grame gălbiori;
– 200 – 250 grame smântâna 12%;
– o ceapă medie;
– 5 căţei de usturoi;
– o legătură pătrunjel;
– 4 linguri ulei de măsline;
– 40 grame caşcaval afumat;
– o foaie de dafin;
– sare şi piper.

Mod de preparare gălbiori cu smântână
Se spală bine gălbiorii, se scurg într-o strecurătoare, sită, tifon etc. şi se toacă cei care par mai mari. Eu am tăiat codiţele şi le-am pus la congelator pentru a le utiliza pentru alte reţete.

Se toacă ceapă şi usturoiul şi se căleşte ceapa în uleiul de măsline câteva minute.

Peste ceapă se pun gălbiorii, usturoiul şi foaia de dafin şi se lasă până se evaporă apa lăsată de aceştia (aproximativ 10 minute).

Puneţi 200-250 grame smântână într-un vas şi omogenizaţi bine.

Puneţi ½ din pătrunjel (tocat mărunt) şi piperul şi lăsaţi la fiert 2-3 minute. Amestecaţi des pentru a evita lipirea.

Adăugaţi smântână, sare şi lăsaţi câteva minute până mai scade, apoi puneţi pătrunjelul rămas.

Scoateţi foaia de dafin.

galbiori cu smantanaCosturi pentru două porţii
Costurile pentru două porţii de gălbiori cu smântâna sunt de aproximativ  9-12 RON (preţuri 2015).

Mod de servire
Se serveşte caldă cu caşcaval afumat ras.

Print Friendly
advert

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

Cod antispam *

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe CeSăMâncăm.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.