Azorubina – E122

0

Azorubina este un colorant alimentar ce dă culoarea roșie a alimentelor. Aceasta mai poate fi gasită pe ambalajele alimentelor și sub denumirea de carmoizină, azorubină S, roșu alimentar 3 și E122.
Formula chimica AzorubinaEfectele consumului de alimente ce conțin azorubină (E122)
Azorubina este interzisă în țări ca Japonia, Canada, Norvegia, SUA, Suedia.

Ca și ceilalți coloranți alimentari obținuți prin sinteză din produse petroliere, și azorubina produce reacții alergice persoanelor ce sunt sensibile la aspirină și agravează astmul.

Alte reacții adverse sunt: erupții cutanate, edem, cancer al vezicii urinare.

Alimentele ce conțin azorubină nu sunt recomandate copiilor pentru că această substanță produce sindromul hiperactivității și lipsei de concentrare.

Produse  în care este prezentă azorubina (E122)
E 122 este folosit în mod special în alimentele ce sunt tratate termic după fermentare.

Alimentele în care se găsește azorubina sunt: iaurturi, jeleuri, dulceață, gem, pesmet, conserve, rulade, marțipan, cremă de brânză, sosuri, dulciuri, glazuri, băuturi alcoolice, vată de zahăr colorată și apă de gură.

Print Friendly, PDF & Email

Informațiile prezente pe această pagină, inclusiv cele din comentarii, au caracter informativ și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Nu vă fundamentați acțiunea sau lipsa de acțiune doar pe baza acestora. Trebuie să consultați medicul specialist cu privire la orice problemă sau informație referitoare la sănătatea și bunăstarea dumneavoastră.

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

and last modified on March 17th, 2016 at 12:08,