Prăjituri cu dovleac
Prajiturile cu dovleac reprezintă un desert foarte gustos şi sănătos ce conţine o cantitate mare de beta caroten, minerale, glucide bune, fibre şi multe altele. Aceste prăjituri pot fi consumate şi de copii.
Această reţetă nu conţine aditivi şi are un conţinut foarte mic de grăsimi şi calorii.
Timp de execuţie 50-60 minute Complexitate redusă
|
|
Valori nutritive/porţie
|
|
Calorii
|
134
|
Glucide
|
25 g
|
Proteine
|
4 g
|
Lipide
|
2 g
|
Valorile prezente în tabel sunt orientative
|
Ingrediente pentru 11 porţii de prăjituri cu dovleac (22 bucaţi)
– 250 grame dovleac ras;
– 170 grame fulgi fini de ovaz;
– 150 ml lapte dulce;
– 80 grame stafide;
– un ou;
– două linguri făină integrală;
– 40 grame miere;
– un plic de zahăr vanilat;
– ½ linguriţă scorţişoară;
– puţină sare.
Mod de preparare prăjituri cu dovleac
Preîncălziţi cuptorul la 160 ° C.
Se curăţă dovleacul de seminţe şi de coajă şi se rade pe răzătoarea mică. Eu am folosit un dovleac numit sweet mama (sper că îmi aduc aminte bine).
Se adaugă şi celelalte ingrediente şi se amestecă bine, până se obţine un amestec omogen.
Dacă doriţi mai puteţi adăuga şi câteva bucăţi de miez de nucă.
Acoperiţi tava cu hârtie de copt şi puneţi cu o lingură amestecul obţinut. Presaţi uşor astfel încât să se lege mai bine prăjiturile.
Introduceţi în cuptor pentru aproximativ 30-35 minute.
Scoateţi tava şi lăsaţi la racit 10 minute.
Luaţi cu grijă prăjiturile cu dovleac şi puneţi la răcit pe un grătar.
Acestea pot fi consumate imediat sau după ce mai stau la răcit.
Nu le suprapuneţi. Le puteţi introduce în frigider într-un vas cu capac după ce mai stau câteva ore pe grătar.
Costuri
Costurile pentru 11 porţii de prăjituri cu dovleac sunt de aproximativ 6-8 RON (preţuri 2016).
Mod de servire
Pot fi servite simple sau cu iaurt, lapte dulce, ceai etc.