Acidul succinic este un aditiv alimentar, solid la temperatura camerei, inodor, de culoare albă, solubil în apă, ce este utilizat în industria alimentară ca potențator de aromă și reglator de aciditate.

Acest acid se găsește în natură în produse precum brocoli, rubarbă, sfeclă, sparanghel, extract de carne, brânză etc.

Pentru a fi utilizat în industria alimentară este în general produs prin hidrogenarea acidului maleic sau acidului fumaric și prin fermentare.

acid succinic e363Efectele consumului de alimente ce conțin E363
Testele au identificat câteva efecte secundare, cele mai frecvente fiind pierderea în greutate și diferite afecțiuni la nivelul sistemului digestiv și la nivelul rinichilor. Nu există doză maximă recomandată / kg corp / zi ceea ce poate sugera că este un aditiv alimentar relativ sigur.

Menționam că în cadrul studiilor au fost utilizate doze mult mai mari decât cele găsite în alimente. Totuși, benefic nu poate să fie și astfel vă recomandăm să evitați consumul de alimente ce îl conțin, în special în cazul copiilor.

Surse de acid succinic
E 363 este utilizat în Uniunea Europeană doar în anumite categorii de produse: produse din lapte fermentat aromatizate, supe și ciorbe, băuturi răcoritoare și dulciuri.

Print Friendly, PDF & Email