Salată colorată cu paste este o mâncare recomandată persoanelor care iubesc usturoiul şi grăsimile. Chiar dacă această mâncare conţine multe grăsimi, acestea sunt de natură vegetală, mai sănătoase decat cele de origine animală (au un conţinut scăzut de colesterol şi grăsimi saturate).

Timp de execuţie 60 minute
Complexitate medie
Valori nutritive/porţie
Calorii
368
Glucide
 24 g
Proteine
14 g
Lipide
24 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Pentru că ingredientele sunt pentru şase porţii, nici cantitatea de colesterol furnizată de această mâncare nu este semnificativă. Din cauza grăsimilor din ulei şi glucidelor din paste, această salată are un numar mare de calorii şi nu este indicat consumul a mai mult de o porţie pe zi.

Consumată cu moderaţie, această salată este o sursă importantă de fibre, minerale, proteine, vitamine, acizi graşi nesaturaţi şi antioxidanţi.În cantităţi mai mari decât cele recomandate mai sus, această mâncare poate dauna sănătăţii dumneavoastră.

Ingrediente pentru şase porţii:
– 1/2 piept de pui (200 gr);
2 ouă;
– 2 ardei coloraţi (nu foarte mari);
– o legătură ceapă verde;
– 1/2 căpăţână usturoi;
– 130 ml ulei (floarea soarelui sau rapiţă);
– 1/2 pungă paste fainoase integrale (200 grame);
– o linguriţă de muştar;
– sare.
salata colorata cu paste si puiMod de preparare:
Se pune apă în două vase la fiert. Când apa fierbe, într-unul se pune pieptul de pui la fiert, iar în celălalt pastele (cu puţină sare). Pastele se lasă la fiert conform instrucţiunilor de pe ambalaj (8-10 minute), iar pieptul se testează, astfel încât să fie fiert bine. Se poate folosi carnea rămasă de la prepararea supei de pui.

Între timp, se pune un ou la fiert, ardeii se toacă cubuleţe mici, ceapa se toacă marunt (doar frunzele) şi usturoiul se curăţă.
Apoi, se pregateşte maioneza dintr-un galbenus crud, 1 galbenus fiert tare, sare, o linguriţă muştar şi ulei. Pentru cantităţile descrise sunt necesare aproximativ 180 grame maioneză. În maioneză se înglobează usturoiul pisat.

Dupa ce se raceşte puţin, pieptul de pui se taie cubuleţe mici.
La final, se adaugă peste paste ceapa verde, ardeiul, pieptul de pui şi maioneza cu usturoi. Se amestecă bine şi se potriveşte de sare.

Costuri pentru şase porţii
În funcţie de ingredientele folosite, costurile pentru şase porţii sunt de 12-14 RON (preţuri 2013).

Mod de servire
Se serveşte rece sau la temperatura camerei.

Print Friendly, PDF & Email