Nu păstrați roșiile la frigider!

0

Tomatele sunt alimente foarte importante atât din punct de vedere al proprietăților nutritive cât și din punct de vedere al gustului deosebit pe care îl dau mâncărurilor.

O problemă reală în cazul tomatelor găsite în magazine este lipsa gustului și aromei, singurele locuri în care mai pot fi găsite roșii gustoase și aromate fiind piețele, târgurile și grădinile personale.

Majoritatea tomatelor din magazine trec printr-un proces ce nu este favorabil dezvoltării gustului și aromei – sunt culese devreme, tratate cu diferite substanțe / gaze pentru a grăbi coacerea și apoi sunt transportate către punctul de colectare /depozitare / comercializare.

Acestea nu vor fi niciodată la fel de gustoase ca tomatele ce au stat în grădina dumneavoastră să se maturizeze 70-80-90 de zile.

rosii, tomateAstfel ajungem la următoarea întrebare – după ce roșiile au stat câteva zile pe rafturile magazinelor le băgați la frigider sau le lăsați la temperatura camerei?

Se pare că introducerea lor la frigider, deși prelungește perioada de păstrare în stare optimă, nu este cea mai bună alegere.

Un nou studiu a arătat că păstrarea tomatelor la frigider nu permite dezvoltarea gustului și aromei. Depozitarea lor la o temperatură de sub 12˚ C inhibă enzimele ce contribuie la dezvoltarea gustului și aromei. Astfel, păstrarea la frig are ca rezultat niște tomate relativ proaspete, dar insipide.

Dacă ținem cont că ele oricum nu prea au gust când le cumpărăm, rezultatul este un „carton” colorat.

Astfel, pentru a avea parte de niște tomate mai gustoase încercați să achiziționați mai puține și să le păstrați la temperatura camerei. În acest mod veți obține un „semicarton” 🙂 și astfel mâncărurile dumneavoastră vor avea și ceva aromă și gust de tomate.

Print Friendly

Informațiile prezente pe această pagină, inclusiv cele din comentarii, au caracter informativ și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Nu vă fundamentați acțiunea sau lipsa de acțiune doar pe baza acestora. Trebuie să consultați medicul specialist cu privire la orice problemă sau informație referitoare la sănătatea și bunăstarea dumneavoastră.

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe CeSăMâncăm.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.

and last modified on October 27th, 2016 at 10:16,