Supă de pui

0

În afara faptului că este foarte bună în cazul unei răceli, supa de pui este şi uşor de făcut şi economică, întrucât mare parte din carnea de la pui poate fi utilizată pentru a pregăti felul II. Eu, în general, din diferenţa de pui pregătesc salata colorată cu paste.

Timp de execuţie 60 minute
Complexitate medie
Valori nutritive/porţie
Calorii
120
Glucide
9 g
Proteine
14 g
Lipide
3 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Numărul de calorii per porţie poate varia foarte mult în funcţie de cantitatea de carne pe care o folosiţi şi este greu de estimat.

Totuşi, în cazul supei de pui, numărul de calorii nu ar trebui să vă intereseze pentru ca este foarte mic, iar aceasta este o sursă foarte bună de proteine, vitamine şi minerale.

Dacă eliminaţi pielea de pe pulpe şi pui înainte să le fierbeţi reduceţi foarte mult cantitatea de grăsimi şi transformaţi supa de pui într-un aliment foarte sănătos.

Dacă nu faceţi acest lucru, supa de pui se transforma într-o sursă importantă de grăsimi saturate, ceea ce nu este indicat.

Valorile nutritive din tabel sunt valabile pentru o supă de pui în care au rămas 400 grame carne pui şi a fost eliminată pielea înainte de fierbere.
supa de puiIngrediente pentru şase porţii:
– un pui sau 1 kilogram pulpe de pui;
– o ceapă;
– fidea/tăieţei;
– două linguri albitură rasă (ţelină, rădăcină pătrunjel, etc.);
– un ardei sau 3 linguri ardei ras şi congelat;
– o legătură pătrunjel proaspăt;
– sare.

Mod de preparare:
După ce a fost eliminată pielea, puiul se pune la fiert în apă rece, într-o oală de 5 litri. După ce acesta fierbe, oala se ia de pe foc, iar puiul se scoate şi se taie bucăţele mici.

O parte din pui se utilizează pentru prepararea altui fel de mâncare, iar cealaltă parte se adaugă în supă (cantitatea difera în funcţie de preferinţele fiecăruia).

Supa se pune din nou pe foc şi se adaugă în ea albitura, ceapa tocată mărunt şi ardeiul tocat mărunt. Când acestea sunt aproape fierte se adaugă fideaua care se lasă la fiert câteva minute.

Se potriveşte supa de sare şi se adaugă pătrunjelul proaspăt. După ce se dă un clocot, se opreşte focul.

Costuri pentru şase porţii de supă de pui
În funcţie de ingredientele folosite, costurile pentru şase porţii variază între 11-14 RON (preţuri 2013). Mai rămân aproximativ 400-450 grame carne de pui ce pot fi folosite pentru felul II.

Print Friendly

Informațiile prezente pe această pagină, inclusiv cele din comentarii, au caracter informativ și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Nu vă fundamentați acțiunea sau lipsa de acțiune doar pe baza acestora. Trebuie să consultați medicul specialist cu privire la orice problemă sau informație referitoare la sănătatea și bunăstarea dumneavoastră.

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

Cod antispam *

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe CeSăMâncăm.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.

and last modified on November 24th, 2013 at 01:41,