Supă cremă „rădăuțeană”
Această supă cremă se numește rădăuțeană pentru că a rezultat din legumele utilizate pentru a face ciorba rădăuțeană. Nu am știut ce altă denumire să îi dau :)).
Ca și preparare și ingrediente nu este complicată pentru că rezultă din ce a rămas de la o altă mâncare.
Mi s-a părut gustoasă – supă cremă de legume normală cu ceva mai mult piper. Dacă doriți puteți scoate piperul.
Ideea este că nu irosiți legumele utilizate anterior și faceți și un alt fel de mâncare în doar cinci minute.
În plus, având în vedere cantitatea mare de legume este și o mâncare sănătoasă.
Timp de execuţie 5 minute – Complexitate redusă
|
|
Valori nutritive/porție
|
|
Calorii
|
189
|
Glucide
|
22.4 g
|
Proteine
|
6.3 g
|
Lipide
|
8.3 g
|
Valorile prezente în tabel sunt orientative
|
Ingrediente pentru cinci porții de supă cremă „rădăuțeană”
– legumele rămase de la ciorba rădăuțeană;
– 250 grame smântână 12%;
– 250 grame iaurt;
– dacă vă lasă sufletul – un polonic de supă de legume pentru ciorba rădăuțeană;
– sare.
Dacă nu vreți să puneți supă mai puteți pune 100 grame iaurt.
Mod de preparare supă cremă „rădăuțeană”
Se pun legumele în blender. Peste ele se adaugă celelalte ingrediente și se omogenizează bine.
Dacă vi se pare prea mult piper puteți să îl scoateți înainte de a pune legumele în blender.
Dregeți de sare și cam gata.