Adio vasectomie?

0

Cu toţii ştim că în prezent metode eficiente de contracepţie există atât pentru femei cât şi pentru barbaţi, însă în ceea ce înseamnă contracepţie există o presiune foarte mare asupra femeilor. Acest lucru se întâmplă din cauză că metodele contraceptive pentru barbaţi sunt rudimentare (vasectomie sau prezervative).

Acest lucru daunează atât din punct de vedere al costului cât şi al plăcerii partenerilor.

Presupunem ca toţi cititorii ştiu ce este un prezervativ şi care este rolul lui şi astfel vom descrie puţin ce înseamnă vasectomia.

Vasectomia este o procedură de sterilizare a bărbatului prin care se împiedică ajungerea materialului seminal acolo unde este necesar :).

Această procedură este utilizată în general de cuplurile stabile care au cel putin 10 ani vechime, care nu mai doresc copii şi care nu doresc sa utilizeze alte metode de contracepţie.

Pentru un barbat decizia de a efectua această intervenţie este destul de dificilă şi din această cauză este mult mai uşor ca femeia să utilizeze metode convenţionale de contracepţie. Totuşi, cunoaştem că metodele convenţionale de contracepţie au multe dezavantaje.

Se pare că o întreprindere din Germania a găsit soluţia.

intrerupator fertilitate barbatiAceastă firmă a inventat un “întrerupător” ce poate fi implantat în scrotul barbatului şi care împiedică fertilizarea.

Acest “întrerupător” nu reprezintă pentru barbat o metodă de sterilizare permanentă şi nici nu diminuează placerea din timpul actului sexual.

Este vorba de o valvă ce este implantată în interiorul scrotului care împiedică eliberarea materialului seminal.

Acest implant are aproximativ doi centimetri şi cântăreşte două grame. Procedura de implantare nu durează mai mult de 30 de minute.

Avantajul este că dacă “purtătorul” doreşte să devină tată poate face acest lucru prin localizarea implantului şi schimbarea poziţiei “întrerupătorului”.

Inventatorul avertizează că trebuie să treacă între trei şi şase luni de la implantarea mecanismului până “purtătorul” poate fi sigur că este steril 100%.

Totuşi, dacă doreşte să devină tată, efectul este imediat.

Momentan nu există decât un singur purtator al “întrerupătorului”, inventatorul său, însă în 2016 (acest an) este programat un test pe 25 de bărbaţi pentru a vedea dacă acesta reprezintă o metodă sigură şi eficientă de contracepţie pentru bărbaţi.

Sunt curios să văd care sunt rezultatele pentru că proiectul este foarte interesant, iar efectele lui ar fi diminuarea presiunii exercitate asupra femeilor în ceea ce priveşte contracepţia (inclusiv eliminarea efectelor negative ale contraceptivelor), un control mult mai bun al bărbaţilor atunci când vine vorba de sarcini accidentale etc.

Să sperăm că rezultatele vor fi pozitive.

Surse
bimek.com

Print Friendly, PDF & Email

Informațiile prezente pe această pagină, inclusiv cele din comentarii, au caracter informativ și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Nu vă fundamentați acțiunea sau lipsa de acțiune doar pe baza acestora. Trebuie să consultați medicul specialist cu privire la orice problemă sau informație referitoare la sănătatea și bunăstarea dumneavoastră.

Niciun comentariu

Spune-ți părerea