Această reţetă, ca multe alte reţete prezente pe acest site, reprezintă o primă încercare. Pot spune ca nu dezamăgeşte. Este o reţetă simplă ce poate fi făcută foarte uşor (5-10 minute până le introduceţi în cuptor). Probabil mai necesită perfecţionare şi astfel sunteţi liberi să improvizaţi.

Prajiturile cu mere, fulgi de ovaz şi nucă de cocos sunt foarte sănătoase fiind bogate în fibre, vitamine şi minerale şi pot fi consumate şi de copiii mici ca înlocuitor al biscuiţilor. Poate pentru adulţi nu sunt suficient de dulci, însă pentru copii sunt perfecte.

De asemenea, aceste prajituri au şi un conţinut caloric redus şi pot fi consumate de persoanele care nu pot renunţa la dulciuri, dar care doresc  să slăbească sau să îşi menţină greutatea.

Vă recomand să încercaţi să le consumaţi la micul dejun cu un pahar de iaurt sau lapte dulce.

Timp de execuţie 60-65 minute Complexitate redusă
Valori nutritive/porţie
Calorii
204
Glucide
  29.1 g
Proteine
   7.2 g
Lipide
   5.7 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru zece porţii (aproximativ 40 bucaţi)
– 500 grame mere;
– 190 grame fulgi fini de ovăz;
– 70 grame nucă de cocos rasă;
– 250 ml lapte dulce integral;
– 50 grame făină integrală;
– 100 grame miere;
– două ouă;
– un plic zahăr vanilat;
– o jumatate linguriţă sare;
– puţină scorţişoară.

Mod de preparare prăjituri cu mere, fulgi de ovăz şi nucă de cocos
Preîncălziţi cuptorul la 160 °C.

Cojiţi merele şi radeţi pe răzătoarea mică.

Amestecaţi foarte bine toate ingredientele. Dacă este prea moale amestecul mai puneţi fulgi de ovăz sau făină integrală, însă ar trebui să nu aveţi probleme în acest sens.

Amestecul este suficient pentru două tăvi mari şi astfel puteţi alege să utilizaţi jumătate din cantităţile furnizate sau să pregatiţi două tăvi.

Acoperiţi tăvile cu hârtie de copt şi puneţi cu o lingură amestecul. Presaţi uşor pentru a diminua grosimea prăjiturilor şi introduceţi în cuptor.

Eu am lăsat la cuptor 40 de minute, însă consider că ar mai fi fost necesare aproximativ 10 minute (a fost prima încercare). Le puteţi lăsa până se brunifică uşor pe partea inferioară, însă trebuie să aveţi grijă să nu le ardeţi.

Opriţi cuptorul, scoateţi tăvile cu prăjituri cu mere, ovăz şi cocos şi lăsaţi la racit 10 minute. Se iau prăjiturile de pe tăvi şi se pun într-un vas fără să se suprapună şi se lasă peste noapte. Preferabil să le lasaţi la racit / uscat pe un grilaj, o sită etc. Nu le introduceţi în frigider.

prajituri cu mere, cocos si ovazCosturi
Costurile pentru 10 porţii de prăjituri cu mere, fulgi de ovăz şi nucă de cocos sunt de aproximativ 12-14 RON (preţuri 2015).

Print Friendly, PDF & Email