Îngheţata de vişine şi căpşuni este un desert sănătos ce a fost obţinut prin combinarea şi adaptarea a două reţete publicate anterior (îngheţată de căpşuni, îngheţată de vişine).

Ca şi celelalte tipuri de îngheţată, cea de vişine şi căpşuni este bogată în nutrienţi şi nu conţine aditivi alimentari.

Timp de execuţie 10 – 15 minute Complexitate redusă
Valori nutritive/porţie
Calorii
122
Glucide
 19 g
Proteine
  3.5 g
Lipide
  3.5 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru nouă porţii
– 220 grame vişine fără sâmburi;
– 150 grame căpşuni;
– 90 grame zmeură;
– 120 miere;
– 700 ml. lapte 3.5%;
– un ou crud;
– 10 grame zahăr vanilat;

Mod de preparare
Ingredientele se pun la omogenizat în blender şi se lasă până când se realizează marunţirea fină a fructelor. Este posibil să fie nevoie să opriţi omogenizarea de câteva ori pentru a amesteca manual în vas.

Fructele trebuie să fie congelate, iar celelalte ingrediente trebuie ţinute la rece până în momentul utilizării. În acest mod se evită formarea acelor de gheaţă şi nu mai este necesară scoaterea periodică a îngheţatei de la congelator pentru a distruge gheaţa formată.

Dupa ce s-a omogenizat, se toarnă în vase acoperite şi se introduce la congelator. Se lasă aproximativ 24 de ore.

inghetata visine capsuniCosturi pentru nouă porţii
Costurile pentru nouă porţii de îngheţată de vişine şi căpşuni sunt de aproximativ 14-16 RON (preţuri 2014).

Mod de servire
Se scoate de la rece cu 10-15 minute înainte de a fi consumată.

Print Friendly, PDF & Email